24. marec 2012: Očistimo Slovenijo - Očistimo svet!

Leto 2012 se nezadržno bliža. Takrat bo prišel konec sveta, kakršnega smo poznali.

6. 7. 2011

Ne, ne bo nam padel klavir na glavo, ampak bomo združeni prostovoljci z vseh koncev sveta množično čistili svojo domovino in naredili konec brezglavemu izkoriščanju naravnih virov in nezadržni rasti naše lastne gore smeti.

Imamo en planet in ta je enostavno premajhen za tako veliko 'goro'. Njeno rast lahko ustavimo samo ljudje sami. Združeni smo močnejši, zato tokrat čistimo globalno!

Vse več nas je takih, ki vemo, da ljudje lahko delamo pozitivne premike, ne da bi spraševali za dovoljenje in pohlevno čakali nanj.

Sedemnajstega aprila lani je 270.000 Slovencev z lastnim zgledom pokazalo, da so pripravljeni nekaj narediti za lepšo, boljšo, čistejšo državo. En dan je bil dovolj, da se je marsikaj spremenilo za vedno.

24. marca 2012 se pripravlja nova akcija - čistili bomo v navezi z akcijo Očistimo Svet 2012 (World Cleanup 2012).

Projektu se je do zdaj aktivno pridružilo že več kot 40 držav, ekipa pa se oblikuje še v desetinah drugih držav. To bo največja okoljska akcija v zgodovini Zemlje! Slovenija nima le talenta, ima tudi okoljsko in družbeno odgovornost in prostovoljsko kulturo. Pokazali smo, da se znamo tudi povezati.

Vse te naše talente želimo v presežkih združiti v okviru akcije Očistimo Slovenijo 2012.

Pridruži se!

Vabljena si na prvo srečanje prostovoljcev, ki bo 21. julija 2011 ob 18.00 v Hiši Evropske unije, Breg 14 v Ljubljani.

Dobrodošel je vsakdo, ki želi na kakršen koli način postati del najbolj navdihujočega projekta na svetu ta hip. Veliko lahko prispevate tudi, če to sporočilo posredujete vsem, ki bi po vašem mnenju želeli pomagati. Zaradi omejenih prostorskih kapacitet organizatorji srečanja še vljudno naprošajo, da svojo udeležbo na sestanku sporočiš ekipi Očistimo Slovenijo 2012 na info@ocistimo.si do vključno  18. 07. 2011.