5 TOP ženskih aplikacij, ki ti bodo prišle prav kadar potuješ

Si želiš popolnega ženskega potovalnega partnerja? Na svoj telefon si naloži zanimive aplikacije, ki ti bodo med potovanjem olajšale še tako težke situacije, med drugim ti pomagajo najti tudi najbližji wc.

5 TOP ženskih aplikacij, ki ti bodo prišle prav kadar potuješ (foto: shutterstock) shutterstock
7. 3. 2018 | Promocijsko sporočilo

Tehnologija igra pomembno vlogo v našem vsakdanjem življenju in še posebej nam lahko olajša življenje med potovanji. Od rezervacij letalskih letov, namestitev, do preverjanja vremena, uporabe kalkulatorja, pretvorbe valut in fotoaparata.

Izbrali smo nekaj najzanimivejših:

1. Tourlina (brezplačno za iOS)

Tourlina je aplikacija samo za ženske, ki povezuje popotnike, kjerkoli po vsem svetu. Kako deluje? V aplikacijo preprosto vneseš svoje potovanje in poiščeš popotnika z vzajemnimi interesi in potovalnimi načrti. Aplikacija ti omogoča, da z njim vzpostaviš stik prek klepeta in začneš skupaj načrtovati potovanje.

Naj poudarimo, da Tourlina ni aplikacija za zmenke - poudarek je na prijateljstvu. Težko je najti potovalnega partnerja, ki ima sredstva, prosti čas, interese in cilje, ki so sinhronizirani s tvojimi, in ta aplikacija ti omogoča ravno to - povezati se z enakomislečimi popotniki in najti družbo za nepozabna doživetja.

2. Sit or Squat (brezplačno za iOS in Android)

Zamisli si, da si na romantičnem sprehodu po očarljivih ulicah Pariza in potem pride "klic narave". Je sploh lahko še hujše, kot da tavaš po neznanem mestu in mrzlično "zadržuješ"?

Raje prihrani svoj mehur z brezplačno aplikacijo Sit or Squat, ki ima registriranih 95.000 kopalnic/toaletnih prostorov, po vsem svetu.

Uporabnik lahko oceni svoje izkušnje različnih toaletnih prostorov s Sit (palec gor) ali Squat (ne tako dobro), lahko pa naloži celo fotografijo in tako drugim popotnikom namigne glede kvalitete toaletnih prostorov.

Lokacijo najbližjih toaletnih prostorov lahko enostavno določiš s pomočjo interaktivnega zemljevida, prav tako pa lahko izbiraš na podlagi cene, dostopnosti, bonitetne ocene, mize za previjanje otroka itd.

3. PackPoint (brezplačno za iOS in Android)

Odhajaš na potovanje in ti pakiranje predstavlja prevelik stres? Aplikacija Pack Point je uresničitev sanj vsake ženske. Generira seznam stvari, ki jih moraš spakirati na podlagi destinacije, kamor se odpravljaš. Aplikaciji enostavno poveš svoj spol, kam greš, letni čas in dejavnosti, ki si jih načrtovala na potovanju, in ta na podlagi vnešenih podatkov oblikuje listo oblačil, osnovnih stvari in pripomočkov, ki jih moraš vzeti s seboj.

Aplikacija PackPoint ima še eno dobro lastnost, in sicer jo lahko sinhroniziraš z aplikacijo TripIt (organizator poslovnih poti) in tako še poenostaviš vnašanje osebnih podatkov in načrtov svoje poti.

4. myPill (brezplačno za iOS in Android)

Tudi na potovanju nikakor ne smeš pozabiti na zaščito in urnik jemanja kontracepcijskih tabletk. Doma ti jemanje tabletk predstavljajo rutino, a kaj hitro se zgodi, da zaradi potovanja, ko menjavaš časovne pasove, pride do zmešnjave in težav v urnikih. Poleg tega pa, priznaj, med potovanji doživiš toliko zanimivih stvari, da brez problema pozabiš na naslednjo tabletko.

Aplikacija myPill vsebuje dnevni sledilnik, funkcijo dremeža, načrtovalca, ki te opomni, da pokličeš zdravnika ali podaljšaš recept, in še več! Odlična alternativa je Clue - aplikacija, ki spremlja tvoj menstrualni cikel in te opozori pred naslednjim menstrualnim obdobjem.

5. Splitwise – (brezplačno za iOS in Android)

Aplikacija poleg odlične rešitve za vsakdanjo delitev financ, omogoča enostavno spremljanje stroškov med potovanjem. Najbolj enostavno povedano, matematična aplikacija beleži višino plačanega računa osebe A in dolg osebe B. Splitwise bo izjemno koristen v primeru, kjer se pojavlja velika skupina ljudi na potovanju, vendar tudi če potuješ sama. Podobna aplikacija je tudi Wally ter slovenska Toshl.

NASVET: Aplikacije uporabljaj pametno!

Če v tujini uporabljaš telefon, te lahko že majhna nepazljivost lahko privede do zelo visokega zneska na naslednjem računu za telefon. To velja predvsem za države izven EU. Uporaba podatkovne povezave zna močno vplivati na visoko ceno potovanja, zato aplikacije na tvojem telefonu uporabljaj le tam, kjer imaš možnost brezplačnega WiFi-ja ali pa se pri tvojem operaterju pozanimaj, kako lahko oklestiš stroške gostovanja v tujini.

Imamo pa dobro novico za Telemachove uporabnike.

S 1.marcem 2018 bo v veljavo stopil nov cenik storitev v tujini, kar pomeni, da se bodo znižali stroški gostovanja na določenih destinacijah izven EU. Telemachovim uporabnikom bo v izbranih destinacijah na voljo BISTVENO CENEJŠI PRENOS PODATKOV, veliko CENEJŠI pa bodo tudi ODHODNI in DOHODNI KLICI ter SMS SPOROČILA.

Te destinacije so: Srbija, Bosna in Hercegovina, Kanada, Kitajska, Šri Lanka, Rusija, ZDA, Makedonija, Švica, Turčija, Japonska in še nekaj drugih.

Več o ponudbi na www.telemach.si. in TUKAJ