Ti je že priznal, da je mamin sinko?

Dan žena in materinski dan ter velik šopek, knjižica Moji ljubi mamici in cel koš poljubčkov … Od njenega 29-letnega sina!

Čeprav ne prizna, obstaja velika verjetnost, da je še vedno mamin sinko.   (foto: Shutterstock) Shutterstock
2. 3. 2012

Seveda je lepo, da ima rad svojo mamo, jo ceni in spoštuje, je pozoren do nje in ne pozabi na njene praznike. Pravijo celo, da bo takšen, kot je do svoje mame, tudi v odnosu z žensko svojega življenja …

Če  bo ta naziv sploh kdaj nosila katerakoli druga kot njegova mama. Ona je namreč svetnica, alfa in omega, za katero bi naredil vse (odrekel bi se tudi ženski, ki ga noro privlači, ker to najbrž ne bi bilo všeč njegovi mami, ali bi celo pozabil na svoje sanje o nevesti v beli obleki in živel do konca njenih dni z – Mamo).

Ne, nočem te prestrašiti, a zgoraj sem pisala o ekstremih, ki jih je k sreči zelo malo, a ker so čustveni in razumevajoči, se da kaj hitro zaljubiti vanje.

In če boš kdaj spoznala fanta, ki bo o svoji mami govoril kot o boginji, se ne zaljubi prehitro, raje se čim prej povabi k njej na obisk, in če se ne bo razveselila ne njegove sreče s tabo ne tvojega šopka rož ali lično zavitega paketka najboljšega čaja iz izbrane čajne hiše, raje hitro pozabi nanj – ker ne bo nikoli tvoj.

Drugi tip maminih sinkov ne temelji na pretirani ljubezni, temveč na strahospoštovanju. Njegova mami je zakon, ona že ve, in čeprav se ji je že kdaj uprl, bo plesal tako, kot bo igrala ona – in ker ima ona raje trdi rok, ti pa romantične popevke, boš trpela predvsem ti … njemu pa bo krvavelo srce, ker se ne bo znal izmakniti iz njenih krempljev, pa ne bo vedel, zakaj ga je zapustila že šesta srčna izbranka … dokler ne bo tako razočaran, da bo naredil nekaj z odnosom s svojo mamo, ali pa se vdal v usodo in se poročil s prvo, ki mu jo bo ‘požegnala’ mama.

K sreči je prvega tipa maminih sinkov malo. In če se boš z drugim tipom prevečkrat sprla zaradi Nje (ki vedno najbolje ve, tudi če skozi njegova usta), premisli, ali res hočeš nadaljevati bolečo zvezo.

Ker obstaja tudi tretja vrsta sinkov – takšnih, ki so lahko male barabice, strastni poslovneži ali pa čisto navadni fantje, ki imajo svoje mame radi, jih malce celo obožujejo, a so z njimi razvili zdrav odnos, na katerem zdaj gradijo bolj ali manj srečne zveze z dekleti, se učijo, kalijo … in pripravljajo na to, da bodo nekoč zaživeli z gospodičnami, ki bodo všeč najprej njim in šele potem njihovim mamam.

Foto: shutterstock