Veter v laseh in neprecenljiv razgled

S prijateljicami se odpravljate na morje. Vznemirjenje in adrenalin, ki ju nikakor ne morete potisniti na stranski tir, vas zasledujeta ves čas. V pričakovanju zabave in dobrega vzdušja je prostor napolnjen s smehom in pozitivno energijo, ki se skriva v majhni, a zelo elegantni škoda citigo.

2. 5. 2013

Nostalgičen spomin

Pripovedovanje zanimivih zgodb o vročih fantih, ki se jih ne morete otresti, je skorajda že klasičen pogovor. V trenutku odklopa vas zamika, da naredite nekaj čisto norega. Glasbo zavrtite zelo na glas in prepevate do onemoglosti. Se prepoznate v zgodbi, ki vas je za trenutek popeljala na zadnji poletni zmenek s prijateljicami?

Veter v laseh

Misli me takoj opozorijo na panoramsko strešno okno, ki na vrhu strehe avtomobila škoda citigo omogoča svoboden pogled v svet. In spet sem s spomini nekje na morju, kjer veter prijetno pihlja, od nekod pa se mi prikrade tako zaželen vonj morja. Predstavljam si roke, ki se prerivajo skozi panoramsko okno in se gibajo v ritmu glasbe. Nekaj se nas stoje spravi skozi panoramsko okno mikavne škoda citigo in nastane super fotografija, ki jo imam v okviru na pisalni mizi.

Ustavimo se na najbližjem počivališču in prosimo prijaznega turista, da nas še enkrat fotografira (ker ni skupinskih fotografij nikoli preveč). Z veseljem privoli, me pa mu, medtem ko se premikamo bližje proti obali, pomahamo skozi panoramsko strešno okno. Odpeljemo se z avtoceste in zavijemo na prazno regionalno cesto. Pred nami je dolga ravnina – vem, da jo bom lahko do konca izkoristila. Vstanem in se dvignem skozi panoramsko okno, razprem roke ... počutim se kot še nikoli. Veter mi mrši lase in pred sabo zagledam neprecenljiv razgled. Razmišljam o zvezdah. Razmišljam o tem, da se bom udobno namestila v škoda citigo ter skozi panoramsko okno opazovala zvezde in štela utrinke.

Kar naenkrat me iz sanjarjenja zbudi piskanje avtomobilov za menoj. Stojim na semaforju in ni mi povsem jasno, kaj se je zgodilo. Šele pogled navzgor in dejstvo, da sem še vedno v svojem mikavnem spremljevalcu škoda citigo, me pomiri, da bo še vse v redu. Panoramsko okno me opominja, da se bliža poletje, jaz pa sem z mislimi že na našem novem potovanju – morski avanturi s prijateljicami in v nebeškem občutku svobode, ko se vozimo po za prašenih cestah.