30 stvari, ki jih mora imeti vsako dekle, preden dopolni 30 let

Dekleta, čas je, da odrastemo. Koliko stvari lahko odkljukaš na seznamu?

30 stvari, ki jih mora imeti vsako dekle, preden dopolni 30 let (foto: Profimedia) Profimedia
6. 2. 2016

1. Primerna vzmetnica

To pomeni, da je nisi vzela iz stanovanja nekoga drugega ali kupila v trgovini, kjer prodajajo vse mogoče po znižani ceni. Najbrž se boš ulegla na več vzmetnic kot Leonardo DiCaprio, preden boš našla pravo, vendar se splača iskati. Privošči si še udobne vzglavnike in najbolj mehke rjuhe. Zaslužiš si dober spanec!

2. Izvirni umetniški kos

Če ti zmanjkuje časa, to obvezno dodaj na seznam rojstnodnevnih želja. Opazuj lesk v očeh tvojih staršev, ko bosta spoznala, da si končno nehala prositi za vstopnice za koncerte ali škornje s krznenimi dodatki.

3. Spodobna torbica

Chanelova torbica je najbrž še vedno nedosegljiva zate, vendar prihrani denar za nakup kakovostne torbice. Znamke, kot so See by Chloé, Marc by Marc Jacobs ali torbica priznane slovenske oblikovale Marjete Grošelj, so precej bolj dosegljive (še posebno na znižanjih) in izjemno kakovostne. Če boš z njo ravnala pazljivo, bo s tabo ostala dolgo časa.

4. Naložba

Najverjetneje bo tvoja naložba hiša. Če že živiš v njej ali ne, je to velika naložba v prihodnosti. Naj misel o vzdrževanju tvoje nepremičnine zasede tista mesta v tvojih možganih, ki so jih pred tem naseljevali tekila in bleščeča senčila za oči.

5. Ustrezno zavarovanje

Najbrž že veš, da moraš imeti urejeno obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje. Poskrbi za plačevanje zavarovanja, da ne bo nastala panika, ko ne boš imela več študentskega statusa. Če imaš avto, stanovanje in druge vredne predmete, poskrbi za njihovo zavarovanje. Če potuješ, prav tako ne pozabi na zavarovanje v tujini.

6. Čevlji, ki jih potrebuješ

En par škornjev, en par salonarjev, eni čevlji brez pet, en par sandalov, eni športni copati. Vsi pari naj bodo usnjeni in originalni, ne ponaredki. Lahko imaš 87 parov čevljev, vendar poskrbi, da so navedeni med njimi. S tem bo tvoja omara čevljev popolna.

7. Prihranki za nujne primere

Samo vprašanje časa je, kdaj boš potrebovala denar za popravilo avta, za plačilo morebitnih prekrškov ali davkov. Ti stroški so 489-krat precej bolj grozni, če nimaš prihrankov. In 348-krat bolj ponižujoče je, če moraš za denar prositi svoje starše.

8. Celotna zbirka izvijačev

Samostojnost vključuje tudi to, da znaš sama popraviti stvari, zato potrebuješ ustrezno orodje. Vse močne in neodvisne ženske smo same svoje mojstrice.

9. Ustrezna telesna vadba

Ni pomembno, ali skrbiš za gibanje v fitnesu, na kolesu ali na tečaju joge. Do zdaj že zagotovo veš, katere športne aktivnosti najbolj koristijo tvojemu telesu in ti prinašajo največ užitkov. Pomembno je, da jih najlažje umestiš v svoj urnik. Ne, nakupovanje ne sodi med športne aktivnosti. Seks pa vsekakor.

10. Spodobna posoda, jedilni pribor

... in krožniki. Pa kozarci za vino.

11. Potni list

Potovanje je edina stvar, ki jo kupiš in te obogati. Najboljši čas za potovanja je, preden imaš otroke ali ko odrastejo in se odselijo. Dvajseta so najboljša leta za to. Izkoristi jih!

12. Zelo sočna zgodba

Zagotovo hočeš narediti najbolj divje stvari v svojih dvajsetih, ko jih še lahko. Ustvari zgodbo, ki jo boš lahko pripovedovala na večerjah, ko boš stara 40, 50 ali še več. 13. Bivši, ki bi ga priporočila kakšni drugi Vse imamo kakšnega kretena ali dva v svoji preteklosti, vendar si imela najbrž tudi kakšnega fanta, s katerim se ni izšlo in je bil povsem spodoben.

14. Najljubša pijača

Staromoden džin tonik, karizmatični martini ali žametno mehek modri pinot – pijača, ki jo naročiš, ker jo obožuješ, in ne zato, ker je pijača meseca, na voljo po znižani ceni ali ker je všeč tvojim prijateljem.

15. Finančni svetovalec

Zveni odraslo, kar tudi je. Vendar je tudi zelo koristno in niti približno tako drago, kot misliš, da je. Več informacij dobiš na www.financnicenter.si.

16. Prava barva rdečila za ustnice

Primerna je za sestanke in srečanja z bivšimi simpatijami. Do zdaj si imela dovolj časa, da odkriješ, kateri odtenek rdečila namesto 'videti si utrujena' sporoča, da si se pravkar vrnila z dopusta.

17. Shranjevanje pomembnih stvari

To ne vključuje škatle s čevlji, ki jo imaš pod posteljo. Ampak mape v omarah in tudi tiste na računalniku, kjer hraniš pomembne dokumente.

18. Profil na LinkedInu

Čeprav še študiraš ali delaš v lokalu, je smiselno imeti čim bolj profesionalno in blestečo virtualno podobo. Lin-kedIn ni samo virtualni življenjepis, ampak je pregled tvojih kariernih potencialov, ki čakajo na uresničitev. Ne boj se dodati ljudi, s katerimi bi rada sodelovala.

19. Spoznanje, da ne moreš spremeniti dolžine svojih nog, širine pasu ali oblike stopal

Že pred časom si se nehala obremenjevati z majhnimi, nepomembnimi stvarmi in si zato precej bolj prijetna in priljubljena oseba.

20. Varčevalni račun

Ni isto kot točka osem, ker ne gre za denar, ki je namenjen za nujne primere. Ta denar naj bo namenjen za počitnice in drobne stvari, ki te osrečujejo. Lahko ga poimenuješ počitniški račun in ga uporabljaš brez občutka krivde, ker si zaslužiš srečo.

21. Prijateljica, ki te nasmeji do solz

Takšna prijateljica bo tvoja soborka v domu za upokojence.

22. Dobro spodnje perilo

Reši se vsega, kar ima luknje ali like iz risank, in to nadomesti s spod­njim perilom, ki je iz kakovostnega bombaža ali čipke. Do zdaj bi morala imeti: modrček, ki ga nosiš pod navadno majico, športni modrček, takšnega brez naramnic in tistega za seksi trenutke.

23. Poslovna vizitka

Čeprav si študentka ali samostojna podjetnica, ki nima pretiranega zaslužka, se splača imeti poslovno vizitko. Izberi stil vizitke, nanjo napiši osnovne in kontaktne podatke. Pri snovanju se osredotoči na to, kakšno podobo želiš kazati v poslovnem svetu.

24. Izjemen kos pohištva

Čudovit naslonjač, starinska kredenca – nekaj, kar s ponosom pokažeš obiskovalcem (in ni lomljivo, če skačejo po njem).

25. Osebni zdravnik

Poišči osebnega zdravnika, ki ga boš lahko obiskala, kadarkoli boš zbolela. In ki bo nekega dne poznal imena tvojih otrok.

26. Seksualna igračka

Takšna, ki te navdušuje in osrečuje. Čisto resno! Upamo, da jo že imaš.

27. Prenosnik

Ne, tvoj telefon ni mini računalnik. Potrebuješ pravi računalnik, s tipkovnico.

28. Oporoka

Nisi premlada, da jo imaš. Če nisi lastnica vredne nepremičnine, najbrž misliš, da ni smiselno poskrbeti za svojo dediščino. Škoditi ne more. Tvoj finančni zalogaj verjetno vključuje kakšen dolg in super račune, za katere trenutno skrbiš sama (#samasvojšef).

29. Mnenje o tem, koga boš volila

Iti na volišče samo zato, da obkrožiš odgovor in izpolniš volilno pravico, nima smisla. Seznani se s programom strank, katera prepričanja zagovarjajo, in odkrij, katera so blizu tvojim.

30. Naslednje stvari v omari ...

Začnimo od glave do pet: klasičen plašč, nežno bela srajca, dobra ura in kavbojke, ki se ti prilegajo. Nosi vse naenkrat, da te bodo na ulici zamenjali za Audrey Hepburn. Ali Kate Middleton. Ali celo Kate Upton. No, vsaj takrat, ko je na letališču.

Po predlogi Emme Markezic priredila Danaja Lorenčič

Preberi še: Kaj o tebi izdajajo tvoje dlani? ali pa si oglej čudovit video, ki ti da misliti, kaj v resnici si.