Ugotovi, katere "pasme" je tvoj moški in ga osvoji (za vedno)!

Primerjajte svojega moškega z ljubkimi psički in našle boste osupljivo veliko podobnosti s prikupnimi bitjeci.

Ugotovi, katere "pasme" je tvoj moški in ga osvoji (za vedno)! (foto: Profimedia) Profimedia
13. 7. 2015

Sprehodite se po parkih in videli boste neverjetno podobnost moških z ljubeznivimi kepicami, ki se podijo za žogami, se prekopicujejo po travi in povohajo vsako mimoidočo lepotico. Pa ne recite, da ni vsaj nekaj resnice v tem, kako podobna sta si moški in njegov štirinožni prijatelj.

Razmislite: tako moški kot psi se radi družijo v večjem številu oziroma skupinah, neprestano med seboj obračunavajo in pospravijo vase prav neverjetne količine hrane.

Se vam ta primerjava zdi žaljiva?

Raje jo obrnite sebi v prid, kajti lahko vam je v veliko pomoč za razumevanje vam ljubega bitja, ki pa ga seveda nikakor v celoti ne razumete.

Razkrili vam bomo nekaj skrivnosti in nasvetov, kako s pomočjo razumevanja pasjega vedenja poglobiti in učvrstiti odnos s partnerjem.

So družabna bitja

Psi so družabna bitja; zelo močno se navežejo na člane krdela. Ne glede na aktivnost, naj si bo to dejanje v gozdu ali igra v parku, psi ostajajo skupaj v dobrem in slabem.

Podobno pripadnost svoji družbi kaže tudi vaš moški. Potrebuje moško družbo, v kateri mu ni treba skrbeti, kakšen vtis bo naredil in v kateri lahko sproščeno spregovori o svojih dosežkih, pa čeprav govori iz njega le njegov ego, ki nima nikakršne povezave z realnostjo.

pes

Moški bo cenil, da ga razumete, ko se želi včasih posvetiti svojim prijateljem. To ne pomeni, da vas ne ljubi ali da mu vaša družba ne ustreza.

Preprosto potrebuje trenutke, ko lahko sprosti svoje ventile in se nahrani z energijo. Skušajte se vklopiti v njegovo družbo in deležne boste občudovanja ne samo svojega ljubljenega, temveč tudi članov preostale družbe.

Nesmiselno je pričakovali ali celo zahtevati, naj izbira med vami in prijatelji. S tem ga boste le prestrašile in odgnale od sebe. Rezultat pa bo tak, da se vas bo na daleč izogibal.

Pustite mu čas, v katerem se bo posvečal zgolj prijateljem in svojim hobijem. Ko se bo ljubeč vrnil v vaš objem, ga sprejmite z navdušenjem in s hvaležnostjo, izkoristite dobrodušnost in se mu pustite razvajati.

Obožujejo igro

Psički obožujejo igro, še posebej, če jim ta predstavlja izziv. Preprosto nori so na igrice, ki jim povišajo adrenalin, prav tako tudi moški.

pes

Ti so namreč nagnjeni k temu, da jim vsaka, še tako nepomembna situacija, predstavlja uganko, ki jo morajo rešiti. Zaradi svoje naravnanosti k tekmovalnosti moški spremenijo v tekmovanje vse, tudi zmenke.

Sprejmite izziv in postanite del njihove igre. Presenetite ga z okusno večerjo, za konec pa mu postrezite tudi sladico – sebe. Nato stopite korak nazaj in ga pustite nekoliko v negotovosti.

Pustite, da se on ukvarja z vami. Vaša nedostopnost prebudi v njem lovski nagon.

“S Petrom sva bila par že šest mesecev, ko sem opazila, da najino vezo jemlje kot samoumevno,” pravi Nives, 24. “Predlagala sem, da bi si vzela teden dni časa zase. Po tem dogodku je želel vsak prosti trenutek preživeti z mano.”

Potrebujejo prostor za raziskovanje

Psi so radovedna bitja. Ovohati in okusiti morajo prav vse, četudi je to sosedova vreča smeti. Čeprav tvegajo, da bodo dobili povodec, bodo radovedno – do zadnjega kotička – raziskali okolico in se prepričali, da so videli vse. To pa ne pomeni, da niso zadovoljni s svojim dvoriščem.

Ko ga spustite s povodca, da svobodno teka, se bo vedno zvesto vrnil nazaj. Podoben občutek svobode potrebuje vaš moški. Prostor, da razišče vse skrivnosti in sladkosti življenja.

pes

Če boste svojemu moškemu sledile na vsakem koraku, boste zanj kaj kmalu postale nezanimive in vznemirljivost ob srečanju bo le lep spomin.

Privoščite si nekaj večerov v družbi svojih prijateljev iz otroštva, ali pa si vzemite čas za tisto knjigo, ki si jo že dolgo želite prebrati, vendar nikakor ne najdete časa zanjo.

S tem mu boste pokazale, da mu brezpogojno zaupate, in v njem vzbudile radovednost, kaj počnete, kadar ga ni v bližini.

“Čeprav sem si neznansko želela izvedeti vsako najmanjšo podrobnost s srečanja mojega fanta z njegovo bivšo partnerico, sem se raje ugriznila v jezik,” pravi Veronika, 26.

“Stežka sem se uprla skušnjavi in mu raje začela pripovedovati, kako sem preživela čas brez njega. Izkazalo se je, da sem pritegnila njegovo pozornost. V hipu je pozabil na svojo dogodivščino.”

Najslabše, kar lahko naredite, je, da tečete za pobeglim psom. Pripravile ga boste do tega, da bo tekel še hitreje.

Zato svojemu moškemu raje pokažite, da se znate zabavati tudi brez njega in še kako vesel bo, da bo smel naslednjič z vami preživeti proste trenutke.

Nikoli ne odrastejo

Celo starejše pse boste videli, kako se valjajo po hrbtu in razigrano preganjajo sosedovo mačko. Nezrelo obnašanje se pretaka po njihovi krvi.

Tudi moški se radi zatečejo v obdobje igrivosti in brezskrbnosti. Ko opazite tovrstno obnašanje pri svojem moškem, ga raje prepustite njegovim občutkom, kot da bi vihale nos nad njegovim obnašanjem.

pes

Moški, ki ima občutek, da ga neprestano nadzirate, vas bo zamenjal za nadzornika, zato prihranite jezo in negodovanje za drugačne priložnosti.

Raje poiščite tisto malo deklico, ki se še vedno skriva v vas in se mu ob njegovih vragolijah pošteno nasmejte, ali pa se mu kar pridružite.

Izražati želijo notranjo prvinskost

Obstaja razlaga, zakaj vaš psiček pomoči vsako drevo, ki ga opazi. S tem izkazuje svojo premoč. Z drugimi besedami bi lahko rekli: “Naj se vidi, kdo je tukaj glavni.” Moški potrebujejo dokazovanje, to imajo v sebi.

Prošnja

Glede na to, da so vsa tovrstna dejanja zgolj njegova težnja po dokazovanju, mu pustite, naj vam pokaže svoje spretnosti.

To mu bo veliko pomenilo, saj mu boste s tovrstno pozornostjo zagotovile, da še vedno potrebujete njegovo pomoč in da je še vedno zaželen.

“Zdelo se mi je nepotrebno, da sem Andreju pustila opravljati stvari, ki bi jih lahko naredila tudi sama,” pravi Tanja, 28.

“Kmalu sem opazila njegovo zadovoljstvo, ki ga je izžareval ob tem, ko je igral zaščitniškega fanta. Kljub temu, da bi marsikaj lahko opravila sama, sem bila srečna, ko sem opazovala njegov zadovoljen obraz.”

Da se vam vaša dejanja ne bodo maščevala, nikoli:

  • Ne pretiravajte s kričanjem. Preveč vročekrvnih pogovorov bo omajalo njegovo zaupanje. Trikrat vdihnite in se mirno pogovorite. Le s previdno izbranimi besedami, ki bodo jasno izrazile vašo kritiko, boste dosegle svoj namen.
  • Ne grajajte ga, ko se trudi. V kolikor vam za praznik podari neprimerno darilo, se zahvalite in ga poljubite. Ob naslednji priložnosti pa le poskrbite, da bo vedel, kako zelo si želite tiste zlate verižice.
  • Nikoli ga ne pustite v negotovosti. Moški imajo slab dolgoročni spomin. Tako vaš moški ne bo razumel, zakaj je danes kaznovan za nekaj, kar je storil včeraj. O napakah in težavah se pogovorite takoj, nato se ne obremenjujte več.

pes

Razkrijte, kaj se skriva v njem

Pogosto si ljudje izberemo tiste pasme psov, ki dopolnjujejo naš značaj. Preberite si, kaj pes vašega partnerja govori o njegovem značaju.

  • Bernardinec

Ob tem mirnem in močnem psu se sprehaja varen, predan lastnik, ki bolj ceni manjšo skupino dobrih prijateljev, kot pa pozornost v množici, pod žarometi.

  • Sibirski husky

Če se vaš moški rad žoga s tem močnim in samostojnim psom, je verjetno tudi sam močan in tih človek, ki ljubi naravo.

  • Pudelj

Kljub majhnosti in vzdržljivosti so lastniki teh psov tople, zaupanja vredne in družabne osebe.

  • Zlati prinašalec

Lastniki teh psov so ljubeznivi, prijazni, družabni in preprosti.

  • Rotweiller

Videti so agresivni kot tirani. Vendar moški s to pasmo ne grizejo, temveč zgolj lajajo.

Napisala: Ana Širec

Preberi še: 6 stvari, ki si jih moški med seksom želijo od žensk ali pa so oglej 9 noro hudih stajlingov s pločnika slavnih!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri