Zakaj ste ljubosumne?

Ljubosumnost nam gre zelo na živce, ker naše občudovanje tujih hribčkov nič ne pomeni.

31. 8. 2006

Če si po naravi ljubosumna, imaš kar naprej občutek, da bo, če ga spustiš z vajeti, takoj skočil med druge noge. Če tako razmišljaš tudi takrat, ko si s koncem očesa ogleduje mimoidočo prsato blondinko, si v velikih težavah. Fantje gledamo. Ves čas. Največ, kar lahko storiš, je, da naše gledanje spelješ na svoj mlin.

Poletno slačenje

Vsako pomlad se pred nami pojavijo le napol oblečena telesa, ki so komaj čakala, da odvržejo jakne, pulije in podobno in prepustijo svojim telesnim čarom, da zadihajo v vsej svoji velikosti in obliki. Valovanje oblih napol golih teles je predstava, ki jo fantje pogrešamo celo zimo, in po mojih izkušnjah je to eden od glavnih razlogov za ljubosumne izpade naših deklet.

Samo brez panike

Zajemi sapo in se enkrat ali večkrat uščipni v stegno, preden mu na blagajni v supermarketu zmečeš v obraz vso njegovo (domnevno) nezvestobo, samo zato ker je več kot eno sekundo občudoval razgaljen dekolte mlade blagajničarke. Dovoli mu ta užitek! To da si ogleduje, še ne pomeni, da bo skočil čez pult in te prevaral pred vsemi nakupovalci! In nenazadnje: niti malo ne razmišlja o tem, da bi jo vprašal za telefonsko številko in jo povabil ven, tebe pa zabrisal skozi vrata. To enostavno ni to.

Najtežje je mimo

Ko bo prvi šok mimo in ko boš videla, da je tvoj heroj še vedno zaljubljen vate, lahko lažje brzdaš svoje napete živčne končiče. Punc bo še vedno vsepovsod dovolj, zato pričakuj, da bo gledal še kam. Zdaj veš, da se ne bo zgodilo nič lomljivega za tvojo zvezo in ugotovila boš, da gre za neškodljiv opazovalni vzorec, ki se prav dolgočasno ponavlja. Ogledoval si bo vsako, ki mu bo prekrižala pot, obenem pa bo na vsako, ki jo bo premeril, tudi v trenutku pozabil.

Nima pojma, kaj gleda

O puncah, ki jih takole opazimo, ne razmišljajmo prav dosti in se nikakor ne sprašujemo, kakšne so po karakterju. Pri naših izletih na tuja telesca nas zanima le njihovo bogastvo, ki ga opazimo v kratkem trenutku in nato nanj tudi zelo hitro pozabimo. To so dražljaji, ki nas osrečujejo in nam polepšajo marsikateri poletni trenutek, obenem pa povečujejo naš libido. Verjela ali ne: vse to gre na tvoj račun!

Izkoristi njegovo slo

Ko se takole nekajkrat na dan vzburimo, smo več kot dobro pripravljeni na akcijo. In glede na to, da deklet, ki smo jih cel dan opazovali, ni več, ostaneš le še ti. Če si za stvar, si lahko prepričana, da se tvoj ljubimec ne bo ustavil pri eni ponovitvi. Tako kot si že neštetokrat prebrala v Cosmu – predigra se začne že mnogo prej. Celo med bežnim občudovanjem prodajalke za blagajno.

Spodobno velja!

Če že navijam za nežne in bežne poglede in prikrito občudovanje, pa sem zelo proti buljenju in zijanju. Na to ga le opozori, ker tako početje v zadrego spravlja tako tebe kot tudi tisto, ki jo gleda.