10 super trikov, da bo tvoje stanovanje kot novo

Čeprav v tem stanovanju morda ne boš vse življenje, ni razloga, da si ga ne bi uredila čisto po svoje. Tako boš vsak dan znova z veseljem prihajala domov.

10 super trikov, da bo tvoje stanovanje kot novo (foto: Andrew Boyd, Ben Goldstein/ STUDIO D - HEARST, PHILLIP FRIEDMAN/STUDIO D) Andrew Boyd, Ben Goldstein/ STUDIO D - HEARST, PHILLIP FRIEDMAN/STUDIO D
31. 1. 2015

Kako do čisto svojega pečata? Uporabi barve. To je najenostavnejši način, da narediš prostor bolj oseben. Kljub temu z barvami ne pretiravaj, da ne bo preveč nasičen.

1

Grda tla? Kupi preprogo. Naj ne bo pretežka, pomisli tudi na to, da ti bo lepšala tla dlje časa, in ne le eno sezono.

tla

2

Če imaš stisko s prostorom, si omisli zanimivo držalo za knjige, ki bo hkrati tudi obešalnik za torbo in plašč. Uporabiš lahko grablje, lestev ali le nekaj lesenih desk, s pomočjo katerih lahko ustvariš unikaten dizajn.

Ikea

Obešalnik, Ikea (52 €)

3

Dnevni prostor popestri z blazinami različnih barv ali zavesami. Pazi, da bo prostor zaključena celota in v njem ne bo preveč različnih stilov.

blazine

Okrasna blazina, Gerbera JYSK (7,99 €/kos)

4

Za popolno steno potrebuješ dekorativni lepilni trak in svoje najljubše fotoutrinke, nalepke z zanimivimi sporočili ali izrezke iz revij.

nalepke

5

Zelo pomembna je tudi osvetlitev. Naj ne bo premočna, raje imej več različnih luči kot eno samo. Tako bodo tudi vsi dodatki videti bolje.

luči

6

Obesi ogledalo. Če gre za manjši prostor, na steno obesi ogledalo, ki bo prostor optično povečalo, služilo kot dekoracija, pa še svoj pogled boš lahko ujela v njem.

ogledalo

7

Stvari v prostoru uredi po barvah, sploh če gre za knjižno polico in dekorativne stvari. Naj pozornost na vrhu police vzbujajo svečke ali šopek rož.

8

Police obleci v pisane papirje (lahko uporabiš tudi tiste za zavijanje) in s tem poskrbi za malce barvitosti.

papir

Ovijalni papir, Smile Concept Store (2,25 €/kos)
Washi lepilni trak, Fridolina (1,90 €)

9

Škatle za shranjevanje bodo v tvojem domu poskrbele za red. Naj bodo res velike, na katere lahko postaviš revije, ali neopazne, če imaš v prostoru že veliko stvari.

škatle

Škatla, Krister JYSK (16 €/kos)

10

Majhno kuhinjo lahko popestriš tako, da omaricam odstraniš vrata, posodo pa zložiš tako, da bo služila tudi kot dekoracija.

kuhinja

Pripravila: Lola Agnič
Stiliranje prostora: Alma Melendez za Leo produkcijo
Fotografije: Andrew Boyd, Ben Goldstein/ STUDIO D - HEARST, PHILLIP FRIEDMAN/STUDIO D

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri