Kam na enodnevni izlet?

Bližajo se prazniki in zagotovo ti skozi misli šviga samo eno. Odpotovati na morje, se sprehoditi ob jezeru, se brez pomislekov odpeljati na kavo v Portorož...sliši se dobro, mar ne? Zate sem pripravila idejo, ki jo lahko izkoristiš kot enodnevni oddih s prijatelji, družino ali simpatijo. 

29. 4. 2013

Priznaj, tudi tebi na trenutke zmanjka idej. Takrat se jeziš nase, ker si pozabila vse spletne strani, ki ti hitro pomagajo iz zagate kam se odpraviti in ker se ne spomniš ničesar drugega kot izleta na katerem si bila že vsaj desetkrat. Ker se ob sončnih dneh zelo rada odpravim na potep po prečudoviti Sloveniji, vam razkrivam delček svoje sončne nedelje, ki jo lahko vzamete kot idejo za enodnevni izlet med prazniki. 

Tokrat se boste na izlet odpeljali v Maribor. Priporočam, da se najprej ustavite v akvariju in terariju, ki se nahaja na začetku mestnega parka na prečudoviti lokaciji. Tukaj si boste lahko ogledali kar precej zanimivih stvari. Vem, da so obiski v akvarijih včasih dolgočasni in neizvirni, a ta je zagotovo imel nekaj tistih izjem, ki prebivajo za steklenimi stenami in te navdušijo. Menim, da je to zanimiva dogodivščina predvsem za mlajše člane družine,ki z navdušenjem opazujejo kaj se skriva v vodi. 

Te zanima kateri prebivalci akvarija ter terarija so najbolj navdušili mene? Preveri spodaj!

Po ogledu se odpravite na krajši sprehod skozi park. Sprehod je zelo sproščujoč in miren, saj se kar izgubiš v vsem cvetju, drevju in zelenju, ki park obdaja. V parku se skrivajo tudi gugalnice in tobogani, zato boste z mlajšimi družinskimi člani tam najbrž preživeli kar nekaj časa. Pot skozi park vas bo vodila do jezera v katerem se skrivajo želve in ribe. Okoli jezera vodi pot, ki ni dolga in se priključi nazaj v park. 

Mi smo se nato odpravili proti Mariborskim Pohorjem. To je del, kjer lahko navdušenci adrenalina potešite svoje potrebe in kjer se bodo lačnim cedile sline. Mi smo svoje lačne želodce napolnili v hotelu Arena,kjer smo imeli samopostrežno kosilo z res odličnim okusom Pohorske enolončnice,med ponudbo se je skrivalo tudi obilno jelenje stegno in pa sočno sadje ter mamljive čokoladne tortice. 

Samo korak od hotela Arena pa se odpre pogled na travnik, kjer se bohoti prava adrenalinska steza za poletno sankanje. Na vrh se lahko odpravite peš in pokurite pridobljene kalorije, lahko pa se odločite za panoramsko vožnjo s sedežnico. Na vrhu se bohoti tudi adrenalinski park z ogromno ovirami. Sedaj pa sledi spust...boš zaviral/a? Brez veze! Spusti zavoro in se pripravi na kričanje. 

Te zanima kolikšen je izračun za stvari, ki sem jih naštela? 

Za ogled akvarija in terarija boste na osebo odšteli 3,20€ (otroci) in 4€ (odrasli), vendar priporočam, da se na ogled opravite kot skupina, saj lahko nato kupite skupinsko karto s popustom. Vožnja na poletnih sankah za odrasle skupaj z vožnjo s sedežnico(v eno smer) stane 5€ na osebo , evro manj pa boste odšteli za otroke. Za kosilo v hotelu Arena pa boste odšteli 15€ na osebo.