Romantika brez čarovništva

Ob prelomnicah, kot je novo leto, je potreba po informacijah, ki jih nudijo zvezde, pri ženskah posebej močna.

25. 11. 2004

Nekoč sem mislil, da vse ženske sanjajo o tem, da jim bodo princi sklatili zvezde z neba. Danes vem, da je bolje, da zvezde ostanejo tam, kjer so. Kako bi si sicer izračunavale horoskope in na osnovi česa bi ugotavljale, kakšne možnosti imamo pri tem ali onem?

Kaj se v novem letu obeta na poslovnem področju in h katerim boleznim smo glede na planetarno razporeditev podvrženi kot vaši partnerji ali ljubimci? Večina žensk, ki jih poznam, je dejansko prepričanih, da ascendent pove ogromno. Tako kot večina članov racionalnejšega spola sem prepričan, da so lahko takšne ezoterične igračarije precej nemočne.

Ubožci smo žal genetsko programirani tako, da se od reči, ki nas ne zanimajo, umaknemo najkasneje v 15 minutah in se brez zadrege začnemo spogledovati z alternativnimi ženskimi potenciali.

K testu zodiakalnega znamenja

Nekoč sem bil prepričan, da je znak naklonjenosti in začetek flirta, da me je ženska vprašala po zodiakalnem znamenju. Predstavljal sem si, da so to določeni retorični prijemi, s katerimi lahko ženske pridete do množice osebnih informacij in sogovorniku hkrati podelite nekaj nevsiljivih komplimentov.

Danes vem, da kadar ženskemu bitju zaupaš, v katerem znaku si rojen, hitro misli, da pozna tvoje eksistenčne temelje. To predstavlja nerazrešljiv problem: kadar se namreč po moško začneš braniti pred precenjevanjem pomena svojega rojstnega datuma, lahko samo še odideš. Če zadevo sprejmeš, se mimogrede znajdeš sredi ogromne astrološke kletke. Prav. Moj astrološki simbol sta ribi.

Po različnih razlagah to pomeni, da sem preveč občutljive narave, neopazen, globoko religiozen, kronično nezvest, nagnjen k boleznim in različnim odvisnostim, družinski – in pozor – zelo dovzeten za ezoteriko. In kdo ve, kaj se lahko še izcimi o meni na osnovi preračunanega ascendenta. Da v spanju dvakrat tedensko smrčim, mučim male živali in skrivaj nosim žensko spodnje perilo?

Ko me bo naslednjič katera vprašala po znamenju, se bom raje odločil za bika. Da se ne bomo narobe razumeli: Za nas moške je kompliment, da si ženske daste toliko opraviti z nami. Laska nam, da svoj odnos do nas poskušate razumeti s pomočjo znamenj, pisanih kart, usodnih potez na dlaneh, kavne usedline in še česa.

A včasih bi bilo za obe vpleteni strani bolje uporabiti preprostejšo analizo, opremljeno s preverjenimi metodami, kot je na primer zdrav človeški razum.

Kompromis

Zdajle bom storil tako, kot če bi bil rojen v znamenju leva, in samozavestno zapisal: Gospodične, mi moški ubožci smo, kar se tiče dvospolnega sožitja, tudi brez ezoteričnih kamnov spotike že dovolj obremenjeni. Težave nam dela že Jaz in Ti.

Kadar pa pride zraven še nadjaz, notranja zavest in naše kozmične zveze, ne gre več. Zato prosim, naredimo kompromis: Če boste svoje horoskope in kombinacije kart za leto 2005 zadržale zase, vam bomo mi prizanesli s svežimi informacijami iz evrolige. Moj guru me je nedavno opozoril, da so zvezde ravno pravšnje za kompromise.

Gregor Vran

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri