Večno samski

Za velik del moške populacije se danes zdi, da bi želeli ostati večno samski ...

30. 7. 2009

Kar ima seveda za posledico tudi zelo veliko število samskih žensk. Zakaj smo torej taki? Od prejšnje noči mi je še posebej ostal v spominu pogovor z eno od naših bralk. Je čedna blondinka, stara malo čez 30 let, veliko oprsje, izobražena, komunikativna, skratka dobra bejba.

Še vedno samska in za to krivi nas, moške. Oziroma moška nepripravljenost, vezati se, naj bi bila kriva, da je ona in veliko njej podobnih žensk še vedno samskih. Njeno glavno vprašanje je bilo, zakaj se tako zelo bojimo zvez. Ker sem v tistem trenutku lahko mislil le na to, kako bi se potopil v njeno oprsje, ji nisem znal odgovoriti, sem ji pa zato obljubil odgovor s člankom v naslednjem Cosmu.

Razlog št. 1: Vedno upamo na boljšo

Moški smo takšni bebci, da tudi, ko imamo pred seboj dobro žensko, ki jo iz nekega čudnega razloga privlačimo, in to celo tako močno, da se je pripravljena odreči vsem drugim moškim, mislimo, da najbrž lahko dobimo še boljšo.

Ali ne bi bila smola, če bi se spustili v zvezo, potem bi pa spoznali boljšo, vsaj na prvi pogled? Če nas preganjajo takšne misli, tako ali tako še nismo zreli za zvezo in veliko število nosilcev penisa se ukvarja s to mislijo. Seveda boljša potem nikoli ne pride in čez nekaj let potem ponovno vzpostavimo stik s prvo, misleč, da imamo še vedno možnosti pri njej. Ja, res smo bebci.

Razlog št. 2: Leni smo

Za dobro zvezo je treba delati, mi pa smo leni, zato že ob prvih malo večjih razprtijah hočemo oditi. Ne ljubi se nam. Ko si samski, se ukvarjaš le s seboj. Vse, kar ti jemlje energijo, je načrtovanje žura, športa, druženja s prijatelji, še malo žura, nekaj malega energije vložimo tudi v vzdrževanje stikov z našimi prijateljicami, ki nas kdaj vzamejo med noge.

Samski moški ne pozna odgovorov v smislu: “Joj, ne vem, ali bom lahko, moram vprašati drago, ali imava kakšne druge načrte.’’ ali pa: “Ne morem, ker greva k njenim na kosilo.’’ Nikomur nam ni treba pojasnjevati, kje smo bili in zakaj nismo poklicali ter kdo je sodelavka, ki nas neprestano kliče. Samsko življenje je udobno.

Razlog št. 3: Nismo sposobni za zvezo

Zveza človeka razgali, vsaj tista dobra, v kateri se nič ne pretvarjaš, ampak snameš masko in pokažeš, kdo v resnici si. To je pa za veliko moških lahko zelo boleče. V zvezi namreč spoznamo, da morda sploh nismo tako v redu, kot smo si do zdaj mislili o sebi.

Pademo na teritorij, kjer še nismo bili, in se sploh ne znamo gibati, hkrati pa iz nas vrejo vsi kompleksi, ki smo si jih nabrali skozi življenje. To je boleče. Kljub temu poskusimo, se opečemo enkrat ali dvakrat, potem pa obupamo in smo raje samski lovci, ki se z dekleti zapletejo le toliko, da so še vedno lahko kul.

Ali je bolje imeti punco ali biti samski?

“Glede na to, da grem ravno k punci, moram reči, da je bolje imeti punco. Po svoje je seveda fino tudi, ko si sam.’’ Tine, 24, študent

“Zlasti zdaj, ko je poletje, je bolje biti samski, ker imaš lahko več avantur kot pa takrat, ko si vezan.’’ Tim, 17, dijak

“Bolje je biti v razmerju. Predvsem zaradi samozavesti in zato, ker imaš nekoga v bližini, s komer se lahko pogovarjaš.’’ Davor, 18, dijak

“Bolje je s punco. Drugače ti je včasih lahko dolgčas. S punco sva skupaj že šest let, in zato vem, da nisem rad samski.’’ Žan, 20, študent

“Ko si samski, ti po glavi hodijo samo traparije, s punco pa se zresniš in ves čas imaš nekoga, da se z njim stisneš.’’ Denis, 20, zaposlen

Simon Zajc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri