15 stvari, ki so boljše kot seks

Okej, mogoče res niso boljše kot seks, ampak so pa vsekakor zelooo blizu ... Cosmo je zate pripravil seznam stvari, ki ti bodo v trenutku dvignile razpoloženje.

15 stvari, ki so boljše kot seks (foto: Profimedia) Profimedia
24. 4. 2016

1

Smeh od katerega ti po licih tečejo solze. Ni ga čez družbo prijateljev, ki te vedno nasmejijo do solz, čeprav to pomeni, da se ti lahko uniči make-up. Pa kaj! Le na robčke ne pozabi.

Če prijateljev nimaš pri roki, si zavrti svojo najljubšo komedijo. Trening za smejalne trebušne mišice je zagotovljen, prav tako zabava. Pa še to: ali si vedela, da med krohotanjem pokuriš več kalorij kot med seksom?

2

Sporočilce, ki ti ga kar tako, brez razloga, pusti fant – na ogledalu, hladilniku, blazini ali v žepu. Samo zato, ker te ljubi in bi ti to rad sporočil. Auuuuu!

3

Noro dober, slasten in sočen hamburger. Pelješ se iz službe, pozno je, sestradana si in v daljavi zagledaš rumeni M, ki te seveda takoj premami. Privoščiš si hamburger, in ko zagrizeš vanj, si misliš:

“Če se sicer prehranjujem zdravo, vsak vikend smučam in med tednom hodim na pilates, me zaradi ene 'hitre večerje' še ne bo konec. Tako ali tako pa si najbolj škodujem s svojo slabo vestjo – hitro proč z njo!”

4

Sveža in nežno dišeča posteljnina, ki med spanjem prijetno obkroža in objema tvoje telo. Najboljša je tista, ki se je sušila na soncu in si jo pravkar snela z vrvi (ta luksuz je v zimskih mesecih bolj izjema kot pravilo, a mogoče boš imela to možnost poleti).

K popolnemu spalnemu užitku prispevajo še: mehka in sveža pižama, prezračena, ne preveč ogrevana in dobro zatemnjena spalnica ter kopel pred spanjem, ki te do konca sprosti.

5

Popoldanski počitek. Če po kosilu tvoje veke postajajo sumljivo težke in le napol spremljaš dogajanje okrog sebe, si obvezno vzemi 20 minut za kratek izlet v svet sanj. Ali ni najlepši občutek, ko ti telo sporoči, da nekaj potrebuje, ti pa mu željo uresničiš?

6

Delo, ki ga nekdo opravi namesto tebe. Na vesti imaš res zoprno nalogo, ki te v službi ali v domačem gospodinjstvu čaka že nekaj časa. Z njo odlašaš vse do zadnjega – ko olajšana ugotoviš, da se je je pred teboj lotil že nekdo drug.

Hura! Poizvedi, kdo je bil junak, in se mu zahvali z majhno pozornostjo ali obljubi, da boš prihodnjič poskrbela za košček njegovega dela.

7

Blazno lušten tipček, ki te opazuje na ulici. Zatopljena si v svoje misli, ko s kotičkom očesa ujameš res simpatičnega frajerja, ki ti sledi s pogledom. Kratek flirt mora biti prav na vrhu lestvice stvari, ki jih cosmo bejba rada počne.

8

Košček čokolade, ki je ravno prave temperature, da iz njega dobiš maksimalen okus, ko se počasi topi na jeziku.

Strokovnjaki za čokoladne zadeve pravijo, da to sladko pregreho zaznavamo z vsemi petimi čuti, torej sta poleg videza, vonja, zvoka in okusa pomembna tudi tekstura in občutek, ki ti ostane v ustih. Tistega pravega dosežeš, če čokolade ne zgrizeš, temveč ji pustiš, da se raztopi sama.

9

Dodatni popusti, ki te razveselijo ob prihodu v trgovino. Namenila si se kupiti čevlje, ki so znižani, ko prideš na blagajno, pa ugotoviš, da so se trgovci odločili ceno spustiti še za dodatnih nekaj odstotkov. Nič nimaš proti, kajne?

10

Rojstnodnevna torta. Ko zagrizeš v mehak biskvit in sladko kremo, ti ni treba iskati nobenega izgovora, da si lahko privoščiš še en kos. To je pač torta za tvoj rojstni dan!

11

Kavč za moške v 'ženski' trgovini. Potrebuješ nekaj novih oblačil in si želiš, da bi ti jih tvoj dragi pomagal izbrati. Skupaj se odpravita nakupovat, a še preden kupiš prvi kos, je že utrujen in silno nesrečen.

Toda v kotu trgovine stoji kavč, namenjen naveličanim spremljevalcem neutrudnih zapravljivk, in če so ti nakupovalni bogovi resnično naklonjeni, je ob njem še kupček revij, ki jih lahko prelista, medtem ko boš v garderobi.

12

Nepričakovano spo­ro­­čilo od fanta, ki ti je všeč. Si na predavanju ali sestanku in čisto mimogrede pogledaš, ali te čaka kakšen SMS.

Saj ne da kaj pričakuješ, ampak – presenečenje! Nate se je spomnil tipček, ki si ga srečala na zabavi pri prijateljici. Ko osvežiš spomin nanj, se ti v misli prikrade nekaj res vročega.

13

Zbujanje po naravni poti. Neverjetno super je, če se v nov dan prebudiš brez budilke, sosedovega lajajočega psa ali živahnih otrok, ki se žogajo nad tabo, zvonca, na katerega pritiska poštar, mame, ki se na vsezgodaj druži s sesalnikom ... In ko se že napol prebudiš, se zaveš, da ti pravzaprav še ni treba vstati, zato še malo zadremaš.

14

Vozovnica za poslovni razred na letalu, ki je le za nekaj evrov dražja od tiste za ekonomski razred, ampak ker je tam zmanjkalo prostora, jo pač moraš vzeti.

Najbolje jo boš izkoristila, če je tvoj let medcelinski, sicer pa je mega, če tudi po Evropi potuješ v slogu.

15

Masaža la­sišča. Prsti, ki se kro­žno pomikajo po tvojem lasišču, zbujajo skoraj orgazmične občutke. 

Priredila: Nuša Oblak