5 filmov, ki jih moraš videti pred Petdesetimi odtenki svobode

Februar bo kmalu tukaj in ljubiteljice dominantnega gospoda Greya boste prišle na svoj račun, saj v kinodvorane prihaja Petdeset odtenkov svobode, ko bo ljubezenska saga med Ano in Christianom doživela svoj vrhunec. Do takrat pa smo ti pripravili še nekaj drugih seksi filmov, ki si jih moraš ogledati.

5 filmov, ki jih moraš videti pred Petdesetimi odtenki svobode (foto: Profimedia) Profimedia
24. 9. 2017

Trilogija 50 odtenkov je med ljudmi, še bolj med žensko populacijo, povzročila pravo evforijo. Kljub temu pa filmi o Gospodu Greyu in gospodični Steele niso prvi z erotično vsebino. Našli smo jih še nekaj, ki ne prikazujejo klasične romantične zveze med moškim in žensko in zagotovo sodijo na seznam seksi filmov.

1. Prvinski nagon (Basic Instinct)

Film, ki verjetno ne potrebuje dodatnega opisa, saj se boš verjetno hitro spomnila najbolj ikonične scene iz filma (oziroma ene najbolj poznane scene v filmski zgodovini), v kateri je blestela Sharon Stone.

2. Telo kot dokaz (Body of Evidence)

Erotična drama, v kateri Madonna igra milijonarjevo ženo, obtoženo njegovega umora. Med tem se zaplete še v razmerje s svojim odvetnikom.

3. Sramota (Shame)

Film prikazuje življenje moškega, ki je zasvojen s seksom.

4. Tajnica (The Secretary)

Glavni lik, gospod E. Edward Grey (ja, še en dominanten gospod Grey) je: »Če lahko izkusimo popolno bolečino, potem ima lahko naše življenje večji smisel.« S svojo podrejeno tajnico prične razmerje, kjer ji pokaže stvari, o katerih ni niti sanjala. Oboževalci petdesetih odtenkov ne boste razočarani. 

5. Devet tednov in pol (9 ½ weeks)

Mickey Rourke in Kim Basinger (v petdesetih odtenkih igra famozno Eleno Lincoln a.k.a gospo Robinson) igrata vlogi poslovneža iz Wall Street-a in umetnico, ki se zapleteta v vroče razmerje. 

Povzeto po: Popsugar.com

Pripravila: Tamara Bastarda

Preberi še: VIDEO: Zunaj nov 'teaser' iz filma 50 odtenkov SVOBODE

Priporočamo tudi: Novinar se je za en teden "prelevil" v gospoda Greya. Poglej, kaj se je zgodilo!