Vse, kar moški obožujemo

Ker niso izključno mini krila in globoki dekolteji tisto, s čimer ženske obnorite moške.

28. 6. 2007

Kavarna v Ljubljani s pogledom na poznano mestno promenadno ulico. Srebam hladen zvarek, medtem pa pasem oči na številnih dekletih, ki se sprehajajo mimo. Njihova telesa, razgaljena poletni vročini, z dopustniškim nasmehom na obrazu kot sladica tega že tako čudovitega dne. Pravi trenutek, da vam zaupam, kaj so tiste malenkosti, s katerimi ženske resnično osrečujete moške.

Stvari, ki jih naredite

Dvomim, da se veliko žensk zaveda svoje privlačnosti v sicer precej vsakodnevnih dejanjih. Filmi nas prepričujejo, da moške zbudi le, ko se sklonite po svinčnik, ki je padel na tla, da lahko za nekaj sekund obnemelo strmimo v vašo rit. V resnici pa padamo na drobnarije. Na to, kako si nanašate balzam za ustnice, recimo. Glava rahlo nagnjena nazaj, usta odprta le za pokušino, ko si božate ustnice s svetlečo privlačnostjo. Še niste opazile, kako ta rutina spravi ob pamet moškega ob vas?

Kot recimo vaše potenje na fitnesu. Same sebi se verjetno zdite kot razkuhani paradižniki, a ste na fitnesu v resnici videti zelo mamljive. Naj povem, kaj vidimo mi: dekle v oprijetih športnih oblačilih, ki globoko diha in se poti, konča pa z dolgotrajnim raztezovanjem. Kot da bi izzivale.

Kar sicer rade počnete na plesišču, vedoč, da vroči ples s prijateljico vedno podžge okoliške moške možgane v pumpanje krvi v vse speče predele. Na tej točki se seveda zavoljo teh moških opravičujem za obveznega pijanega bebčka, ki se potem poskuša preriniti med vaju – a le kdo mu lahko zameri.

Stvari, ki jih oblečete

Vsaka ženska lahko s tono ličil in kreditno kartico izgleda božansko. Kar prepriča moške, pa je, ko dekleta zmuznete v udobna domača oblačilca, v seksi trenirko, nato pa s spuščenimi lasmi in brez modrčka navlečete nase lahkotno majčko. Če gre vse po sreči, skozi to majčko pokukajo še bradavičke, da izgledate kot prisrčne tihotapke rozin. Te so kot češnjica na vrhu slastne, nevsiljive ženskosti. Povedano drugače – ni bolj seksi ženske od tiste, ki v vsakdanjih oblačilih lahko razkaže svojo naravno lepoto.

A vseeno ne pozabite – moški smo vizualna bitja. Še vedno zato prepričljivo zažge vsak namig na dobrote, ki jih skrivate pod oblačili. Rahlo razkrite čipkaste nogavice, prijetno podprt dekolte ali pa nesramno ujet pogled na vaše tangice so vsekakor male zmage vsakega moškega, ki jih je deležen.

Stvari, ki jih rečete

Dekleta vsekakor veliko dosežete s sugestivnim flirtom, a na koncu ključno vlogo vseeno igra komunikacija. V tej pa še tako zgovorne dame ponavadi ne preklinjate kaj dosti - še več, tega največkrat ne odobravate niti pri moških. Vsake toliko, ko se energično zapletete v situacijo, pa vam vendarle uide kak sočen sveženj psovk, ki vse prej kot zmoti. Spomni, da ste pod fasado urejenosti in uvidevnosti tudi strastne, zagrete in samosvoje. Spomni, da je prav življenjska energija tista, ki na koncu obvelja za najpomembnejši atribut kakovostne osebe in nam obenem namigne, kako živalske ste lahko tudi kje drugje.

Darjo Hrib