Na dopust: Solo ali v dvoje?

Poleti se tudi tistim moškim, ki so najraje v zvezi, samsko življenje zdi bolj privlačno.

Bodi samo moj. (foto: Tamara Schlesinger) Tamara Schlesinger
25. 5. 2010

Moški smo bebci, kadar govorimo o zares pomembnih stvareh. In bolj ko se približuje poletje, bolj izrazita postaja naša bebavost. Sicer ne vem, ali je to znanstveno dokazano, vendar najbrž drži, da se število moških sivih celic zmanjšuje premo sorazmerno s površino razgaljene ženske kože na ulicah. Povedano drugače – manj ko ste oblečene, manj nadzora ima naša zgornja glava in več se slinimo, bolj pa ko se slinimo, manj nam tekne monogamnost.

Kako sonce kisa naše možgane

Poletje je za nas moške zelo naporno in velikokrat tudi trpeče obdobje. Ko pomislim na moškega in na njegovo divjanje hormonov, ki ga sprožate v lahke poletne oblekice odete, sladoled lizajoče, nežno smejoče, lahkotno postopajoče in greha vzbujajoče ženske, me spominja na mojega psa, kadar se goni sosedova psička – meša se mu.

Kar naenkrat je povsod veliko lepih ženskih bitij, nekatere zapeljujete na kolesih, druge ste seksi med tekom v parku, toliko zagorele ženske lepote je na vrtovih mestnih lokalov, če pa se premaknemo v bližino morja, se naš nagon, da bi podrli čisto vsako, postavi v prvo vrsto naše zavesti. In če moški kdaj razmišlja, da je najbolje biti samski, je to zagotovo na začetku poletja.

Samski

Nekateri so poleti res samski, drugi v svoji naivnosti postanejo samski pred poletjem, vsi pa na koncu poletja ugotovijo, da poletje ni imelo nekega večje učinka na njihovo spolno življenje. Tisti, ki so bili prej dovolj dejavni, so tudi poleti, tisti, ki pa z ženskami ne znajo, jim tudi poletje ne pomaga ter jim tako ostanejo le ­gledanje in  izjave: O, kaj bi jo!

Vezani

Moški, ki jih višje temperature ter povečano število skušnjav ne poneumi in vejo, kako preživeti vroče poletje, polepšano z žensko, pa se veselijo drugih prednosti poletja. Poletje v zvezi je čudovito, ker je tudi tvoja ženska manj oblečena, kar pomeni, da ti je še bolj seksi, če te zagrabi, so njeni  boki veliko lažje in hitreje dosegljivi, ker je toplo, lahko seksaš, kjerkoli si želiš, ker je čas dopustov, sta oba veliko bolj sproščena, navdušena in pohotna.

Da ne bom našteval le seksualnih prednosti, poletje ima ogromno dodatnih možnosti za romantiko. Nastopijo nočni pikniki pod zvezdami, sprehodi ob morju, ples, intimne  večerje  pod kakšno trto ...

In ko je poletja konec, so iskreno vezani še  bolj zadovoljni, bebci pa ugotovijo, da jim je bilo s punco v resnici veliko lepše. Uspešnim samcem je pa tako vseeno, kateri letni čas je – poleti pač lovijo bolj zagorele ženske v primerjavi z drugimi letnimi časi.

Si poleti raje v zvezi ali samski?

“Odvisno, kako pogledaš na stvar. Recimo, da samski, ker potem nihče ne preverja, kaj počnem.” Nejc, 20, komercialist

“Raje sem v zvezi, ker imam tako družbo za na morje. Samski pa je bolje biti, ker imaš potem lahko več punc hkrati.” Jurko, 25, poštar

“Bolje je biti poleti v zvezi, saj so to najbolj romantični meseci.” Jan, 18, študent

“Poletje mi je lepše, če imam punco, ker lahko skupaj počneva veliko lepih stvari – na primer nabirava rožice.” Matic, 19, dijak

“V zvezi sem že pet let, tako da mi je gotovo bolje, da sem v zvezi. Nikoli pa nisem razmišljal, zakaj je tako.” Marko, 29, kuhar

Simon Zajc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri