Veseli december in moški

December je mesec, ko je priložnosti za veselje na pretek, a nam hkrati povzroča tudi težave.

27. 11. 2008

Ulice so lepo okrašene, ljudje se zbirajo na stojnicah s kuhanim vinom, na radijskih valovih ne manjka božičnih pesmi, izložbe so še posebej mikavno okrašene, vse je narejeno za romantiko in zdi se, da ni nobenega razloga za skrb. A nekaj težav vseeno je.

Pritisk obdarovanja

Ženske rade rečete, da vam ni zelo pomembno, kako vas obdari. Vendar vsak moški, ki je kdaj v napetosti opazoval izraz svoje dame, ko je odpirala darilo, ve, da to niti približno ne drži. Z darilom vam povemo, koliko se zares zanimamo za vas, koliko smo bili pozorni, ko ste nam mimogrede omenile, česa si želite, koliko smo se za vas pripravljeni potruditi. Najhujši je prisiljen nasmešek, ko zagledate svoje darilo, in nekakšna kisla zahvala.

Kupovanje daril je eno najbolj stresnih opravil za moškega v decembru, zato nam morate pomagati. Samo bežni namigi skozi leto najverjetneje ne bodo dovolj. Recimo, vse decembrske sprehode po centru izkoristite za to, da se navdušite nad darilom, ki si ga želite. Pač ob uhanih, ki so vam všeč, malo glasneje zastokate. Moškim je treba bolj konkretno nakazati, česa si želite. Ne zato, ker bi bili manj inteligentni, ampak zato, ker se pogosto ne zavedamo, kako pomembne se takšne geste zdijo ženskam. Tudi tistim, ki to zanikajo. Sami redko vemo, kaj je pravo za vas. To nam uspe le, če smo naravno nadarjeni ali ste nas dobro natrenirale.

Decembrske zabave

Še ena občutljiva tema za tiste, ki so v zvezah. Decembra je namreč nešteto različnih novoletnih rajanj – od službenih do zabav fitnes centrov. Te zabave so lahko problematične iz več razlogov. Prvi problem utegne biti, da moški običajno najraje žuramo s prijatelji brez svoje drage. Če imaš poleg svojo žensko, še posebej v družbi, ki je ne pozna, moraš neprestano skrbeti, da jo boš zabaval in da ji ne bo dolgčas, s tem pa žrtvuješ svoje brezskrbno rajanje. Zato bi šli radi na te zabave brez vas.

To ne pomeni, da vas nimamo radi, le drugačne vrste zabave si želimo. Če to razumete in ne komplicirate, je december takoj lepši. Seveda pa še zdaleč ni v redu, če tvoj moški niti enkrat nima želje iti s teboj na zabavo. Drugi problem teh zabav je, da jih imate tudi ve – brez nas. Že tako ne maramo vaših moških sodelavcev, tokrat pa vemo, da bodo zabavo izkoristili za bolj sproščeno druženje. Zato nam naredite največjo uslugo, če nam poveste le, da ste s sodelavkami plesale vso noč. Sodelavcev ne omenjajte.

Praznovanje novega leta

Najhujše praznovanje novega leta sem doživel, ko sem ga dočakal v družbi prijateljev svojega dekleta, predvsem zato, ker se nikoli nismo ravno ujeli. Zato se mi zdi najpomembnejše za dobro silvestrovanje, da se dogaja v družbi, v kateri se oba dobro počutita. Če je le eden zadovoljen, ni dovolj. Če takšne družbe ne moreta najti, pojdita nekam sama. V vsakem primeru pa je za nas pomembno, da se da tam prespati, saj je za moške silvestrski seks zelo pomemben. Verjamemo, da nas bo tisto, kar počnemo prvi dan leta, v obilici spremljalo skozi vse leto. In ne poznam moškega, ki mu ideja, da bo imel vse leto na pretek seksa, ne bi bila všeč.

Simon Zajc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri