Moj sanjski avto

S fantom Tilnom sva se v trenutku, ko sva zagledala mikavno škoda citigo, odločila, da ga bova ljubkovalno klicala rumerni piščanček. Lepotec je sicer majhen, vendar mu hitrost ne povzroča prav nobene težave, prav tako tudi ne parkiranje v nabitem mestu. Na videz majhen, a v resnici zelo prostoren škoda citigo nama je delal družbo tri dni in nama pokazal, kako fajn je, če imaš svoj avto.

Moj šofer se je, kot vedno, tudi tokrat izkazal. :) (foto: Živa Gedei) Živa Gedei
28. 5. 2013

Nekako se mi je vedno zdelo, da si odrasel takrat, ko imaš svoj avto. Okus tega sem dobila, ko sva s Tilnom dobila na izposojo rumeni avto škoda citigo in se tri dni delala, da sva njegova lastnika. Prvič sem pravzaprav občutila občutek svobode, ki ga dobiš, ko imaš na voljo avto. Odpelješ se lahko kamorkoli, kadarkoli, pa naj bo to ponudnik hitre hrane ob štirih zjutrah (priznaj, tudi tebi se je že zgodilo!) ali pa nakupovanje potrebščin za večerjo stoletja. Najina tri dni trajajoča vožnja naju je popolnoma zasvojila, rumeni piščanček pa je postal najin ljubljenček.

Živa

Takole ponosno poziram pred avtom, vendar pa ti moram nekaj priznati. 

Sploh nimam vozniškega izpita.

Kaj?

Nimam vozniškega izpita.

KAJ?!

Nimam vozniškega izpita, OKEJ?!

Ja, res je, v 21. stoletju še obstaja nekdo, ki je preveč strahopeten, da bi opravil preizkus v avto šoli. In ta nekdo sem jaz. Preprosto me je preveč strah, da bi sedla za volan! Zato pa tukaj vskoči moj šofer, ki je bil tokrat kar moj fant Tilen, ki je pridno upošteval vse moje želje in me peljal tja, kamor mi je poželelo srce. Skupaj sva ugotovila, da je še kako fajn imeti svoj avto, s katerim se izogneš dolgim avtobusnim vožnjam in prenatrpanim vozilom. Tako si prav zares sam svoj gospod in se lahko zapelješ kamorkoli. 

Tili

Najin prvi dan se je začel prav turobno, saj naju je presenetil zoprn dež, ki je trajal ves dan. Še dobro, da sva se lahko domov zapeljala s piščančkom, drugače bi bila gotovo premočena do kosti! Po delovnem dnevu se je Tilen zapeljal do študentskega doma in navdušeno poročal o preprostem parkiranju in vgrajeni navigaciji, s katero se prvič ni izgubil v labirintu Rožne doline. 

Naslednji dan škoda citigo izkoristiva za opravke - najprej me Tilen odloži v mestu, kjer opravim nalogo z drugo Cosmo novinarko Ami. Dopoldan hitro mine in že sem spet v avtomobilu na poti po trgovinah. Tako udobno še nikoli nisem šla nakupovat! Pa ne samo to, v avtu škoda citigo je prostor za vse moje vrečke, ki se jih je nabralo precej (saj veš, kaj se zgodi, če nas fantje spustijo z vajeti v Cityparku ...). Pot sva nadaljujevala do Viča, kjer sva nakupila sestavine za večerjo. Doma sva si pripravila gurmansko pojedino in nato obležala kot dva naplavljena kita na obali. 

Naslednji dan pa naju že čaka nova dogodivščina: s piščančkom se odpravljava na izlet, na katerem si nameravava ogledati vse od Blejskega vintgarja do slovenske obale. Novih dogodivščin se gotovo veseli tudi škoda citigo, ki sva ga že oklicala za najin sanjski avto.