"Zato sem nehal osvajati 20-letnice" (iskren zapis našega novinarja)

Ne vem, kaj se z ženskami zgodi po 29. letu starosti, a prehod v neko novo, drugačno bitje je več kot očiten.

"Zato sem nehal osvajati 20-letnice" (iskren zapis našega novinarja) (foto: Unsplash.com/Marvin Meyer) Unsplash.com/Marvin Meyer
29. 7. 2021

Zato mi je moja, zdaj 32-letna prijateljica vedno govorila, da šele ko bom pripravljen in zrel, bom opustil osvajanje komajda dvajsetletnih deklet in morda vendarle izkusil, kaj je prava ženska.

Do pred nedavnim sem se skeptično hihital. Zdaj pridigam novo religijo.

Osredotočena na bistvo

Hanna je 31-letna ločena mama dveh otrok. Ja, začela je zgodaj, ampak zdaj dobro ve, kaj v življenju hoče. In kako to dobi. Švedinja po narodnosti, prava ženska po temperamentu.

Srečala sva se popolnoma po naključju, a je takoj spregledala mojo mačistično igrico in jo speljala na svoj mlin.

Tisto, kar me je navdušilo, ni bil njen spreten flirt in ravno prav agresivno zapeljevanje, ki me je zelo spominjalo na Samantho iz Seksa v mestu.

Niti ni bil to fantastičen seks, pri katerem je bilo čutiti, da oba želiva dati drugemu kar največ.

Moje navdušenje je bilo predvsem nad ničelnimi komplikacijami: bila sva si všeč in psihološke igrice niso bile potrebne. Nihče ne bo jutri nič mlajši.

Odkrita strast, skrita moč

Bilo je prav sproščujoče videti žensko, ki zna uživati v danem trenutku in ki ima vse svoje čare pod nadzorom, da delujejo sinhrono, skorajda kot filmski lik zapeljevalke.

A zrele ženske skrivajo tudi moč, ki ji neizkušeni moški lahko kaj hitro podležejo. Postanejo zasvojeni s to prej nepoznano pozornostjo in se spremenijo v mehkužne, copataste bebčke, ki le capljajo za svojo boginjo.

Še danes namreč zavijam z očmi ob prijatelju, ki ga je omrežila 34-letna lisica – najprej pozornost, potem seks, nato pa močan prijem, ki mu je takoj dal vedeti, da ona ne bo trpela neumnosti v odnosu.

In ko ona sedaj njemu reče, naj skoči, on le vpraša, kako visoko. Rok trajanja: dokler se ona ne naveliča, seveda.

Biti pripravljen na njo

Če bi bil pameten, bi zdaj premislil o svojih nekdanjih, da bi se poskusil spomniti kakšnih svojih slabih izkušenj, ki bi jih lahko prevedel v osebno rast.

Hanna se je zdaj vrnila na Švedsko, a v kratkem času me je naučila, da moraš biti zrel, prebrisan, duhovit in predvsem izkušenj poln moški, če hočeš obvladati zrelo žensko.

Morda se sliši zahtevno in najbrž zato večina še vedno lovi mlada dekleta, ker jih je lažje voditi, a biti sposoben delovati ob zreli, starejši ženski, ponuja užitke in radosti, ki si jih sicer ni mogoče zamisliti.

In le avtonomen in sposoben moški bo ob takšni ženski lahko uspeval in z njo gradil nekaj, kar bi bilo na dolgi rok lahko videti kot zdravo razmerje.

Moški imamo sicer večjo fizično moč, a nič nas ne spodnese bolj kot ženska, ki ve, na katere gumbe je treba pritisniti.

Če le pomislim na Hanno, se mi zato še danes na obraz prikrade nasmešek zadovoljstva. Ker kot vino tudi ženske z leti postajajo le žlahtnejše.

Napisal: Cosmo vohun
Fotografije: Unsplash.com

Preberite še: Horoskop: To so stvari, ki ti v življenju (glede na tvoj astro znak) kradejo zadovoljstvo

Priporočamo tudi: Zakaj ženske potrebujejo ljubimca? (resnične zgodbe o prevari)