10 stvari, ki bi jih morala narediti s prijateljico še preden dopolnita 30 let!

Je tudi tvoja najboljša prijateljica takšna oseba, s katero lahko počneš praktično karkoli, si z njo lahko popolnoma odkrita in se imata vsakič, ko sta skupaj, odlično?

10 stvari, ki bi jih morala narediti s prijateljico še preden dopolnita 30 let! (foto: Profimedia) Profimedia
9. 10. 2020

Če še nista, preden dopolnita 30 let, naredita vseh teh 10 stvari (seveda pa jih lahko počneta tudi potem ;)).

Naj bo to vajin "bucket list", ki vama bo pomagal do nepozabnih spominov na skupna doživetja:

1. Pojdita na dekliški izlet ali "road trip"

Poleg skupnega šopinga je dekliški izlet druga najbolj zabavna stvar, ki jo lahko počneta skupaj. Četudi to pomeni, da se peljeta v mesto, ki je od vajinega oddaljeno le dobro uro, je izlet, ko sta vidve skupaj, nepozaben.

2. Privoščita si drage koktajle ali vino

Ja, najboljši spomini se definitivno ustvarijo ob takšnih priložnostih. Seveda prekomernega pitja alkohola nikakor ne spodbujamo, občasen kozarček vina (več) ali nenavadnega koktajla pa še nikomur ni škodil, kajne?

Naj bo to v domačem mestu ali pa nekje na skupnem potovanju, poskrbita, da se bosta zabavali in ustvarili nepozabne spomine.

3. Kupita si enake čudaške stvari

Če ne spadata v skupino ljudi bolj sramežljive vrste, si kupita nekaj popolnoma odštekanega za obleči in pojdita v tem ven. Lahko pa gre samo za nenavadno torbico, kapo, karkoli. Imejta nekaj čudaškega, kar vaju bo povezovalo še dolga leta po tem, ko bosta dopolnili 30.

4. Stanujta skupaj

Če to bereš, obstaja kar precejšnja verjetnost, da si študentka in če s prijateljico študirata v istem mestu, a ne živita skupaj (in sta obe samski), potem to naredita! Ni boljšega, kot pa po napornem dnevu priti domov, si naročiti pico in se pogovarjati s tebi najljubšo osebo.

5. Prespita ena pri drugi (imejta "piđama party")

… seveda, če ne stanujeta skupaj. To sta zagotovo počeli že od nekdaj in zakaj ne bi te tradicije nadaljevali vse do 30. leta (no, lahko tudi po tem ;))? Pripravita se na najbolj zabavno noč: maske za obraz, nočni prigrizki, dober film in zabava se lahko začne!

6. Fotografirajta se skupaj

Prepričani smo, da to že počneta – kar počnita to naprej! Ampak tukaj mislimo predvsem na tiste fotografije, ki jih ne bosta s pomočjo 35-ih filtrov objavili na Facebook ali Instagram, ampak tiste, ki si jih bosta shranili samo vidve in se ob njih dobro nasmejali, ko bosta slabe volje. Saj veš, katere mislimo – tiste "mačkaste", nore fotografije, za katere si želita, da jih ne bi videl nihče drug. ;)

7. Pogovarjajta se o seksu

Verjetno se je večini o tej temi neprijetno pogovarjati, s prijateljico pa nimata nobenih zadržkov. Izmenjajta si izkušnje, vse zanimivosti in smešne pripetljaje.

8. Smejta se ljudem, ki sta jih nekoč "poznali"

Tudi vidve zasledujeta sto in eno osebo na Facebook-u in Instagramu, ki sta jo včasih "poznali" (tj. ne dobeseno poznali, ampak na videz), je bila vajin idol in sta morda nanjo bili celo nekoliko ljubosumni – samo, da bi preverili, kaj se dogaja z njo, ali se ji je življenje (še) izboljšalo ali poslabšalo? Ja, vsi smo že bili tam.

9. Jokajta skupaj

Čeprav ti gre vse kot po maslu, ni nič narobe, če se včasih zjočeš – in s kom je to bolje početi kot z najboljšo prijateljico ob banjici sladoleda? Pogovorita se o vajinih čustvih in stvareh, ki vaju obremenjujejo, naj vaju ne bo sram niti ene stvari. To vključuje tudi medsebojno pomoč skozi težek razpad zveze – ne glede na to, kako močna in neodvisna si, je to nočna mora.

10. Spodbujajta druga drugo in si stojta ob strani

To, da si stojita ob strani, se vama morda zdi samoumevno, ampak naj vama povemo, zakaj je to tako pomembno: nič ni bolj prijetnega in te ne potolaži bolj kot prijateljičina rama in njeno razumevanje, ko gre za težave z družino ali moškimi. Ne glede na to, ali gre le za moralno podporo, košček tvoje najljubše torte ali nekaj čisto tretjega – to šteje.

In spodbujajta se, skupaj bodita močni ženski in najmočnejši dvojec naokoli.

Preberi še: "Bodi iskrena! Nauči se izreči besedico NE!" (piše Anamarija Lukovac)

Priporočamo tudi: Obstajajo 4 različne stopnje sreče – Na kateri stopnji si ti v tem trenutku?