TAKŠNA bo realnost, če ne ukrepamo TAKOJ: Italijan v stanovanju zaprt z MRTVO sestro (VIDEO) #OstajamDoma

"Tega posnetka ne kažite otrokom in starejšim," prosi Italijan, ki je v stanovanju zaprt s sestro, ki je umrla zaradi koronavirusa! #OstajamDoma 

TAKŠNA bo realnost, če ne ukrepamo TAKOJ: Italijan v stanovanju zaprt z MRTVO sestro (VIDEO) #OstajamDoma (foto: Foto: Unsplash.com/Christian Erfurt, Edit: Cosmopolitan Slovenija) Foto: Unsplash.com/Christian Erfurt, Edit: Cosmopolitan Slovenija
13. 3. 2020

Da je stanje glede koronavirusa v Sloveniji resno potrjuje hitro naraščajoče število obolelih. Trend širjenja virusa je namreč takšen, kot so ga v začetku epidemije zabeležili v Italiji, zato je v tem trenutku potrebno UPOŠTEVATI priporočila nacionalnega inštituta za javno zdravje in infektologov, ki apelirajo na takojšnjo ustavitev vsega javnega življenja. 

Kaj vse se lahko zgodi pri nas, če priporočil in ukrepov ne bomo upoštevali, lahko predvidimo iz trenutne situacije v Italiji, od koder prihajajo vse bolj grozljive podobe in posnetki.

Med njimi je tudi posnetek italijanskega igralca iz serije Gomora, ki je na Youtube delil pretresljiv posnetek, v katerem prosi za pomoč. V ozadju na postelji leži njegova sestra Teresa, ki je umrla v soboto zaradi koronavirusa.

Poglej si posnetek:

V posnetku, ki ga je Luca posnel v nedeljo, pojasnjuje, da že vse od sobote, ko je na domači postelji zaradi koronavirusa umrla njegova sestra, čaka na navodila institucij, saj se, po njegovih besedah, nihče ne odzove.

S svojo mrtvo sestro je bil ujet v stanovanju v Neaplju, saj pravi, da mu institucije ne znajo pomagati niti pri tem, da bi se dostojno poklonil svoji sestri s pogrebom.

Kot je povedal, je sestra imela napade epilepsije, vendar je bilo njeno zdravje sicer dobro. Umrla je pri 46-ih letih, le nekaj dni po tem, ko so se ji začeli kazati prvi simptomi bolezni, za koronavirus pa so jo testirali komaj po njeni smrti.

Luce, ki je sestri nudil celo umetno dihanje (usta na usta), za koronavirus niso testirali, se je pa sam samoizoliral, saj pravi, da nikomur ni bilo mar, ali je okužen ali ne.

"Uničeni smo. Italija nas je zapustila, podpirajmo drug drugega. Rotim vas, delite ta video,“ je Luca še prosil v posnetku. 

Kratek čas po objavi posnetka se je sicer angažiral politik iz okolice Neaplja, ki je poskrbel, da so njene posmrtne ostane odpeljali, regijska zdravstvena komisija pa je strašljivo situacijo opravičila z izjavo, da nihče ni vedel, kako reagirati, saj je bila Teresa prva žrtev kronavirusa, ki je umrla doma.

Cosmopolitan podpira družbeno odgovorno ravnanje v teh izrednih razmerah, in vse bralke in bralce poziva, da se držijo navodil državnih institucij, in ostanejo doma. Se ne družijo, ne obiskujejo, ne zahajajo v trgovinske centre. Pazite nase in na druge! #OstajamDoma

Vse informacije, podatke in kontakte sicer najdete na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje .

Fotografije: Unsplash.com/Christian Erfurt

Preberi še: V ŽIVO iz karantene: TAKO je v resnici biti okužen s KORONAVIRUSOM (in kako je videti v karanteni)

Priporočamo tudi: Bizarna zgodba Slovenke, ki je postala prva 'žrtev' koronavirusa pri nas