50 najboljših ljubezenskih nasvetov

Le kdo se spomladi ne zaljubi? Velja na kakršenkoli način: čisto na novo ali pa že spet ... v svojega najdražjega ali najdražjo. Z vso romantiko in čustvi v mislih smo na kupček zbrale 50 nasvetov, ki vama bodo pomagali narediti zvezo bolj cvetočo od pomladanskih rožic in bolj vročo od poletnega sonca – ne glede na to, ali sta se šele spoznala ali sta skupaj že vrsto let.

50 najboljših ljubezenskih nasvetov (foto: Profimedia) Profimedia
27. 4. 2016

1. Greš ven s tipčkom, ki veliko obeta? Ne spusti se v posteljno avanturo že na prvem zmenku. Res je, da se tako začne veliko razmerij, a s takim dejanjem tvegaš, da te bo uvrstil med punce za eno noč, tega pa si gotovo ne želiš.

2. Če te njegovi hobiji ne zanimajo, se ne pretvarjaj, da te – prej ali slej se bo izkazalo, da to ni res. Skupaj počnita tisto, kar veseli oba, v preostalih aktivnostih pa uživajta vsak zase.

3. Ko ti fant pove, da na skupno življenje še ni pripravljen, misli resno, zato sprejmi njegovo odločitev ne glede na to, kako razočarana si zaradi tega. Mogoče se boš lažje sprijaznila, če njegove besede zaupaš prijateljici ali če jih zapišeš na list papirja.

4. Uživaj na vsakem zmenku. To pomeni, da se ne ukvarjaš z vprašanji v stilu: Ali je on pravi? in ga ne siliš v pogovor o prihodnosti. Prvi mesec imata le eno nalogo, in sicer, da se skupaj noro zabavata.

5. Med seksom se osredotoči na svoje užitke. Če se boš preveč postavljala s svojim znanjem o moški erogenih conah, boš svoja občutja potisnila v ozadje, on pa ne bo imel priložnosti opazovati, kako te zna zadovoljiti sam. Ne prikrajšaj ga za to veselje!

6. Prisluhni, kaj o njem pravijo njegovi prijatelji in starši. Iz komentarjev (na primer: “Preden je spoznal tebe, ni bil najbolj stanoviten.”) lahko izveš veliko, morda celo njegove prave poteze, ki ti jih za zdaj še uspešno prikriva.

7. Kadar se le da, se postavi poleg, ne nasproti njega. Fantje se po navadi počutijo bolj sproščeni, če niso neposredno soočeni z novo punco – to jih predvsem na začetku utegne prestrašiti.

8. Ženske zadeve, kot so voskanje nog in bikini črte, puljenje obrvi ali menjava vložkov med menstruacijo, naj pred njim ostanejo skrite. Pri teh opravkih nisi videti niti malo seksi, zato mu to svojo podobo preprosto prihrani.

9. V prvih nekaj mesecih zveze preživi s svojimi prijateljicami in prijatelji vsaj toliko časa kot z novim fantom. Naj stvari potekajo počasi, da ne bosta imela občutka, da hitita, saj vaju (no, predvsem njega) to kmalu lahko začne utesnjevati.

10. Približno trije meseci so potrebni, da človek ugotovi, ali mu nekaj res ustreza ali ne, zato dajta času čas in si pustita odprte možnosti. Šele potem premislita, ali sta oba za nadaljevanje začetega.

Odločita se za korak naprej

11. Šele ko prijateljem zaupa, da ima punco, s tabo misli resno. Pred tem mu tudi ne bo všeč, če ga boš ti imela za svojega fanta, ne glede na to, ali se obnaša čisto skladno s to vlogo.

12. Če te pri njem karkoli moti, mu to povej, preden postaneš zares jezna, zaplet pa poskusita rešiti, dokler je situacija še obvladljiva.

13. Pusti mu, da prvi izreče besedo na L. Moški običajno potrebujejo več časa, da svoja občutja pretvorijo v besede, zato se lahko počuti stisnjenega v kot, če ga prehitiš. Ko ti bo dovolj, boš eksplodirala, vpitje in jok pa nista najboljši komunikacijski veščini.

14. Morda si na začetku resne zveze želiš ugotoviti, kako na določene stvari v povezavi z vajinim razmerjem gleda tvoj fant. Najlažje boš pogovor o tem načela med sprehodom, ko bo sproščen in mu o svojih čustvih ne bo preveč mučno govoriti.

15. Čeprav ne smeta zanemariti svojih samskih prijateljev, preživita nekaj časa tudi s pari, ki so zabavni in znajo ustvariti prijetno vzdušje – to mu bo všeč, hotel jim bo postati podoben in spoznal bo, da skupno življenje ne prinaša le dolgočasja.

16. Z razmišljanjem o poroki počakajta do takrat, ko se bosta zares dobro poznala, sprejela pomanjkljivosti eden drugega in za sabo že imela nekaj ‘kilometrine’. Z zaletavostjo ne bosta zgradila trdnih temeljev, in kot veš, se prehitre odločitve za oba lahko končajo slabo.

17. Strokovnjaki pravijo, da je najbolj primeren čas za skupno vselitev po zaroki. Takrat sta že resno odločena, da si želita biti skupaj, še vedno pa imata čas, da spoznata tudi tiste vajine drobne lastnosti, ki vama sicer niso bile znane, in se še pred poroko navadita na življenje v dvoje.

18. Ultimati in podobne zadeve vaju bodo sovražno naelektrili, zato se jih ne poslužuj, razen če meniš, da je to zadnja možnost, in si pripravljena tudi na najslabše – odhod. Sicer pa mu povej, da si želiš, da svoje načrte in misli glede pomembnih skupnih tem deli s tabo, saj sta vendar par.

19. Nobenega ne moreš prepričati, da bi pretrgal stike s preteklostjo. Lahko pa fantu poskusiš razložiti, zakaj te moti, da se pogosto dobiva z bivšo. Če te spoštuje, bo upošteval tvoje želje ali ti na razumljiv način pojasnil kaj in kako.

20. Spomni ga na obljube, ki ti jih da, potem pa nanje ‘pozabi’. Naj bo mož beseda in izpolni, kar je obljubil, saj se drugače tvoje zaupanje do njega lahko kaj hitro skrha. Vendar pri tem ne sitnari, sicer bo imel občutek, da ima za petami čredo razjarjenih psov.

Soočita se s prvimi prepiri

21. Potrudi se gledati skozi njegove oči, tako ti bodo bolj jasna njegova stališča in hitreje bosta lahko rešila nesoglasja. Pa še opazil bo, da si ga prizadevaš razumeti, zato bo tudi sam poskusil pogledati na težavo s tvojega zornega kota in postal bo bolj razumevajoč.

22. Kritiko zapakiraj med dve pohvali oziroma komplimenta: “Tako mi je všeč, da si po navadi točen, vendar bi rada, da me pokličeš, kadar veš, da boš zamudil. Preprosto si želim vedeti, kdaj se bo začel najin večer v dvoje – saj veš, da vedno komaj čakam.”

23. Ne pozabi, da je humor eden od temeljev uspešnega razmerja. Namesto da izgubiš živce, ker spet ni pospravil smrdečih nogavic, ga zbodi z besedami: “Mislim, da sem končno odkrila izvor radioaktivnega sevanja v najinem stanovanju.” S prstom pokaži na nogavice in dodaj: “Na Inštitutu Jožefa Štefana so me prosili, da jim pošljem dokaze!”

24. Vsak človek lahko predvsem v daljšem časovnem obdobju spremeni svoje mnenje, stališča, pogled na svet ... Najverjetneje pa se ne bodo nikoli spremenile njegove vrednote in verska prepričanost.

25. Ko se pogovarjaš z njim, naj bodo tvoja sporočila jasna in nedvoumna. Stavek “Maja mi je rekla, da je bila navdušena nad novo indijsko restavracijo,” bo razumel kot dejstvo, da je bila Maja v indijski restavraciji in da ji je bila hrana všeč, ne pa kot namig, da si tudi ti želiš tja na večerjo.

26. Tudi v napadu najhujšega besa pazi na svoje besede – zaničevalen prizvok in krute obtožbe ti bo najbrž sicer oprostil, nikoli pa jih ne bo pozabil.

27. Če izveš za ‘madež’ v njegovi preteklosti (recimo, da je prevaral dekle), ga vprašaj, kakšni so bili razlogi za to dejanje. Nekateri se zavedajo svoje napake in je najverjetneje ne bodo ponovili, drugi so na tem področju nepoboljšljivi in se ne bodo nikoli spremenili.

28. Preveč vznemirjenja med prepirom vama bo onemogočilo, da bi ga konstruktivno rešila, zato si vzemita 20 minut za premislek, nato pa se zberita in poskusita priti do ustreznega sklepa.

29. Pripadniki moškega spola svoje opravičilo pogosto raje izrazijo z dejanji kot z besedami, zato magične besedice oprosti morda sploh ne boš slišala. Namesto tega te bo želel malce pocrkljati, a če boš s svojo tečnobo vztrajala v nedogled, se bo kaj hitro umaknil.

Vajina ljubezen je neskončna

30. Vsem srečno zaljubljenim parom je skupno to, da v dvoje počnejo odštekane stvari, pri katerih se neizmerno zabavajo. Poskusita eden proti drugemu tekmovati v računalniških ali športnih igrah – če bo zraven še priokus adrenalina, bosta na koncu še bolj povezana.

31. Zase zadrži nekaj skrivnosti, na primer koliko tipov si že imela ali kaj vse ste počele s prijateljicami, ko ste bile cel vikend same na morju. Če mu vseh podatkov ne serviraš na pladnju, ga ne bo skrbelo, sicer pa lahko v njem zasadiš dvom.

32. Ko sedi na kavču, se ne zlekni zraven njega, ampak mu skoči v naročje. Taka nagajiva igrivost je odlična začimbica, ki bo poskrbela, da bosta kar prekipevala od ljubezni.

33. Ne pozabita na poljube ... naj se zgodijo kar brez razloga. Če se poljubljata deset sekund, vzpostavita med sabo prav poseben stik, ki vaju napelje na misel o seksu (zakaj je ne bi kar uresničila?).

34. Prav tako ne skoparita z objemi – ko se močno objameta, se pri obeh sprosti hormon oksitocin, ki povzroči občutek naklonjenosti, zato vama je skupaj še lepše.

35. Če se je tvoje telo v času, odkar sta skupaj, spremenilo, tega nikar ne omenjaj. Tvoj moški sprememb najverjetneje še opazil ni, zato ni nobene potrebe, da ga opozarjaš nanje.

36. Vsak dogodek z negativnim prizvokom izničita z nečim zares pozitivnim. Priznanje, da ti pomeni največ na svetu, par poljubčkov ali prijetno božanje po hrbtu vama bo pomagalo prebroditi težke trenutke in zaceliti rane, ki jih je vajini ljubezni prizadejal prepir.

37. Kadar ti seks ne paše, ga odkloni. Večina žensk potrebuje 30 minut za popolno sprostitev, preden je pripravljena na posteljne aktivnosti, zato si vzemi čas, potem pa bosta oba veliko bolj uživala.

38. Nikar se ne odreci svoji družbi, da bi lahko s fantom preživela 24 ur na dan in sedem dni v tednu. Vsak človek, pa če je še tako zaljubljen, potrebuje nekaj življenjskega prostora in časa le zase, brez partnerja, da lahko ostane srečen.

39. Privoščita si dan, ko bo na urniku samo ena aktivnost – seks. Preizkušajta, upajta si, dajta vse od sebe in predvsem poskrbita za popolno zadovoljitev. Verjamemo, da bosta kmalu hotela ponoviti!

40. Ne pozabi na spontanost. Moški jo obožujejo, prav tako pa tudi presenečenja, seveda v pozitivnem smislu. Od napetosti med nogami se mu bo zmešalo, če mu med branjem časopisa namigneš, da si si vedno želela seksati na stopnicah.

41. Za majhne stvari, ki jih naredi zate (napolni rezervoar tvojega avtomobila, kupi šopek za tvojo mamo, ko gresta k njej na večerjo), se mu zahvali. Tako bo vedel, da si mu hvaležna in bo dobra dela opravljal še naprej.

Skupaj načrtujeta prihodnost

42. Prej ali slej se bosta oba vprašala, ali sta sposobna do konca življenja živeti z eno in isto osebo – to je obvezen del vsakega razmerja. Svoje dvome zadrži zase in ne zameri mu, če izveš, da se on ukvarja z enakimi mislimi.

43. Če se mogoče bojiš, da gre vajina zveza v napačno smer, se vprašaj: Ali se preveč ukvarjam z reševanjem najinega odnosa – toliko, da sem čisto zanemarila svoje cilje? Bi lahko normalno živela naprej, tudi če ga zdajle zapustim? Pritrdilna odgovora ti bosta dala misliti ...

44. Ljubezen žal ni vsemogočna in glede nekaterih stvari bosta vedno stala na različnih bregovih, ne glede na to, kako se bosta trudila, da bi to spremenila. Energijo raje vložita v iskanje poti, ki vama bo kljub razlikam omogočila ostati skupaj.

45. Zveze s fantom nikoli ne primerjaj z zvezami svojih prijateljic. Tudi pari, ki se ti zdijo popolni, imajo težave. Vidva sta edinstvena, prav tako pa tudi odnos, ki sta ga zgradila.

46. Nedolžna ljubosumnost lahko, če jo znata dozirati v majhnih in neškodljivih odmerkih, vajino razmerje popestri. Šali o tem, kako si svojega fanta rešila pred kremplji zagrizene ‘oboževalke’, se lahko do solz nasmejita.

47. Glede seksa bodita odkrita. Pri resnih parih od 5 do 15 odstotkov spolnih odnosov ni zadovoljujočih (predigre ni ali mine prehitro, nato pa eden ali oba ne prideta do vrhunca), vendar temu ne posvečajo nobene pozornosti. Položita karte na mizo in poiščita rešitev!

48. Če ti strast spodnese tla pod nogami in prevaraš svojega fanta – tega ne podpiramo pod nobenim pogojem, a vemo, da se lahko zgodi, saj smo vsi samo ljudje –, dvakrat premisli, preden mu nezvestobo priznaš. Včasih s priznanjem lahko povzročiš več škode kot koristi.

49. Življenje je dolgo. Če čutita, da se skupaj nista znašla v najbolj ugodnem trenutku, poskrbita za premor. Ni rečeno, da se ne bosta v prihodnosti spet našla in morda bo čas takrat pravi.

50. Po drugi strani pa je življenje kratko, zato si skupaj privoščita čim bolj zabavno preživljanje prostega časa, težave pa pustita ob strani.

Danes se nam zdi popolnoma zgrešeno

Bili so časi, ko so punce v revijah brale tudi take nasvete:

  • Ženski se o ničemer ni treba odločati, dokler tega od nje ne zahteva njen moški.
  • Najpozneje en teden pred zabavo moraš na dieto. Če to ne gre, na dan zabave ne pojej ničesar, razen malo surovega mletega mesa, ki ti bo dalo moč, počutila pa se boš vitko in privlačno.
  • Poskrbi za njegove žulje, preverjaj njegov srčni utrip in se igračkaj z dlačicami na njegovih prsih.
  • Da ljubezen spodbudiš k rasti, posadi čebulo. Vzgajaj jo z vso skrbnostjo, ki jo premoreš, in si predstavljaj, da je najlepša vrtnica.
  • Če se ogrevaš za sodelavca, njegov odziv pa je mlačen, si v službo pošlji rože, prijateljico pa prosi, da te pokliče, in se nato z njo pogovarjaj, kot da je tvoj fant. Ni daleč trenutek, ko bo šel tvoj sodelavec v akcijo. Razlog: ljubosumje.

Prevedla in priredila: Manca Kraševec

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri