Ženske za volanom

Jim je pomembno, kako vozimo, parkiramo, ali jim gre naša nespretnost, da bi v enem zamahu parkirale avto, res tako zelo na živce?

Ženske za volanom (foto: Saye) Saye
3. 11. 2010

Ženske na cesti se mu zdijo nevarne

Erik pravi, da bi morale biti med vožnjo bolj odločne.

Sem zagovornik varne vožnje in statistično gledano me ženske za volanom ne bi smele motiti, ker povzročijo manj usodnih nesreč. Sicer si tega nikoli ne bi mislil, ko jih opazujem med vožnjo.

Ali se res nujno morajo ličiti, piliti nohte, jesti zajtrk, pisati SMS-e in še kaj, ko mimo njih drvijo tone jekla? Pa kako neodločne so! Madonca, saj  ne izbirate med parom čevljev. Levo ali desno! Morale bi vedeti, kam ste se odpravile, mar ne?

Tudi prestave so še vedno uganka za veliko žensk. Namig: ko motor rjovi, kot da bo eksplodiral, zamenjaj prestavo. Pa ne iz tretje naravnost v peto! Saj bi se pustil zapeljati, če bi bile le videti tako varne, kot kaže statistika.

Ženske za volanom so odgovorne!

Janez pravi, da se počuti varneje, če v vzvratnem ogledalu vidi žensko voznico

Tu in tam se sicer najde kakšna voznica, ki si za bočno parkiranje vzame mnogo preveč časa. Ali pa kakšna dama, ki obožuje počasno vožnjo in za sabo pušča cele množice nestrpnih voznikov. Razumljivo! Za vsako stvar, če jo hočemo dobro opraviti, si je treba vzeti dovolj časa.

Vsekakor se ob pogledu v vzvratno ogledalo počutim veliko mirnejši, če za seboj opazim žensko voznico. Tako počutim bolj varno. Tudi statistike potrjujejo moje počutje – ženske povzročite veliko manj prometnih nesreč kot moški.

Menim tudi, da ste ženske manj objestne in bolj predvidljive voznice kot moški. Na cesti se vedete odgovorno in se držite cestnih pravil. Le tako naprej!

S čim te punca, ko prime za volan, najbolj razočara?

“Da med vožnjo  telefonira in kadi hkrati, po možnosti pa se poleg tega še vključuje v promet!” Miha, 30

“Da kokodaka s sovoznico, namesto da bi bila odzivna pred semaforjem in pozorna na vse druge udeležence v prometu.“ Urban, 20 let

“S šminkanjem in lišpanjem med vožnjo, medtem ko so zastoji na cesti. Uporabljajte ogledala tudi za spremljanje prometa, ne le zase.” Jaka, 20


Petra Arula

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri