Podkast Promocijsko sporočilo

To so koristi, ki jih EU ponuja mladim (in bi jih moral poznati tudi ti!)

28. 10. 2022
To so koristi, ki jih EU ponuja mladim (in bi jih moral poznati tudi ti!) (foto: Promocijsko gradivo)
Promocijsko gradivo

Doživi Evropo na popolnoma nov način.

Zakaj bi morala EU bolje poznati tudi ti?

Kot evropska državljanka se morda tudi ti kdaj vprašaš, kakšne so koristi, ki nam jih EU prinaša ne le na ravni visoke politike, ampak čisto neposredno v vsakdanjem življenju.

Evropska zakonodaja ti zagotavlja, da morajo imeti vsi elektronski izdelki, kupljeni v EU, najmanj 2-letno jamstvo. Omogoča ti vrnitev po spletu kupljenega blaga v 14 dneh po nakupu brez dodatnih pojasnil. Varuje tudi pravice potnikov med potovanjem po Evropi. Po zaslugi EU telefoniraš ceneje in brez strahu pred astronomskimi stroški prenosa podatkov. Omogoča ti študij in delo v drugih državah EU, neovirano gibanje znotraj schengenskega območja itd.

EU vpliva na vaše življenje bolj, kot si morda misliš.

V aktualni epizodi Cosmo Podkasta sta se nam ob tej temi pridružila Hana Brkan, koordinatorica multimedijskega centra Doživi Evropo v Hiši EU, zaposlena v Pisarni Evropskega parlamenta v Sloveniji, in Petar Mrdović, informator v multimedijskem centru Doživi Evropo in prostovoljec kampanje skupajsmo.eu.

Podkastu prisluhni tukaj:

Hiša EU te vabi na edinstveno popotovanje po Evropski uniji.

Interaktivni multimedijski center DOŽIVI EVROPO na zanimiv in enostaven način predstavi delovanje EU in njenih institucij, vpliv evropskega povezovanja na naša življenja in obenem pojasni, kako lahko tudi ti sodeluješ pri ustvarjanju evropske prihodnosti.

Multimedijski center je nastal na pobudo Evropskega parlamenta v sodelovanju z Evropsko komisijo. Namenjen je vsem, ki bi radi bolje spoznali Evropsko unijo in njeno delovanje, tako posameznikom kot organiziranim skupinam, ki si lahko rezervirajo tudi vodene oglede in delavnice na temo EU.  

Obišči Hišo EU na Dunajski 20 v Ljubljani, vsak delovni dan med 9. in 18. uro. Obisk je brezplačen, več informacij pa najdeš tukaj.