6 skrivnosti, kako spati dobro, ko je zunaj vroče za znoret

Se tudi ti v vročih poletnih nočeh prevračaš po postelji? Se odkrivaš in pokrivaš in ne veš, kaj bi že storila, da se malo ohladiš in brezskrbno spiš dalje? Potne rjuhe in lepljiva koža – ti je znano? To je 6 skrivnosti, kako spati dobro, ko je zunaj vroče za znoret.

6 skrivnosti, kako spati dobro, ko je zunaj vroče za znoret (foto: Profimedia) Profimedia
5. 7. 2017

6 skrivnosti, kako spati dobro, ko je zunaj vroče za znoret:

1. Stuširaj se, tik preden greš v posteljo

Je še kaj boljšega, kot občutek, ko sveže stuširana skočiš v udobno posteljo? Menimo, da ne. Ko je zunaj zelo vroče, ne pozabi na hladen tuš pred spanjem. Tako boš znižala telesno temperaturo in se izognila pretiranemu znojenju.

2. Čez dan zapri okna in spusti žaluzije

Še posebej, če je tvoja spalnica obrnjena na zahod ali jug! Tako boš preprečila, da bi topel zrak vdrl v sobo in ohranila nizko temperaturo postelje ter poskrbela za udobnejši in krepčilni nočni počitek.

Vsekakor pa spalnico prezrači v zgodnjih jutranjih in poznih večernih urah.

3. Priskrbi si vzglavnik iz ajdovih luščin

Te veljajo za naravni antioksidant, so izjemno prožne, se popolnoma prilagodijo telesu in omogočajo mikromasažo. Tovrstni vzglavniki spodbujajo boljši pretok zraka in ne absorbirajo toplote.

4. Svilena posteljnina

Svila je naravni temperaturni regulator, je daleč najbolj nežna za tvoje lase in ščiti tvojo občutljivo kožo na obrazu. Nekateri pravijo, da je nedvomno izstopajoča lastnost svilene posteljnine lepotni spanec.

5. Poskrbi za hidracijo

Čez dan pij dovolj vode, saj moraš nadomestiti vso tekočino, ki jo telo izloči zaradi vročine. Pazi tudi na ustrezno prehrano in si privošči lahko(!) večerjo vsaj tri ure pred spanjem.

6. Spi sama

Brez zamere do tvojega partnerja, otrok, psa … Če imaš možnost poleti spati sama, spi sama. Manj ti bo vroče.

Preberi še: NAKIT: Pozabi choker, letos je nazaj nov trend iz 90-ih! Poglej, kateri

Priporočamo tudi: FOTO: 5 fantastičnih poletnih videzov Nine Pušlar