Nepozabne prvomajske počitnice

Zadnje dni v aprilu sem preživela ob Gardskem jezeru, v Gardalandu in Veroni. Kot vsako cosmo dekle sem imela kar nekaj preglavic, kako vso prtljago spraviti v kovček. Tisti trenutek se mi je zdelo nujno, da na štiridnevno potovanje vzamem osem šmink (upam, da je še kje na svetu takšna duša, ki tako kot jaz obožuje šminke) in plišastega medvedka, ki ga imam že od sedmega leta. Med vsemi obveznimi stvarmi pa se je znašel tudi Samsung Galaxy Tab, ki se je izkazal kot najbolj uporaben pripomoček na mojem potovanju.

Na sliki si lahko ogledaš glavni razlog, da Samsung Galaxy Tab 2 komaj kdaj dobim v roke. Primerek: Tilen Tomše. Starost: 23 let. Hobiji: Kraja predmetov, ki so od njegove punce. (foto: Živa Gedei) Živa Gedei
14. 5. 2013

Gardsko jezero

Stanovali smo v kraju Sirmione ob Gardskem jezeru. Najbolj sem uživala v večernih sprehodih ob obali, domačemu sladoledu, ki je bil pregrešno dober, pa tudi v namakanju v bazenu podnevi. Ker so prvomajske počitnice vedno malce vremensko vprašljive, sem vsak dan že zjutraj preverila, ali bo dovolj toplo za lenarjenje ob bazenu. Aplikacija Weather Alert, ki sem si jo naložila na svoj tablični računalnik, me je tako za sproti osvežila s podatki. Deluje po principu budilke in te opozori približno eno uro, preden začne deževati. Hudo, pa še zastonj je! V bližini Gardskega jezera je tudi nekaj čudovitih hribov s sanjskim razgledom na jezero, na katere se lahko povzpneš. Namesto fotoaparata sem s seboj vzela kar Samsung Galaxy Tab, s katerim sem naredila nekaj super fotografij.

Gardsko jezero

Gardaland

Če si tako kot jaz v srcu večni otrok ali pa ne boš nikoli pozabila otroškega prijateljevanja s Petrom Panom, ti priporočam obisk Gardalanda. Eden najbolj popularnih zabaviščnih parkov v Evropi stoji ob Gardskem jezeru ter je odličen kraj za sprostitev in zabavo. Kot otrok sem se razveselila, ko sem lahko kar prek spleta na Samsung Galaxy Tabu kupila vstopnice in se izognila čakanju v dolgi vrsti. Pa še popust dobiš! Če nisi prepričana, ali ti je zabaviščni park pisan na kožo, in nisi ravno ljubiteljica vlakcev smrti, naj ti povem, da to ni vse, kar Gardaland ponuja! Uživaš lahko v panoramskih vožnjah ali obiščeš 4D-kino, vse njihove dogodivščine pa sem si ogledala kar na njihovi spletni strani. Če tvoj fant obožuje vlakec smrti in prosti pad, ti pa se takšnim adrenalinskim podvigom raje izogneš, vzemi s seboj Samsung Galaxy Tab in si, medtem ko ga čakaš, poglej novi video svoje najljubše blogerke na YouTubu (meni je zadnje čase všeč essiebutton). Hvala Itak Internet za razvajanje s hitro povezavo! Privoščita si še odlične vaflje z nutelo ali sadje, oblito s čokolado.

gardaland

Verona

Zadnji dan potovanja sem obiskala Verono, ki leži 35 kilometrov od mesta Sirmione. Je gotovo eno lepših italijanskih mest, nad katerimi se navdušujejo predvsem romantične duše ter ljubitelji rimske in srednjeveške arhitekture. Obvezen je sprehod po veronskih ulicah, kjer si lahko ogledaš znamenitosti, poješ kepico sladoleda in nakupuješ v mestnih prodajalnicah. Mestne ulice so sicer priročno opremljene z znaki, ki te vodijo do glavnih znamenitosti, meni pa je zelo prav prišla tudi navigacija na tabličnem računalniku, ki nas je pripeljala do Julijinega balkona – in že sem bila z mislimi v središču dogajanja ene najlepših ljubezenskih zgodb. Stene bližnjih stavb so prekrite s podpisi zaljubljencev in polepljene z ljubezenskimi pismi. Če bi si rada ogledala romantično komedijo, ki te bo zapeljala v čas Romea in Julije ter se dogaja prav tu v Veroni, ti priporočam film z naslovom Pisma Juliji z Amando Seyfried v glavni vlogi, prav ta film pa sva si večer pred obiskom Verone s fantom ogledala kar na tablici. Še nekaj zadnjih nakupov v prodajalni Kiko, kjer se najde super italijanska kozmetika (privoščila sem si nekaj lakov za nohte v zanimivih odtenkih), in že sem na poti proti Ljubljani. Ker se končujejo prazniki in je na cesti gneča, si krajšam čas s fotografijami, ki sem jih zabeležila s Samsung Galaxy Tabom, v glavi pa že pripravljam izbor tistih, ki jih bom nesla razvit ter postavila v okvir.

Verona v sončnih očalih

Verona

Verona