Cosmopolitan, Junij 2021

naslovnica-junij
27. 5. 2021

Pred tabo je izdaja, ki jo Cosmo uredništvo namenja gibanju 'Body Positivity' in ljubezni do sebe.

 
Želimo ti pokazati, da za srečo in samozavest ne potrebuješ izklesanega telesa (potrebuješ samo najljubše kopalke, trendi namige pa najdeš na strani 39) ali popolne kože, na strani 88 pa odkrij, kako lahko sebe vzljubiš tudi skozi seks. Najbolj ponosna pa sem na članek o sedmih različnih ženskah in njihovih življenjskih zgodbah, ki ga najdeš na strani 60.

 

Lahko bi rekla, da me je presenetilo dejstvo, da so v intervjujih vse omenile, kako jih je zaznamoval in sooblikoval pritisk družbe – pa me ni. Res je, da že od nekdaj v svetu veljajo lepotni ideali in norme, kakšne naj bi ženske (in ja, tudi moški) bile po videzu.

Ti ideali se sicer razlikujejo glede na zgodovinsko obdobje, pa tudi glede na razvitost skupnosti in območja, kjer živimo. Vseeno pa se nespoštovanje sočloveka glede na zunanji videz še močneje kaže danes, ko lahko vsakdo reče in napiše karkoli, praktično brez posledic. Kako daleč smo zabredli, da so negativni komentarji postali stalnica v življenju marsikoga in da večji poudarek vselej namenjamo temu, kako je nekdo videti, ne pa, kakšen je kot oseba?

 
Čas je, da ideale in popolnost začneš iskati v svojih nepopolnostih in stvareh, ki te delajo tako posebno in tako unikatno, ter da spoznaš, da je tvoje lastno mnenje edino, ki je pomembno. Ne pozabi se imeti rada in naj te na to opomni tudi tvoja najljubša revija.