Sladke skrivnosti njegovega objema

Si kdaj pozorna na to, kako te tvoj dragi objame? Njegov najljubši objem ti o njem razkrije podrobnosti, ki ti jih sam ne zaupa.

Nižje ko se spustijo njegove roke, bolj ga razvnema strast. (foto: Emmet Malmström) Emmet Malmström
20. 1. 2010

Z zadnje strani

Stopi ti za hrbet in svoje roke ovije zgornjega dela tvojega telesa.

Če ti še ni povedal – noro je zaljubljen vate in je prepričan, da si prava zanj. Želi si, da bi se mu prepustila, mu zaupala ter dovolila, da bi te varoval in skrbel zate. No, ne vzemi tega povsem dobesedno, a imel bo trenutke, ko te bo hotel zaščititi pred vsem svetom in te skriti v svoj objem. Kavalirsko? Vsekakor, morda za koga celo staromodno, a resnično moško in prežeto z močnimi ljubezenskimi čustvi.

Kadar te tvoj spremljevalec vedno brez izjeme objame od zadaj, je možna še ena razlaga: rad bi, da ga sprejmeš, a ima občutek, da si nekoliko nedostopna. Zato se ti raje približa z zadnje, in ne s sprednje strani, saj se boji neposrednega soočenja in morebitne zavrnitve. Če veš, da se moti, ga drugič objemi ti in mu pokaži, da si ga želiš.

Boža te z dlanmi

Med objemom njegove roke drsijo gor in dol po tvojem hrbtu.

Te tako objame, kadar ti je hudo? Tvojega fanta skrbi zate in bi te rad potolažil. Objem je v kombinaciji z božanjem ena od najosnovnejših oblik bližine med dvema človekoma, saj sta te tako tolažila tudi tvoja starša, ko si bila majhna.

Po drugi strani ima božanje pripadnikov različnih spolov lahko tudi spolni predznak, ker vzburi čute – tvoje zaradi njego­vega dotika in njegove, saj z dlanmi zaznava tvoje telo. Ne bodi presenečena, če se bo iz takšnega objema razvila vroča predigra, v kateri bodo švigale strele strasti.

Včasih pa je božanje lahko tudi znamenje, da on potrebuje tvojo pozornost, naklonjenost in bližino, čeprav ti tega ne reče – tipično moško, ali ne? Zlasti če se ti njegov pogled zdi zamaknjen ali odsoten, ga močno objemi, mu vlij nekaj svoje energije in ga previdno povprašaj, kaj mu povzroča preglavice. Če je samo utrujen, mu ponudi sproščajočo masažo hrbta ali glave. Hvaležen ti bo do neba!

Potreplja te

Po hrbtu ali rami te potreplja ... tako kot svojega najboljšega prijatelja.

Verjetno se ti že svita – in prav imaš. Tak objem je bolj značilen za prijateljsko kakor za romantično zvezo. Če opaziš, da je zadnje čase to postal njegov najljubši način, vajino razmerje bolj kot ne nazaduje in se ohlaja ali pa se spreminja v prijateljstvo, zato premislita, ali sta res za skupaj in ali je v odnosu, kjer se ne iskri, smiselno vztrajati. Zaskrbi te lahko tudi, če si takih objemov deležna vedno, ko gresta ven, saj z njimi svoji okolici sporoča, da s teboj nima resnega odnosa in da je pravzaprav 'na trgu'.

Vseeno pa ni vse tako črno. Dokler to ne postane vsakodnevna praksa, je prezgodaj za preplah. Trepljanje je lahko tudi gesta, s katero ti da pogum, na primer pred izpitom, javnim nastopom ali razgovorom za službo. Ko ga s svojim prihodom domov zmotiš med filmom ali tekmo, pa je tudi možno, da te bo na hitro odpravil s prijateljskim objemom. Nikar se ne vznemirjaj, saj je takrat z mislimi le začasno nekje drugje.

Roke okrog pasu

Objame te tik nad ritko, te povleče bliže in tesno pritisne ob svoje telo.

Abrakadabra! Urok deluje. Začarala si ga in zdaj si te želi. V postelji. Kar takoj, če bi bilo po njegovo. Jasen znak je seveda tesen stik vajinih medenic in vsega drugega, kar je tam spodaj. Tak objem izraža predvsem telesno privlačnost in žal še ne pomeni, da je frajer tudi zaljubljen vate. Vendar – obstajajo izjeme.

Obetavna gesta, ki ti bo dala vedeti, da do tebe goji tudi množico čustev, pa je, če svojo glavo prisloni na tvojo oziroma če se dotakneta s čelom. To pomeni, da želi simbolično združiti vajine misli in se s teboj povezati na vseh ravneh, ne le telesno.

 

Prevedla in priredila: Nuša Oblak