Teh skrivnosti ti ne bo povedal, tudi če mu pomeniš vse na svetu

So stvari, ki ti jih moški ne bo povedal ali priznal, tudi če mu pomeniš vse na svetu. Zakaj in katere so, boš izvedela v tem članku.

Teh skrivnosti ti ne bo povedal, tudi če mu pomeniš vse na svetu (foto: Profimedia) Profimedia
27. 11. 2016

Moški ti pogosto ne pove vsega. Po navadi zato, ker je njegov spomin slabše talentiran za pomnjenje podrobnosti, ker se mu veliko tebi pomembnih stvari sploh ne zdi omembe vrednih, ali pa tisti trenutek gleda televizijo.

In kot veš, moški ni sposoben opravljati dveh stvari hkrati.

So pa tudi stvari, ki jih pomni, ve, da so pomembne, vendar te noče prizadeti, noče prestajati neskončnih pogovorov na to temo ali pa samo noče, da bi ga potem ti poškodovala.

1 Bivše

Bivše punce so tema, za katero se moški po navadi boleče naučimo, da jih je bolje čim manj omenjati, da je bolje, če se z njimi ne srečujemo prepogosto in nimamo redne komunikacije z njimi.

Ženske se namreč zelo dobro poznate in veste, da druga drugi ne morete zaupati. To vemo tudi mi in jih poskušamo držati čim dlje od vas.

Če je tvoj dragi v postelji zelo dober, zna veliko stvari in si ga že vprašala, kje se je tega naučil, on pa je za vir navedel filme ali revije, se je najverjetneje lagal.

Kdaj se je pa še moški česa naučil iz pisane besede?

V resnici ga je vseh posteljnih mojstrovin, v katerih zdaj uživaš ti, naučila njegova bivša, vendar ti tega noče povedati, ker ve, da bi ti to zagotovo vzelo nekaj užitka, mogoče bi bila katera celo malo užaljena, nobena pa se ne bi več počutila, da je nekaj posebnega.

Zato bodo Playboyevi seks nasveti še naprej dober izgovor.

Ko ga bivša povabi na pijačo, ti bo najverjetneje zamolčal vso zadevo ali pa vsaj razlog. Bivše namreč zelo rade pokličejo, ko jih kdo 'sčevlja' in potrebujejo malo podpore, da si opomorejo.

Za najboljšo podporo pa se po navadi izkaže objem, potem ko se divje poseksata.

Zato bo recimo izgovor, da je imela rojstni dan in ga je povabila na pijačo, zelo priročen, veliko manj moteč, kot pa če pove, da bi bivša rada le klepet, ker je pač ponovno samska in se je le z njim zares lahko pogovorila o srčnih težavah.

Tudi če ti je neskončno zvest in sam ve, da ne bi bil nikoli več z bivšo, ti bo čim več o tem srečanju zamolčal – za tvoje dobro.

2 Skušnjave

Čeprav je moški v zvezi in zaljubljen, ne pomeni, da so zanj avtomatično izginile tudi vse druge ženske s planeta.

Če ste še tako prepričane v svojega dragega in ga tudi nikoli niste zalotile, da bi gledal druge ženske, to samo pomeni, da je res dober v prikrivanju svojega ravnanja.

Vsak moški, tudi ko si ti poleg, z očmi poskenira vso okolico, pogleda vse joške in seksi ritke, neredko pri tem dobi tudi kakšno zelo nazorno erotično misel, pa ti tega ne boš opazila.

To je verjetno zato, ker v tistem trenutku tudi tvoje oči padejo na kakšno moško rit ali pa biceps.

Iz njegovega erotičnega radarja pa seveda niso izključene niti tvoje prijateljice.

To nikakor ne pomeni, da bi bil raje z njimi kot pa s tabo, se mu pa zagotovo kakšna kdaj prikrade v fantazijo, zato se verjetno še posebej lepo obnaša v njihovi družbi, tako lepo, da si ponosna nanj, on pa v resnici le skrbi, da ne bi slučajno izdal kakšno svojo pokvarjeno misel, katero preveč prijateljsko pogledal ali se je dotaknil preveč čutno.

Tvega preveč utrujajočih pogovorov zaradi stvari, ki je zanj v bistvu popolnoma nepomembna, saj je le moški, ki ni slep in pogleda tudi kakšno drugo, čeprav mu nič ne pomeni in čeprav je to tvoja prijateljica.

3 Prikrito čustven

Moški ima čustvenost, sentimentalnost in ranljivost še vedno za ženske lastnosti, ki nikakor ne pristajajo trdnemu moškemu maču. Kar pa seveda ne pomeni, da vseh teh lastnosti v moškem ni.

So, vendar si na vse pretege prizadeva, da jih ti ne bi videla. In ni pomembno, kolikokrat mu poveš, da je to privlačno in da so ti všeč moški, ki se ne bojijo pokazati svojih čustev, ti ne bo verjel ter bo še naprej igral vlogo trdnega lovca in vojščaka.

V resnici je ravno taka jokica kot ti. Če ne bi bil obremenjen s svojo vlogo, bi ob filmih jokal ravno tako kot ženske. Vsi procesi za jok se sprožijo tudi v moškem, vendar se v nasprotju z ženskami moški tem impulzom ne preda.

Najprej čim bolj na široko odpre oči in neha mežikati, da se mu oči čim bolj sušijo, če to ne deluje, neha gledati film in je v mislih nekje drugje, podoben prijem uporablja tudi pri zadrževanju orgazma, vendar je to zgodba za kakšen drug članek.

Če ga je film res zadel in bi se še vedno rad razjokal, pa vse prej našteto ne deluje, se v mislih poskuša norčevati iz filma in se zateče k skrajnosti – iz filma se začne na glas norčevati.

Tisti, ki se mu zdijo jokavi prizori najbolj bedni in največ govori čez njih, je v resnici največja jokica in uporablja najmočnejše orožje, preden bo popustil in se razjokal kot velika gora ihtečih, solze bruhajočih mišic.

Da ne bi izpadel preveč romantičen in da ne bi slučajno pustil vtisa, da so tudi njemu hollywoodsko sprožena dejanja izkazovanja ljubezni pomembna, bo velikokrat zmanjševal vrednost svojih romantičnih dejanj.

Če je rekel, da je rože zate izbrala cvetličarka, se najverjetneje laže. V resnici si je zares vzel čas, razmislil, naredil različne kombinacije, vse le za to, da bi izbral šopek, ki bi do popolnosti opisal njegovo ljubezen do tebe.

4 Ga ne zanima

Ženske se rade pogovarjate. In res, pogovor ter deljenje misli in občutij sta za dobro zvezo zelo pomembna, vendar je nekje treba potegniti črto.

So stvari, za katere tvoj tipček noče niti slišati, in za to je bog ustvaril tvoje prijateljice, ne njega.

Stereotipno bom začel z menstruacijo. O njej hoče moški vedeti le, kdaj se začne in seveda, kdaj se končno konča. O vseh njenih podrobnostih, bolečinah, grafičnih opisovanjih, deljenju občutkov pa noče slišati, tudi če sta skupaj že kakšno tisočletje.

Bo poslušal, se morda celo pretvarjal, da ga zanima, ampak ne, za to so prijateljice. On je za stvari med dvema menstruacijama.

Ga bo pa seveda tvoja menstruacija začela intenzivno zanimati, če je enkrat ne bo ter bo zamujala in zamujala. No, takrat ga bodo pa sama ušesa.

Zelo visoko na listi 'Me ne zanima' so tudi tvoje dlake in vsi opravki, povezani z njimi.

Nikakor ga ne zanima, ali ti kje zraste kakšna nova dlaka, ne zanima ga, kako se depiliraš, kje se depiliraš, kje se briješ, ne zanima ga niti, ali ima tvoja mati težave z obraznimi dlakami in se bojiš, da jih boš imela tudi ti.

S svojo poraščenostjo ga nikoli ne obremenjuj, edino če bi rada v njegove možgane zasadila misel, da je njegova punca v bistvu le pobrita opica!?

Čustvene težave iz preteklosti so tudi velika alarmna rdeča luč. Je že lepo, da sta si blizu in da si lahko zaupata tudi, kaj se čustveno dogaja z vama. Ampak to moraš omejiti na sedanjost.

Če mu boš razlagala o vseh svojih problemih iz preteklosti, kako doma nisi dobila dovolj ljubezni, kako te je prizadelo zbadanje sošolk v osnovni šoli, kako močno te je prizadel prvi fant in nato drugi, da je bilo tudi po tretjem zelo težko, boš na njegovem obrazu zaznala nekakšno odsotnost.

Ta odsotnost pa je posledica spraševanja, ki ravnokar divja po njegovi glavi, in sicer se bo začel spraševati, ali ni morda dobil poškodovano blago, spraševal se bo, ali morda res ni kaj narobe s tabo – v glavi. Zato preveč čustvenih podatkov iz preteklosti ni dobro ne zanj ne za vaju.

5 Njegova ženska plat

Podobno kot njegova čustvena plat mora ostati skrita tudi ženska plat v njem. Tako kot ti se tudi on obremenjuje s svojim telesom. Ja, verjetno celo misli, da je predebel. Čeprav ti tega ne vidiš, se sam sebi morda zdi malce preveč zavaljen.

Tudi gleda se v ogledalo in si misli, da bi bil videti super, če bi imel le malo manjši trebušček in manj ljubezenskih ročk na straneh. To bo zanikal, ker se s tem obremenjujete ženske, ne pa pivopivski, nogomet gledajoči, z masturbiranjem ob porničih obsedeni moški.

Zanimajo ga ženski trači. Kdo je bil s kom, kako je bilo, ali bosta še – vse to ga zanima. In najverjetneje o slavnih ve celo več kot ti. Je prava mala opravljivka in bralka rumenega tiska.

Verjetno bi te kdaj celo rad popravil, ko sliši, da prijateljici razlagaš napačne ali pa zastarele trače, vendar je za moškega bolje, če je tiho in se ne izda.

6 Naj spregovori

Moški se zapirajo iz več razlogov. Morda se samo ne znajo izražati ali pa se bojijo, da bi bili preveč poženščeni. Da se ti bo odprl, lahko uporabiš nekaj prebrisanih strokovnih trikov, ki delujejo.

  • Odpri se mu

Preden mu postaviš vprašanje, povej nekaj o sebi. Lahko je le smešna anekdota, vendar se bo počutil veliko bolj sproščeno, če bo imel občutek, da ni le on zaslišan, ampak je dvosmerna komunikacija – oba poslušata in oba delita.

  • Ne bodi konkretna

Namesto da mu postavljaš dolga in natančna vprašanja, naj bodo ta bolj splošna in naj dovoljujejo več odgovorov. Preprost »Kako to?« ali pa »Kaj res?« bo pripeljal do zelo pojasnjujočih odgovorov.

  • Bodi njegov odmev

Ponovi njegovo zadnjo besedo v obliki vprašanja. Če reče: »Moja bivša je bila nora,« ponovi za njim: »Nora?« Tako boš zvenela, kot da le iščeš dodatna pojasnila, ne bo pa dobil občutka, da brskaš po njegovi preteklosti, o kateri noče govoriti.

  • Poskušaj biti tiho

Celo moški imajo potrebo bo zapolnjevanju tišine. Zato poskušaj izraziti svoje navdušenje, zaskrbljenost ali pa presenečenje z obrazno mimiko – ampak bodi tiho. Avtomatično ti bo povedal več.

Napisal: Simon Zajc

Preberi še: V samem jedru so partnerski odnosi tu zato (čudovita razlaga terapevtke Alenke Lanz)