Več seksa za boljšo spermo

Končno! Dobra novica, fantje! Pozabite vse, kar so vas o kvaliteti sperme učili do sedaj!

16. 10. 2007

Parom, ki so imeli težave pri zaploditvi svojega naraščaja, so še nedolgo tega svetovali, naj se za boljšo kvaliteto sperme za nekaj dni vzdržijo spolnosti. Zdaj pa je raziskovalni tim univerze v Sydneyu sporočil, da bi s takšnim ravnanjem dosegli prav nasproten učinek od željenega.

Dobri vojaki se kalijo z akcijo

Avstralska študija, v kateri je bilo vključenih 42 moških s spermo, za katero je bilo pod mikroskopom ugotovljeno, da je slabše kakovosti (beri: z veliko spermijev abnormalne oblike), je pokazala, da se poskočnost in agilnost njihovih ‘vojakov’ zvišuje z rednim, vsakodnevnim ejakuliranjem.

Dilema: Kvantitete ali kvaliteta?

Britanski zdravnik, dr. Allan Pacey, je ob tem povedal, da seksualna abstinenca sicer zares pomaga k večji številčnosti spermijev, da pa očitno po drugi strani le redna ejakulacija poskrbi tudi za njihovo kvaliteto.

“Če si torej par želi spočeti otroka, bi jima priporočil interval spolne živahnosti nekje med dvema in tremi dnevi. Če pa moški že ima v svoji spermi ugotovljenih veliko abnormalnih spermijev, bi bilo verjetno bolje, če bi imela spolne odnose pogosteje ...”

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri