Zakaj moški ljubijo ženske prsi?

Na portalu Huffington post je nekaj heteroseksualnih moških, ki se mimogrede spoznajo tudi na biologijo in celo nevroznanost tkanja socialnih vezi, prišlo do zanimivih odgovorov.

28. 9. 2012

Potem, ko so v prispevku Prsi: Resničen razlog, da jih moški ljubijo! nanizali nekaj teorij okoli te zanimive enigme, so se zedinili okoli naslednje:

Ljudje smo ena redkih vrst na zemlji, ki drug z drugim spolno občujejo iz oči v oči, obsedenost moških z ženskimi prsmi pa je pravzaprav le hecen preskok s principov tesne povezanosti matere z dojenčkom na človeško seksualnost.

Znano je, da ko se partner dotika, masira ali grizlja ženske prsi, to sproži niz kemičnih reakcij v možganih, ki spodbujajo občutke tesne povezanosti. Sproščanje oksitocina povzroča, da se možgani še močneje osredotočijo na obraz partnerja, njegov vonj in glas. Kombinacija sproščanja oksitocina zaradi stimulacije dojk, nenaden porast dopamina zaradi vzburjenja s predigro in vzajemnost pogleda iz oči v oči, pomagajo v ženskih možganih ustvariti asociativno povezavo obraza ljubimca s prijetnimi občutki.

Fantje s Huffington posta so skratka prepričani, je njihovo navdušenje nad ženskimi prsmi zgolj nezaveden ostanek z evolucijo povezanega procesa, ki paru pomaga aktivirati močne medsebojne vezi in z njimi ljubeče razmerje.

Se strinjaš ali premoreš kakšno še boljšo teorijo?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri