Seks med prijatelji

Prijateljstvo temelji na dobrih odnosih, zaupanju, medsebojni pomoči, druženju in še bi lahko našteval. Vendar pa obstaja vprašanje, ali temelji prijateljstvo med moškim in žensko zgolj na platonski ljubezni.

28. 8. 2003

Seks kot medsebojna korist

Moški si želimo svobode, avantur, užitkov, čim manj stresov, težav in prepirov s partnerico. To je tudi razlog, zakaj je toliko moških samskih. Pri prijateljstvu teh težav praktično ni, oziroma se jim lahko izognemo. Smo svobodni, imamo avanture, uživamo, in ob tem nas prijateljice ne omejujejo, kvečjemu prispevajo k večjemu zadovoljstvu.

Seveda prijateljstvo temelji tudi na medsebojnih koristih, skupaj zadovoljujemo duhovne, kulturne in biološke potrebe, med katere spada tudi spolnost. Zakaj torej ne bi med seboj tudi seksali? Ali gre morda za družbeno nemoralno dejanje? Seveda ne, pod pogojem, da ne prizadenemo čustev bližnjih. Med prijatelji opažam, da se jih vse več odloča za seks s prijateljicami in jih tudi podpiram, saj imamo vsi pravico do seksa in zadovoljitve osnovnih življenjskih potreb!

Vprašanje prijateljstva

Vprašamo se lahko, ali sploh obstaja prijateljstvo med moškim in žensko brez vpletanja čustev in seksa. Ne lažimo si in priznajmo, da takšno prijateljstvo pač ni možno. Seks nedvomno pripomore k zbliževanju in kasneje se lahko iz ‘nedolžnega prijateljskega seksa’ razvije več kot samo prijateljstvo.

Tako se nadaljuje zgodba znanca, ki je spoznal punco preko interneta. Seks ju je zbližal in sedaj se rad spominja prvih zmenkov: “Že ko sem jo prvič videl, sem začutil, da ne bova ostala samo prijatelja. Med nama sem začutil kemijo, po prvem seksu pa sva postala par.”

Moška navezanost na prijateljice in seks

Ženske predvsem zanima, kakšen pomen pripisujemo moški prijateljskemu odnosu z žensko, s katero imamo redne spolne odnose. Dejstvo je, da tako globoko in čustveno v odnos, kot marsikatera ženska, ne zabredemo.

Moški smo glede seksa na splošno zelo praktični. Po liniji najmanjšega odpora skušamo priti do seksa, poleg tega pa želimo ostati svobodni, neomejeni, veliko prostega časa lahko posvetimo športu, družbi – prijateljem, zabavi ... Pogosto se sprašujete, kakšna bi bila reakcija moškega, če bi si prijateljica, s katero seksa, našla resnega partnerja.

Pri prijateljskem odnosu moški-ženska, podkrepljenim s seksom, se moški moramo zavedati, da ta možnost obstaja, vendar je ne smemo jemati osebno, kot da je z nami nekaj narobe. Vse trenutke veselja, radosti, navdušenja tako moramo deliti s prijateljico in ji prisluhniti, saj smo vendar prijatelji, kajne?! Vendar temu velikokrat ni tako. Moški stvar vzamemo osebno, smo razočarani, ljubosumni in žal se takrat lahko odnos konča.

Pri prijateljih, ki seksajo s prijateljicami, me je zanimalo, kaj jih pri tem najbolj moti in Andrej mi je odgovoril : “Kaja se je čustveno navezala name in želi imeti resen odnos ali pa bo prekinila vse stike.”

Torej, drage Cosmobejbe, dobro premislite, kaj pričakujete od ‘prijatelja’ in ali je seks vreden izgube dobrega odnosa. Predvsem pa: brez moralnih zadržkov!

Grega Zalaznik