Žan Serčič nam je sestavil najbolj SEKSI plejlisto (ki si jo lahko predvajaš med karanteno) #OstajamDoma

P. S.: Prišepnil nam je še, da nikoli ne poje pod prho in da bi do konca leta rad znal narediti špago. 🙊

Žan Serčič nam je sestavil najbolj SEKSI plejlisto (ki si jo lahko predvajaš med karanteno) #OstajamDoma (foto: Foto: Tibor Golob, Edit: Cosmopolitan Slovenija) Foto: Tibor Golob, Edit: Cosmopolitan Slovenija
15. 3. 2020

1. Vsakodnevni izziv mi predstavlja iskanje pravega razmerja med delom in počitkom. Velikokrat sem se znašel na točki izgorelosti, vendar sem se skozi leta naučil loviti ravnotežje. Ko imaš nekaj tako rad, kot imam jaz rad glasbo, hitro mine 16 ur, preden ugotoviš, da je bila tvoja edina pot v dnevu do stranišča in kuhinje ter spet nazaj do studia. Po nekaj dneh takšnega ritma si videti kakor zombi!

2. Navdahnjenega se počutim, ko se mi v življenju zgodi nekaj, kar me premakne. Zadnji album je lirično precej povezan z občutki, ki so se v meni kopičili že več let, a si do zdaj o njih nisem upal govoriti ali pisati.

3. Želim, da se ob poslušanju mojih pesmi z njimi poistovetiš čisto po svoje. Da v tebi vzbudim občutke in spomine, ki so samo tvoji. Tako vsak moje skladbe doživlja drugače. Po svoje.

4. Ljudje na meni najbolj cenijo trdo delo in iskrenost. Zaradi slednje sem velikokrat koga tudi prizadel, vendar se je izkazalo, da so mi bili čez nekaj časa hvaležni. Cenili so, da nisem bil kot drugi, ampak sem jim povedal, kaj si mislim.

5. V obdobju odraščanja me je v največji meri izoblikovala ločitev staršev. To je bila zame izkušnja, ki me je brez dvoma naredila močnejšega in bolj samostojnega. Že od 16. leta si večino obrokov pripravljam sam.

6. Osebi, ki sta najbolj vplivali name, sta mama in oče. Po njima sem podedoval trmo in iskrenost. Pred približno štirimi leti sem spoznal tudi 'Perota', producenta in zdaj enega najboljših prijateljev, ki mi je v življenju odprl oči, predvsem na glasbenem in duhovnem področju.

7. Poglobljena tematika, o kateri se rad pogovarjam, je, kako zunanjost in ljudje okoli nas vplivajo na naše vedenje in reakcije ter kako lahko dandanes hitro pristanemo pod avtopilotom nekega drugega sistema. Izjemno rad se tudi pogovarjam o globljih občutkih z ustvarjalci, za katere pišem pesmi. Želim jih popolnoma razumeti.

8. Najlepši kompliment, ki sem ga dobil od nežnejšega spola, je pohvala moje zagnanosti in delavnosti. To pove, da druga oseba vidi globlje od zunanjosti. Pravzaprav mi gredo na živce komplimenti na račun mišičnosti ali lepote. Zdi se mi popolno razvrednotenje človekovega znanja in sposobnosti, če ga ocenjujemo zgolj po videzu, ki mu je bil dan ob rojstvu.

9. Ko si zaželim miru, odidem v savno ali meditiram. Meditiram bolj ali manj vsak dan.

10. Če bi imel moč, da izboljšam aktualna pereča dogajanja v svetu, bi razporedil sredstva med prebivalstvo in vsem omogočil normalne pogoje za življenje.

Iz njegovih slušalk v tvoje uho

1. Watermelon Sugar, Harry Styles

2. Naprej, Proper

3. L-O-V-E, Nat King Cole PUŠČICA: Zavrtel bi ga dekletu na romantični večerji

4. Ko najdeš sebe, Eva Boto

5. Way Down We Go, Kaleo

6. Good News, Mac Miller

7. Everythig I wanted, Billie Eillish

8. Someone You Loved, Lewis Capaldi PUŠČICA: Z njim ozdravi žalost

9. You Should Be Sad, Halsey

10. Sebe Iščem, Toni Petrovič

Besedilo: Neja Drozg, Fotografija: Tibor Golob