Ženskam cvetje, moškim pohvalo!

Moškim se zdi povsem v redu, da v nasprotju z ženskami redko ali nikoli ne dobijo cvetja. Še kako pa hrepenijo - pa naj to priznajo ali raje ne - po komplimentih in pohvalah.

Ženskam cvetje, moškim pohvalo! (foto: shutterstock) shutterstock
30. 5. 2013

Za moške so male pohvale vredne toliko, kot tebi prinašajo veselje skrbno izbrani šopki tvojega najljubšega cvetja!

Pohvali ga!

Če boš svojega moškega kdaj pohvalila, boš ugotovila, da sprejema poklone prav tako rad kot ženske. Ni torej razloga, da bi skoparila s prijaznimi izjavami, še posebno ker priznanje vedno deluje kot motivacija.

Verjamemo, da ti ne bo težko najti razloga za pohvalo, in lahko ti zagotovimo, da se ti bodo tvoje lepe besede in geste v zlatu obrestovale ;)

Tudi že privlačen, pozoren, očarljiv in zgovoren moški bo namreč še veliko raje negoval svoje dobre lastnosti, ko so te opažene (in cenjene).

Ti in tvoj moški!

In nikakor ni potrebno, da sta sveže zaljubljena, da bi svojega moškega kdaj pohvalila. Na koncu koncev velja, da si si ga sama izbrala, in da od takrat najverjetneje še ni opustil vseh svojih pozitivnih navad :p

Če mu boš pogosteje povedala, kaj ti na njemu ugaja, to ne bo samo polepšalo vajine sožitja, temveč tudi izostrilo tvoj pogled na odličnost.

Sicer pa to velja tudi za pohvale na splošno:

  • v vsakdanjik prinašajo nekaj blišča!

Zato tudi ni potrebno, da opaziš samo tisto, kar izstopa.

Težko z jezika?

Praviš, da ti gredo pohvale težko z jezika? Premisli, kaj bi se lahko skrivalo za temi tvojimi zadržki. Ni namreč prav, da bi ne rekla ničesar iz nekakšnih 'vzgojnih' razlogov - t.j. da ne bi tvoj moški postal pretirano samozadovoljen.

Da nisi ženska velikih besed? Tudi prav in nič hudega, a samo zato, ker upamo, da z njimi zato skopariš tudi, ko si sitna ;)

H. Blumner, J. Thomae, Knjiga za ženske