Kitajka, ki od marca 'živi normalno' razkrila, kaj nas v resnici čaka PO koroni

Te muči, kakšno bo življenje zdaj? Najverjetneje TAKŠNO! 

Kitajka, ki od marca 'živi normalno' razkrila, kaj nas v resnici čaka PO koroni (foto: Profimedia) Profimedia
5. 5. 2020

Ko se sprašujemo, kakšno bo življenje po sproščanju ukrepov in po koronavirusu, se najprej ozremo k Kitajski, ki je v boju s tem novim virusom nekaj tednov v prihodnosti. 

Ko je Slovenija vstopila v obdobje karantene, je Kitajska preživljala že sedmi teden za štirimi stenami, njihovi ukrepi pa so kasneje v večini prenesli tudi v Evropo.

Isto dekle, ki nam je tedaj v TEM članku razkrilo, kakšno je življenje v karanteni, je zdaj pojasnilo, kakšno je življenje zdaj in kaj nas čaka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss Nov (@miss_nov) on

Te zanima, kako se bo življenje spremenilo? TOLE pravi!

"Težko je določiti, kakšna je definicija 'normalnega' življenja v tem trenutku. Včasih, ko ne berem novic, ali ko se ne pogovarjam s prijatelji, se mi zdi, da je vsakdan zdaj takšen, kot je bil pred izbruhom koronavirusa. No, razen tega, da zdaj vsi nosijo maske.

Ljudje so se že pred časom vrnili v pisarne, lokali, ki so preživeli krizo, zdaj ponovno obratujejo, pred njimi pa se zdaj vijejo dolge čakalne vrste. Otroci se bodo kmalu vrnili v šolske klopi, uradno pa še vedno velja, da pandemije nismo premagali.

To v osnovi pomeni, da tujci nimajo vstopa na Kitajsko, in mi še vedno nimamo dovoljenja, da bi jo zapustili. 

Namesto, da bi se osredotočala, kakšna je zdaj razlika z 'normalnim življenjem' pred korono, se osredotočam na to, kako je ta celotna izkušnja spremenila moj pogled na 'normalno'," je povedala in dodala, da pred vstopom v lokal, restavracijo ali kakšno drugo javno stavbo varnostniki pregledujejo QR kode posameznikov, s katerimi zdaj dokazujejo, da v zadnjih 14 dneh niso zapustili določene lokacije in so potemtakem 'varni'

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss Nov (@miss_nov) on

Omenjene QR kode Kitajce zdaj delio v skupine glede na tiste z zeleno, rumeno in rdečo oznako; zelena ti dovoljuje vstop v praktično vse javne zgradbe in uporabo vseh sredstev javnega prevoza, z rumeno te oblasti lahko prosijo, da se samo-izoliraš za teden dni, rdeča pa pomeni, da moraš za dva tedna v karanteno.

Kako so ljudje klasificirani po barvah sicer ni čisto jasno, zaradi česa je med Kitajci že prišlo do strahu in nezaupanja aplikaciji, brez katere se trenutno po Kitajski praktično ne moreš premikati. 

TAKO je videti preverjanje QR kod na javnih prevozih:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Mozur (@the_great_porrino) on

Fotografije: Profimedia

Preberi še: HOROSKOP: Ženske, rojene v teh 2 znamenjih, čaka NAJBOLJŠI maj do zdaj!

Priporočamo tudi: Iiiii! Znana Slovenka naznanila, da bo kmalu PRVIČ postala mamica ❤️