40 kiksov, ki se lahko zgodijo tudi tebi

Prav gotovo ga boš tudi ti v življenju kdaj polomila - s tretjim koktajlom v roki boš začela pošiljati SMS-e bivšemu, zamudila boš letalo za dve minutki ali pa boš premočena do kože zaradi nenadne plohe ... Ko udari katastrofa, je tukaj Cosmo, da ti pomaga.

40 kiksov, ki se lahko zgodijo tudi tebi (foto: profimedia) profimedia
26. 3. 2015

1. Ne zardevaj, ko ti je nerodno.

Prepreči, da bi ti butnila kri v obraz in vrat, ker ti srce bije kot noro, tako da nadzoruješ dihanje. Med vdihom štej do osem in ob izdihu poskusi zdrŽati do 12. Ponavljaj, dokler ne začutiš, da se vročina v obrazu zmanjšuje.

2. Obnašaj se normalno, ko srečaš bivšega z novo punco.

Najpomembnejša je drža, zato se postavi ali usedi samozavestno. Potem pomisli na nekaj, kar te osrečuje - to bo tvojemu obrazu in telesu dalo posebno milino. Bodi prva, ki bo iztegnila roko in se predstavila, vendar naj bo vse skupaj kratko. Reci, da se ti nekam mudi, in se opraviči, da moraš iti.

3. Kako se nositi z mačkom, ko imaš že zgodaj sestanek

Odpovej se kavi, ki te bo samo dehidrirala, raje pij pomarančni sok (kalij iz soka pomaga pomiriti tresenje rok), poleg pa popij galone vode (ja, lahko pretiravaš!) ter jej zajtrk, ki te bo oskrbel z beljakovinami in ogljikovimi hidrati (jajca, toast ali sadne mislije z jogurtom). Po prhanju uporabi kapljice, da se ti bodo zasvetile očke, in se namaži z dišečim losjonom za telo, da ne boš oddajala neprijetnih vonjav, medtem ko bo tvoje telo izločalo alkohol.

4. Ugotovi, kaj je narobe, ko tvoj avto noče vžgati.

Najprej preveri, ali imaš prazen rezervoar za gorivo in ali je avto v pravi prestavi. če ne gori nobena opozorilna lučka, dvigni pokrov motorja in se prepričaj, da so kabli akumulatorja pritrjeni. če so dobro pritrjeni in slišiš klikanje, prosi soseda, da s kabli priklopita tvoj avto z njegovim avtomobilom, ali pa, da pokaŽe svojo moč in porine tvojega konjička. če bo začel delati, se odpelji do mehanika, da preveri baterije. če vohaš bencin, takoj ugasni avto in zapusti prizorišče ter pokliči vlečno sluŽbo, da ne bi prišlo do eksplozije.

5. Popestri svoja oblačila, ko ugotoviš, da si oblečena enako kot neka druga bejba.

Če ima tvoja dvojnica spuščene lase, jih spni, ali obratno; če komplet vključuje krilo, ga zavihaj v pasu, da boš poudarila noge, ali pa se naredi, da te zebe, in prosi gostiteljico, naj ti posodi nekaj, da se boš lahko ogrnila. Najboljši nasvet pa je tisti s poletne reklame za Si.mobil - predstavi se dvojnici in pohvali njen okus ter skupaj uŽivajta v soju Žarometov (če imata isti okus za oblačila, si imata prav gotovo povedati tudi veliko drugega).

6. Hitro ukreni nekaj, če si na zmenku in ti smrdi iz ust, pa nimaš žvečilnega gumija in bonbončka.

Odvihraj na stranišče in grgraj vodo, potem pa uporabi papirnato brisačo ali Žlico, da boš postrgala jezik tako daleč nazaj, kot gre, da se boš znebila bakterij, ki povzročajo neprijetne vonjave.

7. Izbriši sledi deodoranta na svoji srajčki, ki jih nisi opazila, dokler nisi šla iz stanovanja.

Z notranjim delom srajce drgni madeŽ na srajci, če imaš pri sebi brisačko ali krpo (pazi, da ne bo temnejša od tvojega oblačila), pa ga zdrgni z njo (če bo malce vlaŽna, bo šlo še bolje). Ne uporabi papirnate brisače!!!

8. Ovrzi govorice, ki krožijo o tebi

Takoj se loti teh govoric, tako da jih bodo tvoji najboljši prijatelji drugim nedvomno in takoj zanikali. ("Verjemi mi, ona česa takega nikoli ne bi naredila!") Pripravljen imej pozitiven kratek odgovor, ki zanika te govorice, npr.: "Prejšnji konec tedna sva z mami res uŽivali na smučanju," namesto da rečeš: “Kakšna oslarija, saj vedo, da nisem spala s tem tipom prejšnjo soboto."

9. Sprosti zataknjeno zadrgo.

Podrgni zataknjeno mesto z milom ali s svinčnikom. Zaradi spolzkosti se bodo zobje zadrge morali sprostiti.

10. Pridobi nazaj svoje dosto janstvo, potem ko si pijana pošiljala sporočila svojemu bivšemu.

kodo boš najbolje nadzorovala, če boš tiho. Toda če ti nekdanji fant odpiše in te sprašuje, kako si, kaj počneš, mu reci: “Oprosti, naredila sem napako, SMS ni bil namenjen tebi. Kupila sem nov telefon in se še vedno učim, kako ga uporabljati. Upam, da si v redu."

11. Reši srajco, ki si jo po nesreči pravkar zažgala z likalnikom.

V poškodovano blago vtri nekaj belega destiliranega kisa in obriši s čisto krpo. če so madeŽi neŽni, bodo izginili. če bo imela srajca slučajno vonj po kisu, jo še enkrat operi.

12. Ustavi krvavenje, ko si spraskaš krasto na obrazu.

Na rano nakapljaj kapljice za oči, ki vsebujejo antihistamin, ki skrči krvne žile, tok krvi pa se bo zmanjšal kot po čarovniji.

13. Zmoti strupeno sodelavko, ko te ujame v kot, da bi se spet nad čim pritoževala.

Povej ji: “Ne bi te rada prekinjala, vendar moram nazaj k pisalni mizi. Pričakujem klic in se moram nanj še pripraviti."

14. Prepreči, da bi te osvajal moški prijatelj

Vprašaj ga za nasvet glede fanta, ki ti je noro všeč, tudi če si ga izmisliš. Npr.: "Zelo mi je všeč novi sodelavec, vendar nisem prepričana, kako narediti naslednji korak. Ali imaš kakšno idejo? Ti si tako dober prijatelj (poudari besedo prijatelj) - mislila sem, da mi boš lahko res dobro svetoval."

15. Znajdi se, ko te dobijo, da koga črniš.

Takoj se opraviči - reci nekaj, kot je: “Oprosti, to ni bilo v redu od mene," toda po tem ne odvihraj - potem ko se opravičiš, reci nekaj nevtralnega, a pozitivnega, kar bo neprisiljeno spremenilo temo. Npr.: “Že ves dan ti hočem povedati: Res mi je všeč tvoja obleka/pričeska ..."

16. Improviziraj, ko nepričakovano dobiš menstruacijo, o tamponu ali vložku pa ne duha ne sluha.

Na hlačke prepogni po dva lističa papirja v dolŽino ter ustvari od pol do enega centimetra visok vloŽek (odvisno od moči krvavitve in tega, s kolikšno debelino se boš še počutila udobno) in ga, dokler si ne priskrbiš pravega vloŽka ali tampona, čim večkrat zamenjaj.

17. Izbori si svoj prostor na letalu, če sopotnik na sosednjem sedežu zasede popolnoma preveč prostora.

Pojdi do stevardese in ji reci: "Zelo sem klavstrofobična. Ali obstaja moŽnost, da bi se usedla kam drugam?" če to ni moŽno, označi svoj prostor, tako da boš naslon za roke poloŽila navzdol in na tla dala torbico po črti, ki ločuje vajina prostora. Potem položi roko na skupni naslon za roke, nanjo pa nasloni še glavo, tako da mu bo res teŽko okupirati tvoj osebni prostor. Med blazine na sedeŽu med vama postavi še kakšno revijo ali fascikel, da boš še poudarila predor, ki je med vama.

18. Otresi se zadrege, ko nehote rigneš na prvem zmenku.

Hitro reci: “Pardon, oprosti," potem pa govori naprej, kot da se ni nič zgodilo. Ja, le človek si, vendar večini moških ni treba vedeti, da lahko naenkrat odrigaš celo abecedo vsaj do tretjega zmenka.

19. Spravi žvečilni gumi iz las.

Mastne snovi bodo pomagale zrahljati oprijem Žvečilnega gumija, zato namaži na žvečilni gumi nekaj masla ali olivnega olja in po nekaj minutah neŽno izvleci košček nedobrodošlega lasnega okraska.

20. Reši svojo rit, ko se nesramno oglasiš po telefonu, na drugi strani pa je pomembna oseba.

Ne laži se in ne reci, da si pričakovala koga drugega. Reci le: “Prosim, oprostite. Imam enega od tistih res groznih dni. Kako vam lahko pomagam?

21. Z lepimi besedami dosezi, da boš vseeno prišla na letalo, ko si že prepozna za prijavo na let.

Agent letalske druŽbe ti lahko reče, da ne more prekršiti pravil, toda v resnici je od njegove presoje odvisno, ali bo naredil izjemo, ko gre za zamudnike. Sklicuj se na njegovo avtoriteto z naslednjim trikom: "Jaz vas sicer nikoli ne bi prosila, da prekršite pravila, vendar bi bila zelo hvaleŽna, če bi lahko naredili, karkoli je v vaši moči, da bi me spravili na letalo. To je zadnji polet, na katerega lahko grem, preden zamudim (dopolni s pomembnim dogodkom). Ali lahko jaz kaj naredim, da bi vam pri tem pomagala?"

22. Znajdi se, ko ti odleti gumb.

Če imaš pri roki lepilni trak, poskusi prilepiti z njim oba dela srajce, najboljši bo dvostranski; na zunanjo stran boš z njim brez teŽav nalepila tudi gumb. če ga nimaš poŽveči delček Žvečilnega, ga postavi na mesto, kjer bi moral biti gumb, in stisni.

23. ’Izpihni trebuh’, ko imaš težave s plini.

Popij skodelico metinega čaja. Mentol učinkuje proti krčem v prebavnem traktu in pušča nežno odvajanje plinov. Prav tako pomaga tudi čaj za dojenčke.

24. Postavi se nazaj na noge, potem ko slišiš grdo pripombo o sebi.

Počakaj, da se ti neha kaditi iz ušes, in se zavedaj, da je to teŽava osebe, ki grdo govori o tebi, in ne tvoja. Potem, če si na stranišču, umirjeno pojdi iz kabine in reci opravljivki: “Joj, ali bi se morali pogovoriti? Najraje vidim, da mi poveš v obraz kakršnokoli teŽavo, ki jo imaš z mano."

25. Reši svoj prenosni telefon, ki je padel v vodo.

Odpri hrbtno stran telefona in takoj odstrani baterijo, SIM-kartico in vse, kar lahko daš ven. Potem vse dele skrbno obriši z brisačo, da boš odstranila popolnoma vso vlago, nikar pa jih ne suši s sušilnikom za lase! Telefon še malo pusti razstavljen, da se popolnoma posuši, in ne polni baterije, dokler ni znotraj in zunaj posušena.

26. Izogni se temu, da boš videti kot utopljena podgana, ko te dobi dež brez dežnika.

Očisti svoj obraz, tako da boš z malce kreme za roke ali kapljic za oči na robčku obrisala make-up, ki ti teče po obrazu. Počeši lase v figo, kar bo videti bolj namensko kot čop. Potem sleci zgornja oblačila, spodnjo majico in hlačke pa poskusi posušiti pod sušilnikom za roke ali pa uporabi brisače, da iztisneš odvečno vodo na obeh straneh blaga.

27. Reši pajkice ali žabe, ko narediš luknjo vanje.

Ob strgani rob nanesi malce prozornega laka za nohte, ki bo preprečil nadaljnje trganje. če imaš pri roki pisalo iste barve, kot so pajkice ali Žabe, pobarvaj koŽo skozi luknjico.

28. Dobro sprejmi slabo darilo.

Neprepričljiv Zelo mi je všeč je preveč očiten. Odvrni pozornost, tako da rečeš: “O, kje pa si to dobila?" če te vpraša, ali ti je všeč, reci: “Tole je res pozorno/zanimivo/ luštkano darilo."

29. Reši podatke, ko izbrišeš pomembno e-sporočilo.

Pokliči svoj oddelek za računalništvo, da vidiš, ali obstaja mapa, v katero se shranijo mejli, če jih izbrišeš iz svojega računalnika. če se ne spomniš naslova pošiljatelja, se poskusi spomniti dela njegovega imena in ga napiši v ime tistega, ki pošilja - verjetno se ti bo pojavil celoten naslov.

30. Izbriši madeže rdečega vina s svojih zob.

Natakarja prosi za rezino limone, pojdi na stranišče in podrgni zobe.

31. Izvleci trsko.

če ti je ne uspe premakniti s pinceto, namaŽi boleče mesto s kremo. Do jutra bo trska bliŽe površju.

32. Strezni se, ko ugotoviš, da je bila tvoja pijača močnejša, kot si mislila.

Hitro pojej pest oreščkov in košček kruha. Kombinacija ogljikovih hidratov in maščob pomaga, da se bo alkohol počasneje razgrajeval. Potem popij nekaj kozarcev vode ali sadnega soka, temu pa naj sledi kava. Kar naprej grizljaj slane prigrizke, kar te bo spodbudilo, da piješ še več vode.

33. Pomiri položaj, potem ko si se obnašala, kot da bi bila kakšna npr. noseča, vendar se je le zredila …

Bodi neposredna in se opraviči: “Prosim, oprosti(te), vendar moram postati bolj pozorna," in se ustavi pri tem.

34. Najdi ključe, ki si jih izgubila, ko se ti je mudilo.

Premisli o tem, kaj si počela, ko si prišla domov, in potem sledi nazaj svojim dejanjem od takrat. Preglej Žepe oblačil, ki si jih nosila. če to ne uspe, zagrabi največji magnet, ki ga imaš na hladilniku, in išči z njim pod mizami in posteljo - morda boš začutila rahlo vlečenje, ko bodo ključi v bliŽini.

35. Ugotovi ime nekoga, katerega ime ti je ušlo iz spomina.

Zagrabi prijateljico, ki te osebe ne pozna, in reci: “Želim si, da spoznaš mojo prijateljico." če ob srečanju ne bo povedala svojega imena, ji ponudi: “Oprosti, ves čas ti hočem reči Tatjana, pa vem, da nisi." Ko ti pove ime, se delaj, kot da poznaš podobnost z izmišljenim imenom (Tatjano).

36. Vljudno zavrni hrano, ki jo sovražiš ali je ne ješ.

Izogibaj se temu, da bi prodajala svoje prepričanje (ne jem ničesar, kar je bila nekoč luštkana žival). Reci le: “Res je videti zelo okusno, vendar sem ugotovila, da to mojemu telesu ne odgovarja." Alergije na hrano so dandanes tako pogoste, da ni pretirano verjetno, da bodo pritiskali nate.

37. Dosezi, da bodo tvojo fotografijo na spletu, ki te spravlja v zadrego, odstranili z medmrežja.

Moleduj s potencialno uničeno kariero. Povej, da tvoje podjetje išče fotografije svojih zaposlenih na spletu: “Nočem biti zoprna, a saj razumeš, zakaj bi mi lahko ta posnetek, na katerem stojim z glavo na sodu piva, predstavljal težave v službi."

38. Zbeži z groznega prvega zmenka.

Zvito poglej na telefon in reci: “Ojoj, imam ogromno zgrešenih klicev. Oprosti, vendar bom tole morala preveriti." Potem pojdi na stranišče, da boš pripravila denar za svoj del računa, in reci: “Res mi je Žal, da moram to narediti, vendar gre za nujen primer. Vesela sem, da sva se spoznala." Potem položi svojo polovico denarja na mizo in odidi.

39. Izbriši madež od šminke s srajce, ki si jo oblekla v trgovini.

Na srajco nanesi malo vazelina ali prosojnega balzama za ustnice in previdno pobriši z brisačko ali robčkom. Zapomni si, da ima večina trgovin kamere - če ti ne bo uspelo očistiti, boš mogoče morala priznati, da je madež tvoj.

41. Ne umri od sramu, ko ti zavrnejo kartico med večerjo.

Vedno imej v skrivnem predal - čku nekaj gotovine za nujne primere. če nimaš gotovine, se opraviči: “Ojoj, popolnoma sem pozabila, da sem s popoldanskim velikim nakupom dosegla dnevni limit." Nato prosi nekoga, da ti posodi denar za tvoj delež, in se mu čim prej oddolži.

40 ‘Razsmradi’ stranišče

Prižgi vžigalico ali svečko ali razprši osvežilnik zraka. če ničesar od tega nimaš pri rokah, zamaši odtok lijaka, vanj nalij dišeče milo in spusti vročo vodo ter pusti nekaj časa.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri