24 najlepših božičnih pesmi, ki jih bomo te praznike imeli na 'repeat'

Brez pesmi št. 9 si prazničnega večera sploh ne znamo predstavljati. Ti tudi? 😍

24 najlepših božičnih pesmi, ki jih bomo te praznike imeli na 'repeat' (foto: Profimedia) Profimedia
24. 12. 2018

Tvoja praznična playlista je pripravljena:

24. Underneath the Tree, Kelly Clarkson

Ena najbolj pozitivnih in poskočnih pesmi ali jinglov, kar jih poznamo. Ne gre za zelo staro pesem, ampak je dokaj hitro segla v srca poslušalcev po celem svetu, ravno zaradi svoje veselosti.

23. My Only Wish, Britney Spears

Tudi princesa popa ima svojo božično uspešnico, ki govori o osamljenosti na ljubezenskem področju za praznike. Gre za tipično pop balado z še bolj tipičnim Britney zvokom.

22. Na božično noč, Pop Design

Nekdaj zelo priljubljena skupina, katere pevec je bil Miran Rudan, je konec 80. izdala danes že zimzeleno božično popevko. Gre sicer za originalno besedilo, glasba pa je izposojena. 

21. Santa Baby, Eartha Kitt

Izjemno seksulna pesem, ki oriše materialno plat božičnih praznikov. Bolj kot ljubezni si pevka želi diamante, avto in še kaj. Ogromno zvezdnic je omenjeno pesem priredilo, med drugim tudi Madonna.

20. Santa Claus is Comin' to Town, Bing Crosby

Ogromno glasbenikov je tole pesem posnelo po svoje, a najbolj se je prijela priredba Binga Crosbyja. Pesem je zaslovela že v prvi polovici prejšnjega stoletja in je ostala priljubljena božična popevka vse do danes.

19. Sveta noč / Silent Night

Ena največjih cerkvenih klasik, ki je nastala že v 19. stoletju v Salzburgu. Od leta 2011 spada pod UNESCO zaščito in vsako leto jo priredi ogromno zborov po celem svetu, prav tako pa je zelo priljubljena izbira pri zvezdnikih. Sploh pa ji poznamo res vsi.

18. Santa Tell Me, Ariana Grande

Še ena pop pesem, ki gre hitro v uho in govori o neuslišani ljubezni. Sicer odlična pesem, ki ji glasbene postaje ne dajo možnosti, da bi jo poslušalci sprejeli za svojo.

17. Have Yourself a Merry Little Christmas, Sam Smith

V članku smo se potrudili omenjati originalne izvajalce, a pri tej pesmi moramo izpostaviti priredbo. Sam Smith ima namreč naravnost fantastične vokale, ki so neverjetni in premagajo celo prekrasno Judy Garland, ki je pesem zapela v originalu.

16. Jingle Bells

Ena največjih in popularnih božičnih popevk prihaja iz Združenih držav Amerike, kjer velja za ljudsko pesem. Sicer ima avtorja, a je ponarodela. Obstaja veliko različnih verzij, a najbolj priljubljena je zagotovo tista od Franka Sinatre.

15. Christmas Lights, Coldplay

Ne najbolj tipična božična pesem, a poslušalci so jo vzeli za svojo. Gre za balado, ki jo oboževalci skupine prepoznajo po tipičnem zvoku omenjene skupine.

14. Run Rudolph Run, Chuck Berry

Zagotovo se spomniš prizora iz Sam doma 2, ko družina drvi proti letalu za Pariz. To je pesem, ki igra v ozadju. Zelo stara uspešnica, ki ima brezčasen ritem in ostaja izjemno priljubljena izbira ob praznikih.

13. Blue Christmas, Michael Bublé

Sicer priredba, v originalu jo poje glasbeni velikan Elvis Presley, je izjemno priljubljena še dandanes in to je izkoristil Bublé, ki je s svojim albumom božičnih pesmi kraljeval na lestvicah po celem svetu.

12. Bela snežinka, Veter ali različni slovenski izvajalci

Bela snežinka je slovenska klasika za praznike, ki ima kar dve priljubljeni verziji. V originalu jo je zapela skupina Veter, kasneje pa jo je priredila skupina slovenskih glasbenikov z Vilijem Resnikom na čelu.

11. Jingle Bell Rock, Bobby Helms

Večna klasika s poskočnim ritmom in praznično veselostjo. Izdana proti koncu 60ih let, je uspela ostati na vrhu svetovnih lestvic pet let zapored in je stalna gostja ob božičnem času še danes.

10. Misletoe, Justin Bieber

Justin, ki je v času izida pesmi bil na vrhuncu svoje slave, je pametno izkoristil trenutek in v predbožičnem času izdal romantično božično pesem, ki govoro o mladi ljubezni. Oboževalke so seveda ponorele. 

9. Driving Home for Christmas, Chris Rea

Izjemno melodična pesem, ki govori o vožnji proti domu na praznike. Je malce žalostna, ampak vseeno poslušalca navdaja z upanjem, da si vsak zasluži božične praznike preživeti v krogu domačih in bo tudi pevcu to uspelo.

8. Silvesterski poljub, Alfi Nipič

Verjetno ni Slovenca ali Slovenke, ki ne bi za novo leto poslušala večno zimzeleno klasiko. Naša najbolj priljubljena praznična pesem, ki govori o vstopu v novo leto in nesrečni ljubezni, je stalnica ob polnoči. 

7. Wonderful Dream (Holidays Are Coming), Melanie Thorton

Žal že pokojna Melanie je največji hit imela prav s tole božično pesmijo, ki jo je pripravila v sodelovanju s Coca-Cola. Gre za eno najbolj uspešnih pesmi v oglaševalskih kampanjah, ki je postala tudi velik hit na glasbenih lestvicah.

6. Shake up Christmas, Train

Še en hit, ki je plod sodelovanja Coca-Cole in glasbenikov. Pesem gre zelo hitro v uho in je pozitivno božična. Za njo so posneli tudi simpatičen videospot, v katerem seveda Božiček ne manjka.

5. Baby, It's Cold Outside, Dean Martin

Še ena večna zimska in božična klasika, ki je bila posneta že v davnih 60ih letih. Kljub starosti pa ostaja zimzelena uspešnica, ki si jo zavrtimo vsakič, ko pade sneg in postane bolj mrzlo.

4. Happy Xmas (War Is Over), John Lennon & Yoko Ono

Bivši Beatles je s svojo ženo spisal pesem iz protesta proti Vietnamski vojni. V videospotu oba ne zapustita postelje, kar je postal kultni prizor omenjene pesmi. Gre za resnično globoko sporočilo, o odličnih vokalih pa sploh ni potrebno izgubljati besed.

3. Do They Know It's Christmas, Band Aid

V 80. letih prejšnjega stoletja so vsa velika imena glasbe sodelovala pri nastanku in izvedbi ene najbolj kultnih božičnih pesmi vseh časov. Takrat je imela tudi dobrodelno noto, saj je ves denar od prodaje šel v dobrodelne namene za Afriko, danes pa s svojim sporočilom še vedno ozavešča, da za Božič ni vsem ljudem enako lepo.

2. Last Christmas, Wham!

Balada o nesrečni ljubezni v prazničnem času vsako leto zavzame radijske postaje. Verjetno ni človeka, ki pesmi ne bi poznal in žametni vokal že pokojnega Georgea Michaela še dolgo po decembru ozvanja v ušesih. 

1. All I Want for Christmas Is You, Mariah Carey

Najbolj priljubljena pesem že vrsto let v času decembra, ki presenetljivo ob svojem izidu leta 1994 ni pristala na prvem mestu glasbenih lestvic. Vendar nič zato, saj od takrat vsako leto zasede lestvico 40 najbolj vročih skladb in jasno je, zakaj so Mariah okronali za "Kraljico Božiča".

Zdaj pa je res čas, da si zavrtiš kakšno pesem s tega seznama! Če tega seveda že nisi storila. ;)

Pripravila: N.S:

Fotografije: Profimedia

Preberi še: RECEPT: Preveri, kako slastne božične piškote pripravlja Anamaria Goltes

Priporočamo tudi: Praznični seks: Triki za neslišno naskakovanje, ko nista sama