Resnica o varanju

Medtem ko večina žensk meni, da moški varajo zaradi golega seksa, pa ena zadnjih raziskav s tega področja kaže, da večina moških vara, ker ...

6. 9. 2009

... v razmerju občutijo praznino!?

Še več. Ljubimk si ne iščejo zato, ker bi bile fizično privlačnejše kot njihove žene ali dekleta, ampak ker jim ljubice dajejo toplino in občutek, da so sprejeti in občudovani.

Vse te izsledke raziskave je podpisal zakonski svetovalec M. Gary Neuman, ki je med pisanjem knjige The Truth about Cheating (Resnica o varanju) pod drobnogled vzel sto zvestih in sto nezvestih moških.

Zakaj zares varajo moški?

V nadaljevanju povzemamo še nekaj Neumanovih spoznanj, s poudarkom na moških, ki so varali:

48 odstotkov moških

... zajetih v Neumanovo raziskavo, ki so varali, je kot razlog, zakaj so skočili čez plot, navedlo čustveno nezadovoljstvo, samo osem odstotkov jih je povedalo, da je bil razlog nezadovoljstvo pri seksu.

Očitno večina žensk živi v veliki zablodi, da moškim čustva ne pomenijo nič. Ravno nasprotno: tudi moški želijo razumevajoče in tople partnerice.

približno 66 odstotkov

... 'prevarantov' čuti krivdo, ker varajo.

"To kaže, da moški, ki varajo, niso samo kreteni, ki jim je vseeno za partnerico. Pravzaprav si jih kar 68 odstotkov nikoli ni mislilo, da bodo nezvesti, in velika večina si želi, da ne bi bili," je pojasnil Neuman.

A občutek krivde očitno ni dovolj, da bi moške ustavil pri skoku čez plot. V nasprotju z ženskami moški "uspešno upravljajo čustva in jih lahko pospravijo v posebne predalčke v možgane", pravi Neuman in dodaja, da ženske ne smejo biti povsem prepričane niti o partnerju, ki prisega, da nikoli ne bo varal.

77 odstotkov

... moških je izjavilo, da imajo prijatelje, ki varajo.

Druženje s temi prijatelji, ki varanje doživljajo kot nekaj normalnega, tudi 'nevarajoče' pripelje do razmišljanja v slogu:

"Moj prijatelj je dober človek, ki slučajno vara partnerico. Zdi se, da to počnejo tudi najboljši med nami." Partnericam moških, ki se družijo s prijatelji, ki varajo, Neuman svetuje, da se skupaj s parterjem čim več družita s srečno zaljubljenimi pari.

okoli 40 odstotkov

... moških, ki so varali, je priznalo, da so drugo žensko spoznali na delovnem mestu.

"Zelo pogosto gre za ženske, ki so jim moški v službi nad­rejeni, njihove (potencialne) ljubimke pa jih zelo občudujejo. No, moški, ki so občudovani doma, bodo redkeje skočili čez plot," meni Neuman.

le 12 odstotkov

... moških od stoterice varajočih je izjavilo, da se jim je zdela ljubimka fizično privlačnejša od partnerice.

Moški torej ne varajo, ker bi mislili, da bo seks s privlačnejšo žensko boljši.

"Največkrat samo zapolnjujejo čustveno praznino. Povežejo se z določeno žensko, seks pa pač pride zraven," razlaga Neuman. Ženskam pa polaga na srce, naj skrbijo za dobro povezanost s partnerjem. In naj seveda ne pozabijo na seks!

Zanimivo, ni kaj!

Vir: Lisa