V pasti prijateljstva

Njena najhujša zavrnitev.

29. 7. 2004

Ženske lahko moškemu rečete ‘ne’ na nešteto načinov, a verjetno najbolj hinavski, po ovinkih speljani odgovor na njegovo dvorjenje je: “Bodiva samo prijatelja.” A vsak moški dobro ve, da mu s temi besedami želi povedati le to, da nima zanj niti najmanjših seksualnih skomin. In najverjetneje tudi prijatelja ne bosta nikoli.

Po kategorijah

Moški gledamo, ženske vidite in v procesu zmenkarjenj se prične resna kategorizacija, v kateri ženske dokončno določite, ali bo snubec nasproti vas kdaj dobil dovoljenje, da vam zleze pod kožo. In hlačke. Okvirno zato moški pademo v eno od naslednjih kategorij: tisti, s katerimi bi takoj spale, tisti, s katerimi bi morda spale, in tisti, ki jih vrtite v svoji bližini, dokler jim ne ponudite prijateljstva.

Sam krivdo v slednjem primeru večinoma pripisujem moškim. V takšno past se namreč pustijo ujeti zgolj nesamozavestne reve, ki stopicljajo v ozadju, ne prevzamejo pobude in v strahu pred zavrnitvijo le čakajo na zeleno luč.

Ohranjajo pozicijo prijaznega fanteta, ki prikimavajoče in ponižno posluša, medtem ko ona tarna o ‘svinjah’ – tipih, ki so uspeli izrabiti njo. A je že tako, da so prav ‘svinje’ tisti moški, ki dobijo vse ženske. A tudi moški imamo kategorije. In sledeče tri so glavni vir tistih žensk, ki največkrat porabijo ‘prijateljstvo’ za izgovor za zvezo brez intimnosti.

Denar, poroka in strah

Tako moški kot ženske ljubimo moč, denar, položaj in status. Zato nekatere ženske spijo tudi z majhnimi, plešastimi, debelimi tipi. Velikost pač šteje – denarnice namreč. Ko te ženske ugotovijo, da za novi zmenek ne bodo večerjale v elitni francoski restavraciji, mo- škega kaj hitro povabijo v ‘prijateljsko’ past.

Druga kategorija so že zasedene ženske, ki so na dan prilezle v upanju na hiter flirt. Imajo skrhano samozavest, niso prepričane v solidnost domačega razmerja in želijo potrditev, da so še vedno privlačne tudi za samske moške.

Njihovo vedenje sicer nakazuje, da si želijo seks – izzivalno se oblačijo in ubogega nevedneža izzivajo z dvomljivimi namigi, ko pa moški končno napade, le butasto pogledajo in rečejo: “Sem mislila, da sva samo prijatelja.” Zadnja skupina pa vključuje ženske, ki so bile v preteklih razmerjih močno prizadete in se na izgovor ‘prijateljstva’ obešajo zato, ker želijo preko te fasade ustvariti fiktivno varno zaledje.

Njihov strah pred razkritjem čustev je potem tako zavirajoč, da tudi če se moški strinja s tem, da sta najprej prijatelja, ona zavestno omejuje nadaljnji kontakt.

Ponudba prave mešanice

Moški bomo prej ali slej naleteli na eno od zgornjih treh različic in se pač opekli. V napakah se skrivajo izkušnje. Pri vseh drugih ženskah pa počasi le odkrivamo, kako se izogniti prijateljski pasti.

Da ženske želite ‘svinje’, je morda malce pretirana trditev – kar ženske res želite, je ravno pravšnja mešanica obeh svetov: samozavestnega bad guya, ki bo prevzel pobudo, in nežnega, prijaznega džentelmena v enem paketu. Ker ženske pač ne veste, kaj hočete, je torej pametno, da to vemo mi. In zato namig: če vas povabimo ven, hočemo strasten seks, ne pa prijateljske debate.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri