Zakaj berem Cosmopolitan

Dragi (naključni) bralec revije (in portala) Cosmo! Kot moški moškemu ti lahko rečem: branje Cosma je zelo koristno.

1. 1. 2010

Jaz to počnem redno in predano – na skrivaj. A ker moja draga še zdaleč ni neumna, je krivdo za moje spremenjeno dojemanje ženskega sveta takoj pripisala Cosmu. Ali pa sem se izdal, ker sem ga pomotoma pozabil na stranišču? Pa saj je vseeno – tole pišem zato, da ti povem, kaj novega o ženskah sem se naučil iz Cosma. Znanje je treba deliti, je rekel … ne vem več, kdo.

Ženske so mnogo močnejše od moških

Seveda ne govorim o dvigovanju vreč cementa. To je stvar mišic in konstitucije.

Ne, govorim o tem, da bi jokal kot dojenček, če bi se name spravila kozmetičarka z vročim voskom in trakovi za depilacijo. Ko sem občutil, kako zverinsko boli depilacija (zaradi kolesarske dirke sem si sposodil njen električni depilator), ji nisem nikoli več očital nobene dlačice. Prav lahko bi se dotaknil še menstrualnih bolečin in poroda, a mislim, da sem že v tem primeru dokazal, da smo v primerjavi z ženskami prave reve.

Prepira ne bomo nikoli rešili s seksom

Ko se pojavi nesporazum, bi ga mi radi na hitro rešili s seksom. Proti seksu punce načeloma nimajo ničesar, čeprav mi na ta način ne nameravamo rešiti težave, ki smo jo sami povzročili. Brez pogovora se ne bomo izvlekli niti v milijon letih, zato je najbolj pametno, da stisnemo zobe in ga čim prej opravimo, se opravičimo, jo ob tem gledamo v oči in mislimo resno. Seks sledi. Zagotovo.

Vse si ne želijo resne zveze

Če se lepotička, ki smo jo na poletno noč spoznali v baru, rada druži z nami, še ni rečeno, da sanja o poroki. Dekleta ljubijo svobodo vsaj tako močno kot mi. In če bodo pri nas pustile zobno ščetko, je to zato, ker ni nobenega razloga, da bi zjutraj odšle v službo z neumitimi zobmi.

Vsaj tako rade nas vidijo zgoraj brez kot mi njih

V Cosmu večkrat preberem, kako seksi se zdi puncam lep, definiran zgornji del telesa. Fantje punce po zunanjosti zelo strogo ocenjujemo, šele zdaj pa se mi je posvetilo, da tudi one nas. Pa ne le to: v tem početju so še dosti bolj pikolovske od nas. In še nekaj je: medtem ko je nam všeč, da njihova oprsja kipijo iz preozkih srajčk, bodo one naravnost sovražile naše preozke (bele) majčke. Naše prsne mišice bi rade le zase. Ko tole dokončam, tečem na fitnes.

Z romantiko ni prav nič narobe

Kaj nas stane, če pripravimo večerjo ob svečah (večerjo bi tako ali tako pripravili), če na mizo postavimo šopek cvetja (navsezadnje je zares lepo videti) in ji na poti domov kupimo bonboniero. Te male stvari meni osebno ne pomenijo dosti, a to ni pomembno, če veliko pomenijo njim in če me bodo zaradi teh drobnih gest še bolj oboževale.

Jan Kastelic

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri