Spoznaj seksi brata Fourcade: "Slovenska dekleta so nama všeč"

Gorenjska je pred kratkim pokala po šivih od postavnih športnikov, vročih biatloncev. Najbolj pa sta zagotovo izstopala brata francoskega rodu, Simon in Martin Fourcade. Med bivanjem na Bledu sta si vzela čas za pogovor.

Spoznaj seksi brata Fourcade: "Slovenska dekleta so nama všeč" (foto: Milena Novak) Milena Novak
8. 1. 2015

Šestindvajsetletni Martin, dobitnik 16 medalj z velikih tekmovanj, sicer v rezultatih prekaša starejšega, 30-letnega Simona, ravno nasprotno pa je pred fotografskim objektivom, kjer se bolje znajde starejši brat.

Simon se je namreč popolnoma gol fotografiral za enega od najbolj vročih športnih koledarjev Dieux de Stade - bogovi stadiona.

Gre za koledar, ki je namenjen ozaveščanju o raku na dojki, za fotografiranje pa izberejo najatraktivnejše francoske športnike.

Vsakoletni koledar je zato upravičeno eden od najbolje prodajanih v Franciji. Za fotografiranje se je odločil, ker se je oseba, ki mu je bila zelo blizu, borila s to zahrbtno boleznijo.

Čeprav je sprva okleval, se je zaradi dobrodelne težnje koledarja le odločil, da to stori. Simon je na fotografiji videti kot profesionalni model, a pravi, da mu je bilo na fotografiranju zelo nelagodno.

"Zelo nerodno mi je bilo odvreči vsa oblačila in pozirati gol pred 15 ljudmi," pravi, da mu še nikoli ni bilo tako nerodno, a je vseeno zelo hvaležen celotni ekipi za profesionalnost.

Povabilo na slikanje je prejel tudi njegov brat Martin, ki pa ga je zavrnil.

"Namen fotografiranja je bil tudi meni zelo pomemben, a se v takšni situaciji ne počutim dobro, zato sem se odločil, da goloto obdržim zase," pravi lanski dobitnik dveh zlatih olimpijskih medalj.

A Martinove oboževalke niso razočarane samo zato, ker se ni odločil za golo fotografiranje. Martin je omejil tudi uporabo družbenih omrežij, na katerih je prejel kar nekaj mamljivih sporočil.

"Ukinil sem svoj profil na Facebooku, da nimam več težav s svojim dekletom," pravi mlajši od bratov, ki je v zvezi s svojo Heleno, prav tako Francozinjo, že šest let.

Tudi njegov brat Simon, ki je v resni zvezi že eno leto, pravi, da so dekleta pogumna, saj je na Facebooku dobil poročno ponudbo, na katero se seveda ni oziral.

Brata Fourcade skupaj preživita več kot 300 dni na leto, zato je dober odnos zelo pomemben, se strinjata oba.

"Rad ga imam, tudi on me ima rad, vsaj upam, da je tako," je malo dvomljiv Simon. Ko sta bila mlajša, sta se tudi veliko prepirala.

"Spominjam se, da sva se sprla, ker sem si želel črn avtomobilček, on pa prav tako," pravi Simon. A Martin takoj pripomni, da je bil Simon vedno bolj nagle jeze kot on, zato je vedno naredil vse, da je razjezil brata.

Praznike sta že od malih nog preživljala v idilični okolici svojega doma, sneg in gore pa so dali domačemu vzdušju piko na i. Ravno zato se med novoletnimi prazniki nikoli nista odločala za kakšna potovanja. 

Napisala: Milena Novak
Foto: Milena Novak