Tangice, brazilke in druga čudesa

Kakšno je naše mnenje o krpicah, ki jih oblečete pod obleko?

23. 2. 2006

O tem, kaj naše boljše polovice rade navlečejo nase, smo moški, vsaj tisti, s katerimi se družim sam, precej brezbrižni. Komentarjem na temo ali je ta in ta kos na njej videti dobro, se radi izogibamo v velikem loku oziroma se v primeru, da si gospa izrecno zaželi našega mnenja, zatečemo k že dobro naštudiranemu kimanju in mhmkanju.

O zadevi torej ne premišljujemo dosti, trudimo se predvsem zato, da je mir v hiši. Vse dokler ni na tapeti spodnje perilo – tega se radi lotimo celo, ko nje sploh ni zraven. Čeprav uporabna vrednost modrčkov in spodnjih hlačk nikakor ni zanemarljiva, se nam, ko na te krpice pomislimo, v glavi začne odvijati zgodba, ki z oblače njem nima dosti povezave. Naj se sliši še tako klišejsko: o spodnjem perilu ne razmišljamo v smislu, da bi ga one oblekle, ampak zato, da bi ga mi slekli.

Manj je več

Moji odgovori na vprašanje “Kakšno perilo ti je najbolj všeč?” so pri tistih, ki so se za to preventivno zanimale, vzbujali vsaj začudenje, če že ne popolnega presenečenja. Večinoma se nisem mogel upreti namigu, da prisegam na preproste oblike in materiale, v smislu manj je več, kot je moj komentar lepo povzela ena od njih.

Moje skromno mnenje je, da vsak poskus predrugačenja osnovne forme pokvari intimno srečanje z njeno vsebino ali, če poenostavim, najbolj me razjezi, da so na zunaj videti takšne, a se potem izkaže, da so povsem drugačne. Vsi vemo, da ‘wonder braji’ (eden mojih prijateljev jim slikovito pravi stojala za joške) delajo čudeže samo od zgoraj, od spodaj pa je lahko tudi obratno. Oprostite, ampak jaz imam vsekakor raje, da me ne prinašate naokoli. Predvsem ker se mi potem zdi, da imate vse enake.

Če se spustim malo nižje

Ob pogruntavščini, ki se ji reče tangice, najprej pomislim na to, da mora biti tisti, ki jih obleče, precej neudobno. Kljub temu se strinjam, da v kombinaciji z ozkimi kavbojkami tangice upravičijo svoj namen – vsekakor je bolj privlačno, da na prvi pogled o robovih hlačk ni ne duha ne sluha in je vanje oblečena ritka povsem naravno zaobljena.

Vesel pa sem tudi, da za tovrstne optične pomanjkljivosti obstaja še drugačna rešitev. Odkar sem jih imel priložnost opazovati (in občudovati) na Kylie, sem dobesedno nor na brazilke, ki ne naredijo seksi le zunanje podobe, ampak so videti popolne tudi, ko so kavbojke že zdavnaj pod posteljo. Seveda tudi pri hlačkah prisegam na preprostost krojev in materialov. Razni metuljčki, Garfieldi in izvezene rožice povzročajo nepotrebno zmedo in odvračajo pozornost od vsega, kar se skriva pod njimi.

Vse je odvisno od nje

Kljub temu da si prav dobro predstavljam zame ubijalsko kombinacijo spodnjega perila (za nakup takšne sem seveda zadolžen sam), ne morem zanemariti dejstva, da je tudi tista, ki si jo izbere sama, pravzaprav vedno zadetek v polno. Ženska, ki se v svoji koži (in perilu) počuti samozavestno, je seksi za umret. Ali nisem že nekajkrat poudaril, da mora biti zelo preprosto?

Luka Senica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri