Zvite besede iz njegovih ust

Kolikokrat je že izrekel določene besede, ki si jim verjela? Verjetno neštetokrat! Od danes naprej ne boš več nasedala njegovim praznim besedam.

29. 12. 2008

Čeprav ti zatrjuje, da vedno pove vse tako, kot je, je zagotovo strokovnjak v prikrivanju določenih misli. Reče že, a ne misli tako …

Reče že, a ne misli tako št. 1:

»Ooo, kako si danes seksi!«

Draga moja, v tem trenutku ga močno skrbi, da je tvoja oprava preveč seksi za vse moške, ki se sprehajajo po svetu in mu delajo konkurenco. Počuti se ogroženega, ker ve, da si bodo prav vsi predstavniki moškega spola pasli oči na tebi – ti pa si tiska, ki boš v tem primeru določala pravila igre!

Reče že, a ne misli tako št. 2:

»Seveda te poslušam!«

Seveda te ne posluša, ker so v trenutku, ko mu začneš razlagati svoje težave, zanj pomembnejše druge stvari. Mu pa lahko priznaš, da je pozoren le toliko, da ujame zadnje besede tvoje pripovedi. Za vsak primer, če ga vprašaš … A sploh veš, kaj sem ti pravkar povedala?

Reče že, a ne misli tako št. 3:

»Grem samo na eno pijačo!«

Marsikateri moški se ni sposoben zadržati in v družbi prijateljev spiti samo enega piva, kajti slej ko prej prvi rundi sledi druga in tretja in … Dejstvo je, da toliko kot bo prijateljev sedelo za mizo, toliko rund bo popitih. Tega ne moreš spremeniti, zato ti predlagamo, da se kar sprijazniš!

Reče že, a ne misli tako št. 4:

»Za poroko pa res še ni pravi čas.«

Moški, ki je sposoben izjaviti kaj takega, s tabo uživa, ampak si ne predstavlja, da bi v dvoje preživela celo življenje. S temi besedami bi rad le podaljšal svoj užitek, ki ga dobi v tvojem gnezdecu. A ko bo nekoč udobja konec, bo hitro našel drugo gnezdece, kjer mu bo spet določen čas udobno.

Reče že, a ne misli tako št. 5:

»Nisi ti kriva, težava je v meni!«

Pogost stavek moškega, ki nakazuje nič drugega kot samo to, da je razmerje doseglo svoj konec. Je le priročen izgovor, s katerim ne bo povedal resnice in po nepotrebnem prizadel tvojih čustev.

Reče že, a ne misli tako št. 6:

»Saj je samo prijateljica!«

Sumljivo dekle, ki ga pozdravi sredi nakupovalnega centra, se mu nagajivo nasmehne in omeni, da je skrajni čas, da se spet vidita … ti pa o njej ne veš čisto nič. Seveda ne boš verjela besedam, da je samo prijateljica! Če bi bila, bi jo že zdavnaj spoznala.

Reče že, a ne misli tako št. 7:

»Nisem tak kot drugi moški!«

Vsak moški bo v kritičnih trenutkih ali v trenutkih, ko ga razjeda krivda, vse zanikal – predvsem se bo postavil nad svoje kolege in te skušal prepričati, da je on iz povsem drugega planeta kot njegovi prijatelji. Če se družijo skupaj, imajo vsaj nekaj skupnih lastnosti, se ti ne zdi?