10 reči, ki jih razumejo samo samske punce

"Bog, kako sovražim pare! Zakaj so prav vsi moji prijatelji poparčkani?!"

10 reči, ki jih razumejo samo samske punce (foto: Profimedia) Profimedia
18. 6. 2017

1. 'Kako to, da tako luštna punca nima fanta,' slišiš vsaj stokrat.

Vam sploh pride na misel, kako nadležno je, ko na srečanjih s sorodniki vedno odgovarjaš na vprašanje, ali imaš fanta, in potem tja v tri dni čenčajo o tem, da si luštna in pametna ...

Halooo?! Seveda bi rada imela fanta. Takega, s katerim bi se imela zares lepo. Zakaj ga še nimam? Ne vem. Morda zato, ker NE DAM KAR VSAKEMU ...

2. Zmenki z neznanci

Nič ni bolj čustveno, telesno in duševno naporno kot zmenki z neznanci.

Ko te fant vpraša za številko, se ti naredi kepa v želodcu. Toda prava panika te zgrabi, ko te povabi na večerjo. Tu ne gre le za to, da si od trenutka, ko te je povabil, do 'usodnega' večera obsedena z mislimi, kaj obleči ali kakšne mačje oči bodo tisti dan najbolj pristajale tvojim vekam.

Razmisliti je treba, o čem se bosta pogovarjala ves večer, s poudarkom na tem, kako ravnati v nerodni tišini, da ne izpadeš popolna butara pred pametnim, postavnim, ta pravim-biceps-čokoladice-svetleče oči- čisti diamant-hočem-ga-zdaj!

3. "Kdor preveč izbira, izbirek dobi."

To mi je mama rekla že neštetokrat.

Mami, strinjam se. Ampak vročega, samskega, zanimivega fanta je težko najti! A če ne bom hitro zamenjala svoje plošče, bom ostala sama, stara in nesrečna. Z ducatom mačk ...

4. Ves čas čakaš na sporočilo od fanta, ki nikoli ne odpiše

Vse smo že šle skozi to.

Nenehno preverjaš telefon in vsakič, ko zapiska ali zavibrira, upaš, da je tvoj resnično vroč, pameten, ta pravi-biceps-čokoladice-svetleče oči-čisti diamant. Pa ni.

5. Dve besedi: petek zvečer

"Hej, kaj počneš v petek? Bi šla na pijačko v klub," predlaga samska punca.

"Oh, oprosti! Zmenjena sem že z Jakom, eh," odgovori pred kratkim nič več samska najboljša prijateljica. Nenadoma vsi, ki jih poznaš, postanejo polovica para, zato imajo vsi v tvojem življenju načrte za naprej. Za, reciva, prihodnja tri leta.

6. Tretje kolo

To pravzaprav sploh ni tako slabo.

Ampak če se ti zgodi, da postaneš tretje kolo tisti vrsti zaljubljencev, ki ne delata nič drugega, kot da se držita za roke, se poljubljata in sta obupno luštkana skupaj, to postane problem. Ljubi bog, prosim, dovoli mi, da grem domov in gledam ponovitve Razočaranih gospodinj.

7. Smiliš se ljudem okoli sebe

Ljudje mislijo, da ti kot samskemu dekletu ne ostane nič drugega, kot da obsediš s kornetom sladoleda in pogleduješ v svoj telefon 365-krat na minuto.

To je le deloma res. Zaslonu se posvetiš le 200-krat, vanj pa gledaš le, ker je na njem Ryan Gosling z darilom, kakršen je njegov torzo (s paketom njegovih svetlečih oči, seveda).

8. Poroke

Znane tudi kot dogodek, na katerem se ubadaš s pogovori, kot je ta: Znanec: "Živijo, kje pa skrivaš Luko?" Ti: "Ah, šla sva narazen." Znanec: "Ojoj! No, tako luštna punca bo hitro dobila novega." Ti: "Hehe."

9. Pojma nimaš, kako boš prišla domov

Uporabno samo za dekleta, ki: 1. Nimajo svojega avta. 2. Ne vozijo.

Prepeljati se moraš iz kraja A v kraj B in nikogar ni, ki bi te lahko peljal. Sprašuješ se, kako boš prišla domov po sedmih tekilah. S tvojim domačim naslovom, napisanim na roki, skupaj z najboljšo prijateljico, da bo taksist vedel, kam naj te dostavi. Samo tako.

10. Počneš lahko ČISTO VSE

Tudi to se zgodi. Nekega dne boš spet polovička čudovitega para. Toda zdaj si samska.

Zapleši v solo izvedbi! Končno lahko potuješ sama, čisto brez nenehnega prilagajanja, lahko greš nazaj na fakulteto in dokončaš svoj študij, vpiši se na tečaj tajske kuhinje, speci torto, naredi vse, kar ti srce poželi, in če se danes počutiš tečno, si lahko tudi zoprna! Zakaj pa ne? O, čakaj, tole je pa prav super. Hm, misliš?

Objemi se in imej se rada, pravi bo že prišel, ko bo čas (in ko boš nanj pripravljena). Do takrat pa raje uživaj, na polno, čisto po svoje!

Po predlogi Sandre Pineda priredila Laura Milej

Preberi še: Si samska? Tu je 7 namigov, da bo tvoja naslednja zveza trajala večno

Priporočamo tudi: Uau! Poglej, v kakšno lepotico je zrasla hči Jureta Koširja