Znani Slovenci ti brez sramu zaupajo intimne moške resnice

Drage cosmo bejbe, napočil je čas za golo resnico. Resnico iz ust moških, ki so zbrali dovolj poguma in iskreno odgovorili na najbolj intimna cosmo vprašanja o seksu, fantazijah, varanju, bivših, opravljanju, zalezovanju ...

Matevž Faganel (foto: cosmo) cosmo
15. 12. 2010

Odkritost, ki smo jo izvlekli iz bogatega nabora znanih Slovencev, bo presunila tudi tebe!

Matevž Faganel, modni oblikovalec

Katero resnico si moški želite, da bi jo ženske končno razumele?

“Največji seksapil ni le zunanjost, ampak samozavest, da je manj več. Moški ne razmišljamo toliko o tem, ali je vse popolno, kot se ženskam zdi. Bodite to, kar ste, ne trudite se preveč ... Premalo pa tudi ne.”

Gregor Bolčina, radijski voditelj

Ali moški tudi zalezujete na Facebooku?

“Zalezujete je verjetno malo pretežka beseda ... Če pa me sprašujete o zasledovanju, potem je odgovor vsekakor DA! Če imam na razpolago 30 albumov s fotografijami, jih bom seveda pogledal! Tudi zadnji objavljeni statusi povedo veliko o psihičnem stanju neke osebe! :)“

Vid Valič, televizijski voditelj

Zakaj moški varajo?

“Moški varajo iz istega razloga kot ženske. Zaradi variacije, skomin, seksi ponudbe, iz dolgčasa, zato, ker si na počitnicah, zato, ker je prepovedano, zato, ker lahko, zato, ker si spil preveč viskija, ali pa zato, ker so neodločeni, se počutijo prikrajšane in/ali so jezni na svojega partnerja, partnerico ali pa zato, ker te nekdo privlači tako močno, da jo/ga enostavno moraš okusiti. V vsakem primeru pristaneš v neki niti ne poceni motelski sobi, sam, zvit v položaju fetusa z vprašanjem ‘Zakaj nisem uporabil kondoma?’ v glavi in pozneje v kopalnici z vprašanjem v ogledalo ‘A ji je ime Tjaša ali Daša ... ali je Tina?’”

Mitja Hojak, oblikovalec čevljev

Ali bi ženska morala moškemu zaupati, s koliko moškimi je spala pred njim?

“Zanimivo vprašanje, mislim, da nam moškim ne pomeni veliko številka moških v postelji, to veliko bolj zanima ženske, s koliko dekleti je moški spal. Če je ženska imela veliko spolnih odnosov, je bolj izkušena, točno ve, kaj potrebuje, in točno ve, česa ne mara, to se v povprečju zgodi pri ženskah okoli tridesetega leta. In takrat je seks najboljši. Če govorimo o daljnoročni zvezi, ne vidim razloga, zakaj ne bi ženska povedala po pravici, nima smisla ‘blefirati’, ker se slej ko prej stvar zakomplicira, samo časovni interval je daljši.”

Iztok Hodnik, maneken in osebni trener

Kako se moški počuti, ko naleti na bivšo?

“Vse je odvisno od tega, kako sva šla s punco narazen. Če je ona pustila mene, je tudi po več letih občutek lahko zelo čuden. Še vedno se počutiš, kot da nisi bil dovolj dober zanjo. V obratnem primeru pa se lahko počutiš krivega, da si jo pustil in prizadel njena čustva. Prijateljski občutek se razvije takrat, ko sta oba dojela, da nista za skupaj, ampak to je redko. Zelo pomembno je tudi, če ima ona zdaj novega fanta. Takrat si bolj hladen, ker veš, da pri njej nisi več številka ena, ampak je zdaj na tem mestu neki drug moški, do katerega čutiš spoštovanje, in zato nočeš pogrevati čustev.”

Jernej Tozon, pevec

Je moški obremenjen, če ženska domov nosi več denarja kot on?

“Pri meni in mojih prijateljih to nikoli ni bil problem. Ljudje danes preveč gledajo skozi denar. Jaz sem bil vzgojen drugače in se mi zdi to povsem zgrešeno. Nikoli nisem gledal na takšne razlike, ker mi je pomembnejši odnos, in ne to, kdo domov prinese več denarja. To se mi zdi kar malo neumno. Ne vem, zakaj bi sploh delali razlike! Kaj ni pomembneje, da se znamo pogovarjati in da v odnosu vlada iskrenost? Vsi smo si enakovredni in naj tako tudi ostane.  Pa ne samo pri tem, kdo domov nosi denar, ampak tudi pri napredovanju v službi ali pa pri domačih obveznostih, kot so pospravljanje, kuhanje ...”

Ranko Babič, komedijant

Kako pogosto moški fantazirate med seksom?

“Če bi moški moral popiti serum resnice in priznati, koliko fantazira med seksom, bi bile ženske presenečene, če bi se sploh našel kakšen, ki kdaj med seksom ni fantaziral.”

Željko Božič. koreograf in plesalec

Zakaj moški ne opravljate?

“Moški opravljamo, pa še kako. Zdi se mi, da vedno bolj. Res pa je, da o tem ne razmišljamo kot o opravljanju, ampak kot o diskusiji. Potem ko s prijateljem izmenjava mnenje, na primer: ‘Kaj pa ti misliš o njej ... ?’, ‘No, moje izkušnje z njo pa so ...’ o določeni osebi potrdim ali zamenjam svoje mnenje. Odvisno od tega, koliko mi mnenje sogovornika pomeni. Verjetno ravno zaradi te razlike ‘diskusijo’ veliko raje izvajamo v družbi fantov. Za dekleta bi bil ta pogovor preveč suhoparen, ker manjka čustveni naboj. A če želimo pri dekletu povečati simpatijo do nas, se moramo včasih vplesti v opravljanje in takrat ‘diskusijo’ priredimo ... Količino izgovorjenih besed zmanjšamo na minimum in vsake toliko dodamo na primer začuden ‘A res?’, ali razočaran ‘Nisem vedel, da je takšna!’ ali zaskrbljen ‘In kako si se ti ob tem počutila?’. Pomembno je, da vas poslušamo in sočustvujemo. Vem, da vam je povsem jasno, da to delamo zavestno, a naj­večja lepota je v tem, da je vam za to povsem vseeno. In ravno zato vas imamo tako radi.”

Aljoša Bagola, kreativec

Kako pogosto moški razmišljate o seksu?

“Po moje, da globoko v možganski skorji, kjer so locirani vsi naši predatorski pravzgibi, moški o seksu ne nehamo nikoli razmišljati. Naj vas pa, ženske, to nič ne skrbi – po Freudovih razmišljanjih je libido pomemben tudi za umetnost, ki je, kot pravi Freud, nastala kot rezultat potlačevanja libida. Moški o seksu torej razmišljamo zaradi višjih ciljev – da lahko to v svojem umetniškem prizadevanju potlačimo, haha. Tako tudi sam včasih skrbim za svojo kreativnost. No, sicer je pa priložnostni celibat včasih fajn. A samo zato, da se, khm … celi bat, haha.”

Rene Mležuž, učitelj smučanja

Kako pogosto moški jokate?

“Če sem iskren, ne jokam pogosto, vendar pa definitivno jokam. Drugi mi priznavajo, da sem čustvena oseba. Nazadnje sem res jokal pred štirimi leti, saj sem izgubil najbližjega. Moram pa priznati, da mi priteče tudi solza ob kakšnem filmskem ‘tricky’ momentu, in me tega ni sram. Zadnje čase me velikokrat pretresajo človeške zgodbe, kot so naravne katastrofe, stečaji velikih podjetij in posledično pogoji, v katerih ljudje živijo. Tudi tukaj včasih priteče kakšna solza.”

Mitja Hojak, oblikovalec čevljev

Kako pogosto moški razmišljate o seksu?

“Ko je vsega dovolj in preveč, razmišljamo o seksu ... Skratka, ko nam je lepooo.”

Metka Pravst

Foto: Grega Gulin, Primož Predalič, MIša Margan, Sašo Radelj, osebni arhiv