12 najbolj vročih marčevskih knjižnih novosti

Smo tik pred pomladjo in časom, ko se naši čuti prebujajo. Dnevi se daljšajo in noči krajšajo. Po začetni pomladanski utrujenosti pa napoči čas, ko ponovno radi poprimemo za dobro knjigo.

12 najbolj vročih marčevskih knjižnih novosti (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
19. 3. 2015

Okusi bralcev so si med seboj zelo različni. Nekateri uživajo v napetih kriminalkah, drugi v zgodovinskih dramah in tretji v sproščenih romantičnih komedijah.

Pri založbi Učila International so v zadnjem mesecu poskrbeli za vse okuse in izdali številne romane, ki bodo zadovoljili še kako zahtevnega bralca.

Tokrat so se na policah knjigarn Felix znašle knjige različnih žanrov, med katerimi bo prav vsak našel nekaj zase.

Kriminalke ...

... bodo poskrbele za napeto branje s številnimi preobrati in presenečenji. Številne bo razveselila knjiga Krotilec levov, devete knjige avtorice Camille Läckberg iz serije Fjällbacka, ki odstira najtemnejše in najbolj nepojmljive plasti človeške narave.

Med novostmi so tudi Mož v senci (Carl-Johan Vallgren), Nemirno morje (Jean-Luc Bannalec) in Na žerjavici (James Patterson).

Ker je pomlad čas za ljubezen, so med novostmi tudi številni ženski ljubezenski romani.

Nekateri izpod rok že poznanih avtorjev, spet drugi pa na knjižne police prinašajo popolnoma svež veter. Tako boš lahko uživala v prebiranju že drugega zgodovinskega ženskega romana izpod rok avtorice Jane Ashford – Vztrajna nevesta.

Svoj zaključek bosta v četrti knjigi avtorici Emme Chase, Ustaljena, doživela Drew in Kate. Nicolas Barreau je bralce razveselil z uspešnico Skrivne sestavine ljubezni, tokrat pa v romanu Pariz je vedno dobra izbira pripravlja pravo ljubezensko poslastico. Odlična izbira sta tudi Ljubezen med borovnicami (Mary Simses) in Poročna kupčija (Jennifer Probst).

Če obožuješ dobre zgodovinske romane ...

... posezi po drugi knjigi Noaha Gordona, Šaman, družinski zgodovinski sagi epskih razsežnosti.

Športne navdušenke se boste zagotovo navdušile nad novo biografijo izpod rok priznanega italijanskega novinarja. Luca Gaioli se je tokrat posvetil najbolj protislovnega nogometaša. Svojo biografijo je dobil Suarez.

Kljub vsem tem knjižnim novostim, pa si prav vsak želi v svojem življenju odkriti mir, kajne? Si že našla odgovor na vprašanje "Kako najti mir v ponorelem svetu?".

Pri tem ti lahko pomaga mednarodno priznana knjižna uspešnica Čuječnost, ki izhaja iz kognitivne terapije, temelječe na čuječnosti. Po besedah britanskega Nacionalnega inštituta za zdravje in klinično odličnost pa ima takšna terapija enake učinke kot antidepresivi.

V letošnji bližajoči pomladi se sprosti kar s knjigami! ;)