Za najboljšim pride še boljši

Zakaj lepa in simpatična dekleta ljubijo barabe, ki jim vsak dan grenijo življenje?

28. 2. 2002

V zadnjih letih imam več znank kot znancev, nekatere med njimi so postale v vsem tem času že kar prijateljice, iz študentk pa gospe, žene, mamice ... In ko se družiš z ženskami, se družiš tudi z njihovimi težavami. Mnogo bolj kot z moškimi. Z njimi te druži predvsem zabava, dekleta pa se boj nagibajo k tarnanju in nasvetom ...

Vem za veliko zgodb, ki jih, razumljivo, tule ne bom podrobno opisoval, a kaj, ko jih ima večina enak skupni imenovalec. Težave so ljubezen, fantje, zaročenci, pa ne le oni, ampak še bolj prav pogled teh punc na njihove izbrance. Poslušam o sanjah, ki jih ima vsaka izmed njih. Prva bi rada postala to, druga je na dobri poti, da se ji uresniči spet nekaj drugega, tretja je pravkar dobila službo, ki ji veliko pomeni in jo bo pripeljala v svet politikov in diplomatov ...

Na koncu iz vsega skupaj ni nič

Zakaj? Pri prvi je ovira fant, ki si želi le tega, da bi bila doma, skrbela zanj in se počutila, da ji prav nič ne manjka. Lepo je pol leta, potem pa po lepem novem stanovanju že letijo krožniki iz porcelana.

Pri drugi je prav tako ovira fant, ki si želi tri otroke, in to takoj, saj ima dobro službo, po možnosti podjetje, v katerem dela od jutra do večera, njena kariera pa je na koncu poti oziroma na koncu hodnika, kjer se začne kuhinja.

In pri tretji prav tako, saj že dolga leta čaka, da bo izvoljenec njenega srca le začutil, kaj punca potrebuje. Nekaj svobode, razumevanja in predvsem več kot to, da zvečer sedi ob njej, gleda športni prenos, potem pa s prijatelji zavije še na kak kozarec. Ob takšnem vedenju ne pomaga niti diamantni prstan, ki se zasveti v njeni dlani ob kakšni pomembni priložnosti.

To so bili le trije primeri, ki sem jih doživel s svojimi znankami in prijateljicami, ki potem vse dolgo premišljujejo, se sprašujejo, odhajajo in se vračajo (če vmes ne zanosijo, ali pa celo ob tem), na koncu pa se zdolgočaseno vdajo v usodo. Vse so seveda lepe, pametne, simpatične in si zaslužijo, vsaj takole na prvi pogled in od zunaj, kaj boljšega od fantov, ki jim vsak dan grenijo življenje. Že isti večer vse te samozavestne lepotice spet padejo v njihov objem. Do naslednje polne lune.

Zdaj pa že pričakujete nasvet, kajne?

Bilo bi preveč samozavestno, če bi jih delil kar po dolgem in počez, saj vsak ureja svoje življenje predvsem po svoji volji in presoji, podobnih zgodb iz življenja mladih, luštnih ljubljanskih, pa ne samo ljubljanskih, primadon se je pač okrog mene nabralo toliko, da jih je bilo vredno omeniti.

No, ko sem razmišljal o tem, kaj naj napišem za konec, sem ugotovil, da “lepa dekleta ostajajo z barabami” zato, ker se ob njih počutijo varne, imajo z njimi kakšnega otroka, so finančno na konju, se bojijo samote, ne marajo sprememb, jih imajo navsezadnje tudi rade.

Z gotovostjo pa si upam trditi, da v vseh naštetih zgodbah manjka najpomembnejše – ljubezen. Spet bi lahko začel s primeri, navajal reke in pregovore, vpletal svoje izkušnje. No, najbolje je da ostane tako, saj je itak zmanjkalo prostora. Puncam pa – naj vedno zmaga srce, razum naj mu le pomaga. Odločnost naj premaga strah pred spremembami, saj tudi za najboljšim fantom pride še boljši.

Miran Ališič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri