Zakaj nam brez športa živeti ni?

Dobro, minulo svetovno prvenstvo v nogometu človek nekako razume (in letos si celo ti padla v navijaško evforijo), ampak da se ta njegova obsesija s športi še kar nadaljuje - no, to pa je ...

22. 8. 2010

"Drage moje, je že tako, da je vse naše odraščanje (in z njim socializacija) povezano prav z njim. Ne le da smo se kot fantki poistovetili z znanim športnikom, od majhnega nas je šport učil vrednot in veščin, ki nam pomagajo v odraslem življenju: skupinskega dela, uresničevanja osebnih in skupinskih ciljev, spoštovanja nasprotnikov in poštenja.

Ker se pri športu sprošča testosteron, se za prvim vogalom ne pretepamo (več), res pa je, da šport ni več, kar je bil – postal je igra, v kateri glavno vlogo igra denar. Ne glede na vse to pa šport (vključno s spremljanjem tekem) še vedno krvavo potrebujemo: če ne drugega, verjemite, je to najbolj civilizirana tema za moški pogovor.

Upam, da vam je v tolažbo, da sem vsaj jaz toliko izobražen, da ne bi nikoli zamenjal Davida Beckhama in Beethovna. Drugi je pes, ki je igral v nekem filmu – naslova pa se žal ne spomnim več." - Andraž, cosmo vohun ;)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri