5 TOP nasvetov, kako postati uspešna vplivnica

Ne glede na to, ali imaš samo en profil na družbenih omrežjih ali pa si prijavljena na vse, ki obstajajo - še vedno lahko ujameš vlak vplivnežev in socialna omrežja obrneš v hobi ali celo dobičkonosen posel. Poglej naše nasvete ... 👇

5 TOP nasvetov, kako postati uspešna vplivnica (foto: Profimedia) Profimedia
5. 5. 2021 | Promocijsko sporočilo

1.korak - Izberi področje

Vprašaj se, kaj je tisto, kar znaš resnično dobro in kako lahko to predstaviš na nov način - najbolj uspešni influencerji kraljujejo na svojem področju, iz katerega izberejo določen segment.

Na Instagramu lahko uspeš z modnimi in lepotnimi nasveti, kuharskimi recepti, podjetniškimi triki, športnimi akrobacijami, vodiči za izlete in potovanja ter še v mnogih drugih tematikah. Poišči svojo (tržno) nišo!

Mia Krampl je mlada plezalka, ki navdušuje z vsebinami s svojega področja:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🎀 MIA KRAMPL 🎀 (@mia.krampl)

2. Naj bo uradno

Svoj profil na Instagramu nastavi na "bussines profile", kar pomeni poslovni profil. Tako boš lahko dostopala do podatkov in informacij, ki ti bodo koristili pri naslednjih objavah. Z vpogledom v statistiko objav boš videla, katere vsebine najbolj pritegnejo tvoje sledilce in se s kreiranjem novih objav ravnala po teh številkah.

Zagotovi si tudi domeno za spletno stran, kjer boš prav tako objavljala svoje delo, ne pozabi pa dodati svojega opisa, ki bo prepričal naročnike, in seveda kontaktnega e-naslova, kjer si dosegljiva. 

3. korak - zgradi svojo bazo

Deli samo vsebino, ki je vezana na tvojo znamko. To pomeni, da objavljaj samo eno barvno shemo ali poze joge, opisi slik pa naj predstavljajo tvojo osebnost. Nove sledilce boš pritegnila s smiselnimi hashtagi in povezovanjem z ljudmi iz iste niše.

Všečkaj, komentiraj in deli ter ustvarjaj vsebine skupaj z ljudmi, ki delajo podobno kot ti. V svoji konkurenci poišči zaveznike.

S svojimi objavami bodi dosledna - ne glede na to, ali si primarno prisotna na Instagramu, Twitterju, Facebooku, Pinteresti ali TikToku, poskušaj objavljati vsak dan, na Youtube pa denimo naloži do tri videe vsak teden ob istem času.

4. Objavljaj kvalitetno vsebino

V množici vplivnežev, ustvarjalcev vsebin in znanih oseb, ki objavljajo na družbenih omrežjih, sicer veliko šteje to, kakšna osebnost si, vseeno pa je zelo pomembno tudi ti, kakšne so tvoje objave - z lepimi fotografijami in videi, ki pritegnejo, se boš lažje prebila do večjega števila sledilcev.

Za to pa potrebuješ pomočnika. Ne mislimo prijateljice, fanta ali profesionalnega fotografa - dovolj je že telefon. 

Cosmo uredništvo ti priporoča novo Samsung Galaxy serijo A, ki ponuja telefone z vrhunskim izgledom in delovanjem. Poleg vrhunske kamere in neverjetnega prikaza barv nas je navdušila tudi odpornost proti vodi ter baterija, ki zdrži tudi 2 dni!

Samsung Galaxy serija A je pripričala tudi vplivnico Niko Jagodic:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NIKA JAGODIC (@nikajagodic)

5. korak - zasluži! 

Ni omejitev, koliko sledilcev moraš imeti, da dobiš prvo ponudbo za sodelovanje, saj imajo podjetja zelo rada tudi mikrovplivneže, ki imajo manj sledilcev, ampak zelo dober odziv na objave.

Poišči znamke, ki bi s tabo sodelovale in ti sponzorirale objave, vendar bodi pozorna, da so to produkti, ki jih poznaš in uporabljaš oz. znamke, ki so ti dejansko všeč. Ne boj se sama poslati mejla s ponudbo!

Več o Samsung Galaxy seriji A preveri tukaj.

Foto: Profimedia, promocijsko gradivo Samsung