10 plesnih filmov, ki si jih moraš ogledati, če spremljaš šov Zvezde plešejo

Če tudi ti živiš za ples in zavzeto spremljaš šov Zvezde plešejo, imamo zate še deset filmskih klasik, ki širijo ljubezen do plesnih korakov.

10 plesnih filmov, ki si jih moraš ogledati, če spremljaš šov Zvezde plešejo (foto: Profimedia) Profimedia
18. 3. 2018

Čeprav smo tudi v pretekih letih lahko videli veliko dobrih filmov s plesno tematiko, pa se moramo za tiste res dobre odpraviti malo bolj nazaj v preteklost. Si pripravljena, da prižgeš televizijo in se ob spremljavi drznih plesalcev in plesalk zavrtiš v ritmih dobre glasbe?

1. Umazani ples (Dirty dancing)

Da, klasika, ki zagotovo mora biti na prvem mestu. Saj veš: "Nobody puts Baby in a corner."

Mimogrede, si vedela, da ta film obožujejo tudi plesalci iz šova Zvezde plešejo: Sanja Modrić, Miha Vodičar, Gordana Grandošek Whiddon Andrej Rebula, Rebeka Dremelj, Natalija Gros?

2. Pod žarometi (Center Stage)

Film, ki prikazuje življenje baletnih plesalcev in njihove zgodbe o vztrajnosti in plesanju z dušo ter srcem, čeprav te morda nihče ne gleda ali spremlja. Prav tako gledalcem pušča pomembno sporočilo, da je v življenju treba slediti svojim sanjam.

3. Črni labod (Black Swan)

Črni labod prav tako govori o baletu, vendar ga prikazuje iz bolj "mračne" strani odrekanja, truda in disipline, ki je vložena v eno profesionalno baletno predstavo. Obenem prikazuje tudi problematiko, o kateri sicer premalo govorimo, namreč o tem, kako nekateri starši svoje sanje uresničujejo preko svojih otrok, vendar jih s tem samo strašno obremenjujejo. 

4. Odpleši svoje sanje (Step up)

Serija filmov Odpleši svoje sanje vsebuje 6 filmov, vse skupaj pa se je začelo leta 2006, ko sta glavni vlogi odplesala Channing Tatum in Jenna Dewan. Nekateri pravijo, da je ravno film bil razlog, da se je parček tudi zaljubil in sta sedaj srečno poročena. Pa naj še kdo reče, da ples ne zbližuje. (P.s. Oboževalka filmske serije je tudi Natalija Bratkovič).

5. Zaplešiva (Shall We Dance)

Richard Gere in Jennifer Lopez se zelo spretno vrtita po plesišču, najboljša scena v filmu pa je po mnenju Valeriye Musina (v šovu pleše skupaj z Urošem Bitencem) ples tango.

6. Flashdance

Spet se vračamo bolj v preteklost. Film Flashdance je na spored prišel davnega leta 1983 in je danes že klasika med filmi s plesno tematiko. Zgodba se vrti okoli baleta in vključuje nekaj zelo znanih pesmi, ob katerih te takoj "zasrbijo pete" (Maniac, What a Feeling, Flashdance).

7. Punce se zabavajo (Girls Just Want to Have Fun)

Sarah Jessica Parker se ti je v spomin najverjetneje vtisnila zaradi njene vloge v seriji Seks v mestu, a preden je postala znana kolumnistka, je živela za ples. :)

8. Footloose

Prva verzija filma je bila svetu predstavljena leta 1984, leta 2011 pa je bil film predstavljen z novo igralsko zasedbo. Zgodba je postavljena v majhno mestece, kjer so prepovedali glasbo in ples. 

9. La La Land

La La Land je prejel kar 6 oskarjev in ob ogledu filma ti bo popolnoma jasno zakaj. (Dejan Krajnc je dejal, da film po njegovem mnenju vsebuje najboljše filmske plesne scene).

10. Strictly Ballroom

Kaj se zgodi, ko pred plesnim tekmovanjem ostaneš brez partnerke in se odločiš, da pravila dvoranskega plesa prirediš po svoje?

Kateri film pa bi po tvojem mnenju še morali uvrstiti na seznam? Zaupaj nam pod objavo na Facebooku. 

Foto: Profimedia

Preberi še: Zvezde plešejo 2018: Spoznaj srčno izbranko Mihe Vodičarja

Priporočamo tudi: FOTO: Čudoviti utrinki iz 1. oddaje Zvezde plešejo