Cosmopolitan, Marec 2021

cosmopolitan-marec-2021
25. 2. 2021

Ko smo snovali številko revije, ki jo držiš v rokah, smo imeli v mislih pozitivne vibracije. Želeli smo ti pričarati mesec, ki bi ti pomagal pregnati skrbi, ki se ti nemara priplazijo v misli in jih okupirajo, tik preden zaspiš. Poslavljamo se od zime (ker to pišem, preden je zares napočil marec, prosim, reci, da zunaj več ne sneži) in od štirih sten (prosim, izgovori še enkrat isto kot prej).

Če obstaja ena stvar, ki zaceli vse rane in stvari postavi v perspektivo, ki je še kako pomembna po obdobju, ko smo številni prijateljevali zgolj sami s sabo, je to humor. Pa glasba (upam, da s sosedi delite glasbeni okus)! Mi smo napeli vse moči, da bi ti olajšali lov na te male dobrine, ki sploh niso tako samoumevne.

Želela pa bi te spodbuditi, če morda v tem še nisi prava mojstrica, da na plan spustiš, tudi vse slabe občutke, ki te morda težijo. In da prosto po Prešernu pojamraš o vsem, kar ti žre živce in ti ne pusti spati.

Sama sem si nedavno zadala izziv, da pritoževanje čim bolj omejim, kajti res nihče ne uživa v družbi nekoga, ki v vsem vidi težavo. Ampak spoznala sem tudi, da je skupaj (s tistimi pravimi izbranci) jamrati še kako terapevtsko, sploh v obdobju, ko nekatere stvari pač niso 'pikčr prfekt' in se jih ne da na hitro spremeniti. Biti realist je včasih precej zdravo.

Ne otepaj se svojih občutkov, če niso dobri. Sprejmi jih kot celostno izkustvo življenja. Želim pa ti, da se tvoje počutje izboljša in da v naslednjih dnevih najdeš razloge za tisti odkriti smeh, ko misliš, da ti bo popustil mehur in se boš zadušila od solz, ki ti zalivajo oči. Nekaj smo jih poskrili med naslednje strani ...

Anamarija Lukovac, izvršna urednica